banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Kripto Para Piyasalarındaki Kadın Yatırımcı Sayısının Artırılması Gerekiyor

Kripto paraların hayatımıza girmesiyle yatırım alışkanlıklarında büyük değişimler yaşanıyor.

Finans 01.02.2023, 12:25 Melike Kaya Bayram
22
Kripto Para Piyasalarındaki Kadın Yatırımcı Sayısının Artırılması Gerekiyor

Kripto paraların doğuşunun ardından henüz kısa bir süre geçmesine rağmen kullanıcı sayısında ciddi artışlar yaşanıyor.Kriptoların geleceğiüzerine yürütülen akademik çalışmalar kamuoyu tarafından ilgiyle takip ediliyor. Merkeziyetsiz finans tartışmaları gündemdeki sıcaklığı korumaya devam ederken,kripto ekosistemi büyümeye devam ediyor. Ancak kapsayıcı bir büyüme için daha fazla kadın yatırımcının ekosisteme dahil olması gerekiyor. Peki bu süreci hızlandırmak adına neler yapılmalı? Gate TR Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Didem Gülyuva konuya ilişkin önemli değerlendirmelerdebulundu.

“Dünya genelinde kripto paraların benimsenme sürecini hızlandıracak faktörlerin başında eğitim geliyor. Kripto paralar hakkında yeterli bilgi ve birikimi olmayanlarhem ekosistemi yeterince tanımıyor hem de bazı yanlış ve yönlendirici enformasyonlardan etkilenebiliyor. Ekosistemdeki paydaşların sektörün gelişimi adına eğitim sürecine öncülük etmesi gerekiyor.Bu noktada bizler GateLearn ile kripto yatırımı yapmak isteyen ancak nereden başlaması gerektiğini bilmeyenleriçinkapsamlı eğitici kurslar ve makalelere erişim sağlıyoruz.Kripto yatırımının esasları, kripto fonlama türleri ve teknik analizler üzerine hazırlanan kurslar ilk seviye yatırımcılar için oldukça faydalı. Böylesi uygulamaların yatırım bariyerlerini ortadan kaldırma potansiyeline dikkat çekmek gerekiyor.

Kripto paralar hakkındaki toplumsal bilincin artırılması kadın yatırımcıların sektöre bakış açısının değişmesinde ve daha etkin olmalarında büyük rol oynayabilir. Gate.io tarafından yayımlanan “Kripto Piyasası ve Yatırım Raporu: Türkiye 2022” isimli araştırma verilerine göre yatırımcıların hâlâ yalnızca yüzde 6’lık kısmını kadın kullanıcılardan oluşuyor. Ayrıca, kriptoların popülarite kazanmasıyla daha fazla kadınkripto yatırımlarına yöneliyor ve kriptoyu önemli yatırım araçları arasında görüyor.

Kripto yatırımlarındaki cinsiyet dağılımı yatırım davranışlarına yansıyor

Öte yandan, kripto yatırımlarındaki cinsiyet dağılımı yatırım davranışlarına yansıyor. Güncel konjönktüre baktığımızda erkek yatırımcıların piyasalarda önemli bir yer tuttuğunu söyleyebiliriz. Cinsiyet dağılımın daha eşit hale gelmesiyle yatırım alışkanlıklarında ve yatırımcı davranışlarında da önemli değişiklikler bekleniyor. Ekosistemdeki çeşitliliğin yükselmesine paralel olarak yatırım alışkanlıkları da önemli ölçüde gelişim gösterecektir.Dolayısıyla kadınların sektördeki varlığı fikir çeşitliliği, yeni yaklaşımların geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik adına büyük önem taşıyor.

Sonuç olarak, merkeziyetsiz finans uygulamalarının kamuoyuna kapsamlı bir biçimde anlatılması ve aktarılması, kriptolar ekseninde yanlış enformasyonların yayılımını da azaltabilir. Böylece genel yatırımcı sayısının artışına paralel olarak kadın yatırımcı sayısında da kayda değer bir genişleme görebiliriz.

Kadın kripto topluluklarının oluşturulması gerekiyor

Güncel gidişata baktığımızda sektörün erkeklerin ağırlığında ilerlediğini söylemek mümkün.Bu noktada, daha fazla kadın yatırımcının kripto para piyasalarına girmesini sağlamakadına kadın kripto topluluklarının oluşturulması gerekiyor. Böylece bir araya gelme fırsatı yakalayan yatırımcılarönemli paylaşımlarda bulunabilir.Bu gelişmeler hem ekosistemdeki çeşitliliği artırabilir hem de yeni bakış açılarının geliştirilmesine katkı sağlayabilir. Sonuç olarak,topluluklar aracılığıyla düzenlenen etkinlikler ve öğretici paylaşımlar sayesinde ekosistemdeki kadın topluluğunun genişlemesinin önü açılacaktır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@