banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Türkiye’nin İlk “5 Yıldızlı Çevik Organizasyonu” Koçfinans

Türkiye’nin ilk tüketici finansman şirketi olan Koçfinans bir ilke daha imza attı.

Finans 08.11.2022, 17:00 Melike Kaya Bayram
457
Türkiye’nin İlk “5 Yıldızlı Çevik Organizasyonu” Koçfinans

Müşterilerine otomotiv başta olmak üzere birçok alanda finansman çözümleri sunan Koçfinans, çevik dönüşüm programı kapsamında müşteri merkezlilik, hızlı döngülerle öğrenme ve dağıtılmış karar mekanizmaları etrafında şekillenen çalışma kültürü ve sürekli gelişen dinamik ekibi ile müşterilerinin en çok tavsiye ettiği finansal çözüm merkezi olma yolunda ilerliyor. Önceliğini müşteri deneyimini mükemmelleştirmek olarak belirleyen Koçfinans; tüm iş süreçlerini ve çalışma kültürünü çeviklik prensibi etrafında oluşturarak hem ulusal hem de uluslararası arenada adından söz ettiriyor.

Yeni nesil şirketler için bağımsız bir araştırma ve danışmanlık kuruluşu olan Business Agility Institute (BAI); kurumların iş çevikliği profilini 13 temel organizasyonel yetenek ile birlikte 80'den fazla ilişkili davranışa odaklanarak değerlendiriyor ve sertifikalandırıyor. Değerlendirme kapsamında BAI veri tabanında bulunan 1.300’den fazla kuruluş baz alınarak kurumların iş çevikliği yetenekleri ve davranışları, çalışan bağlılığı, İK Politikaları ve kuruluş şemaları inceleniyor.

İş çevikliği olgunluğunu, müşteri merkezlilik, inovasyon, büyüme ve yüksek performans ana temalarına bağlı olarak ölçen Business Agility Profile, Koçfinans için yaptığı değerlendirme sonucunda şirketi 5 yıldız sertifikası almaya layık gördü ve Koçfinans, Türkiye’de 5 yıldızlı sertifika alan ilk şirket oldu.

Türkiye’de bu sertifikaya almaya kazanan ilk şirket olmanın gurur verici olduğunu belirten Koçfinans Genel Müdürü Yeşim Pınar Kitapçı; “Dijital dönüşüme, sosyo-ekonomik ve kültürel değişkenlere, küresel sorunlara ve çalışan taleplerine hızlıca adapte olmak kurumların varlıklarını sürdürmelerinde hayati önem taşıyor. Kurumların sürekli değişim gereksinimi, güçlü ve çevik yapılara ihtiyacı artırıyor.Bizler bir kurumun tercih edilebilir olması için hem iç hem de dış paydaşlarının aidiyetini artırmanın ve yüksek verim sağlamanın öneminin farkındayız. Bu farkındalıkla Koçfinans olarak kültürel dönüşüm yolculuğumuzda çevikçalışma anlayışını benimseyerek sektörümüzdeöncü bir konuma geldik. Çevik çalışma sayesinde müşterilerimiz ile daha yakın temasa geçerek onların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için daha hızlı hareket edebiliyoruz. Müşteri deneyimini güçlendirdiğimiz, stratejik odaklanmayı ve hedeflerimizin tüm çalışma arkadaşlarımız tarafından sahiplenilmesini sağladığımız,  çalışan bağlılığını artırdığımız çevik kültür anlayışımızı Business Agility Institute değerlendirmesi sonucunda 5 yıldızlı sertifika ile taçlandırılırken bu sertifika ile 5 Star Certified Agile Organisation unvanını da almış olduk. Türkiye’de bunu başaran ilk kuruluş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@