banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

VakıfBank’a Yılın En İyi Finansal Kurum İhracı Ödülü

VakıfBank’ın Aralık ayında gerçekleştirdiği Sürdürülebilir Eurobond ihracı, Bonds&Loans Türkiye’de “Yılın En İyi Finansal Kurum İhracı” ödülüne layık görüldü.

Finans 26.08.2021, 11:00 26.08.2021, 09:13 Melike Kaya Bayram
120
VakıfBank’a Yılın En İyi Finansal Kurum İhracı Ödülü

Türkiye’nin uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü ve yenilikçi bankası VakıfBank’ın mevduat bankaları tarafından ihraç edilen ilk Sürdürülebilir Eurobond işlemi,2014 yılından bu yana düzenlenen Bonds&Loans Türkiye tarafından ödüle layık görüldü. Bu sene toplamda 13 kategori için 100’ün üzerinde işlem başvurusu yapılan Bonds&Loans ödüllerinde VakıfBank “En İyi Finansal Kurum İhracı” (Financial InstitutionDeal of theYear) ödülünü almaya hak kazandı.

Yurt dışı kaynakların Türkiye’ye kazandırılması konusunda öncü adımlar atarak fark yaratan VakıfBank’ın bu çalışmalarının uluslararası ödüllere konu olmasından gurur duyduklarını belirten VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı M. Onay Özkan, “Ülkemiz mevduat bankaları tarafından gerçekleştirilen ilk ’Sürdürülebilir Eurobond’ ihracını başarıyla tamamlayarak uluslararası sermaye piyasaları ve finans sektörünün en prestijli ödüllerinden birisine layık görülmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ödül, söz konusu işlemin uluslararası sermaye piyasalarında ne kadar prestijli ve önemli bir işlem olduğunu bir kez daha teyit etti” dedi.

ÇEVRE DOSTU PROJELERE FİNANSMAN SAĞLANACAK
 

Bu işlem ile, Avrupa merkezli Çevresel-Sosyal yaklaşım odaklı fonlardan da Türkiye’ye yeni kaynak girişi sağlandığının altını çizen Özkan; “Böylelikle sadece sürdürülebilir Eurobond’lara yatırım yapan yatırımcılara da ulaşmayı başardık. Sürdürülebilir bankacılık anlayışının bir parçası ve ‘Sürdürülebilir Eurobond’ kavramının bir gereği olarak bu yeni ihraçtan elde edilecek kaynakları yenilenebilir enerji kredileri başta olmak üzere çevre dostu projelerin finansmanında kullanacağız. Bundan sonraki dönemlerde de sürdürülebilir finansman alanındaki uluslararası gelişmeleri yakından takip ederek ürünlerimizi çeşitlendirmeye ve Türk bankaları arasındaki öncü konumumuzu korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Onay Özkan, tüm faaliyetlerini, stratejik öncelikli konularının başında gördüğü sürdürülebilir bankacılık anlayışı çerçevesindeyürüttüğüne işaret ederek, 2019 ve 2020 yılları için hesaplanmış tüm sera gazı emisyonlarından fazlasını dengeleyerek iki yıl üst üste Türkiye’nin ilk ‘Karbon Negatif bankası’ olduklarını hatırlattı. Özkan, “Bilançomuzunhem aktifinde hem de pasifinde sürdürülebilir bankacılık ürün çeşitliliğini arttırarak Nisan ayında Banka tarihimizin ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisini imza atmanın da mutluluğunu yaşadık” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@