banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Zorunlu e-Faturaya Geçiş Dönemi Başlıyor

e-Fatura dan ilk defa yararlanacak KOBİ’ler için geliştirilen ve sadece satış ile fatura yönetiminin yapılacağı KolayBi’ Jet ise yakında kullanıma açılacak.

Finans 25.05.2023, 11:30 Melike Kaya Bayram
14
Zorunlu e-Faturaya Geçiş Dönemi Başlıyor

Dijital dönüşüm ve yeni teknolojiler son yıllarda hayatın her alanına hakim olurken iş hacimleri artan şirketler de mevcut süreçlerini daha hızlı, güvenli ve düşük maliyetli yapmak için e-Fatura’ya geçiş yapıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidilirken 2022 yılında yıllık kazancı 500 bin TL ve üzeri olarak belirlenen mükelleflerin geçişi için son tarih 1 Temmuz 2023 olarak belirlendi. Bulut tabanlı yeni nesil ön muhasebe ve finans platformu olan KolayBi’, e-Fatura’ya geçişi hızlandırarak geleneksel fatura yöntemine göre daha hızlı tahsilat fırsatı veriyor.

e-Fatura ile finansal tüm süreçler kontrol altında

Teknolojinin gelişmesi ve pek çok şeyin dijitalleşmesiyle birlikte e-Fatura’nın hem daha pratik hem de çevre dostu olduğunu belirten KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana, “e-Fatura, kullanımı her geçen gün daha geniş alana yayılan bir hizmet ve bizim de en çok talep gören dijital dönüşüm ürünlerimizden biri. KolayBi’ olarak sunduğumuz e-Fatura hizmeti sayesinde tahsilat ödeme süreçleri kısaldığı gibi nakit işlemleri de oldukça hızlanıyor. Ayrıca e-Fatura sayesinde faturaların kaybolması sorunu da ortadan tamamen kalkıyor. Bu sayede faturaların oluşturulması, gönderilmesi ve gerekli yerlere ulaştırılmasındaki süre minimum seviyeye düştüğü için iş verimi de otomatik olarak artıyor. Bunun yanı sıra e-Fatura kullanımı ile kâğıt faturanın hazırlanma süresindeki mürekkep, kağıt ve basım maliyetleri de ortadan kalkarak doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz. Ayrıca e-Fatura’yı tercih eden müşterilerimiz yer ve zaman fark etmeden, diledikleri yerden e-Fatura oluşturup iletebiliyor. İnternet bağlantısı olan herhangi bir yerden de gönderebiliyor. Yasal prosedürlerin de desteklediği şekilde e-Fatura’larını 10 yıl boyunca saklayıp diledikleri zaman erişebiliyorlar” dedi.

Sade, pratik ve kullanışlı: KolayBi’ Jet yakında hizmete girecek!

e-Fatura’ya geçiş süreciyle birlikte bu hizmetten ilk defa faydalanacak işletmeler için iş süreçlerini kolaylaştıran KolayBi’ Jet hizmetini devreye alacaklarını belirten Boyana, şunları söyledi: “Gayrimenkul ve emlak sektörü, e-ticaret faaliyetinde bulunanlar, motorlu taşıt sektörü, inşa, alım, satım veya kiralama yapanlar, internet üzerinden ilan yayınlayanlar ve internet reklamcılığı hizmeti verenlerden oluşan oldukça büyük bir kitle, e-Fatura kullanımına geçecek. Onların bu yöndeki ihtiyaçlarını analiz ederek biz de KolayBi’ Jet’i geliştirdik. Bu hizmetimiz sayesinde işletmeler ayrıntılara boğulmadan sadece satış ve fatura yönetimi yapacak. Arayüzü oldukça sade ve kullanışlı. Bununla birlikte KOBİ’ler hızlıca e-Fatura entegrasyonunu tamamlayıp hemen fatura kesmeye başlayabilecek.”

e-Fatura’ya geçmek KolayBi’ ile daha avantajlı

Mükelleflerin e-Fatura’ya geçişini kolaylaştırmanın yanı sıra maddi olarak da uygun seçeneklerin sunulduğu KolayBi’de bir yıllık üyeliklerin ilk üç ayı ücretsiz hizmet sunuluyor. Buna ek olarak alınan bir yıllık üyeliklerde 600 adet e-Fatura kontörü de hediye ediliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@