banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

20 Kadın Girişimci “İyi İşler” den Mezun Oldu

KAGİDER ortaklığıyla gerçekleştirilen “İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı”nın beşinci dönemi tamamlandı.

Güncel 17.03.2022, 17:30 Melike Kaya Bayram
54
20 Kadın Girişimci “İyi İşler” den Mezun Oldu

Boyner Grup’un 2015’te başlattığı ve 2018 yılından bu yana Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle gerçekleştirdiği “İyi İşler Programı 2022 mezunlarını verdi.

Tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen “İyi İşler” projesinin 2022 döneminde 20 kadın girişimci 9 hafta süren eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

ÜMİT BOYNER: BU PROJE FARKLI ALANLARDA İYİLİĞİ BESLİYOR

Sertifika töreninde girişimcilerle bir araya gelen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, İyi İşler programının Boyner Grup’un toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önemin bir yansıması olduğunu söyleyerek, “İyi İş, geçmişten beri iş yapma felsefemizi tanımlıyor ve değerlerimizi temsil ediyor. Çalışanlarımız için insan onuruna yakışır ‘iyi iş ortamları’ sağlamaya, müşterilerimize temiz ve sorumlu üretimle ‘iyi ürün’ sunmaya ve tabii ki kendi ekosistemimiz başta olmak üzere ekonomik kalkınma için üretici firmalara ‘iyi örnek’ olmaya, onların da çalışma standartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. İyi İşler tüm bunları bir araya getiren bir proje.” dedi. Boyner sözlerine şöyle devam etti: “Gelişiminin peşine düşen, yarattığı etkiyi büyütmek isteyen kadın girişimcileri görmek umut verici. Bu yıl programdan mezun olan 20 kadın girişimciyi tebrik ediyor, başarılarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

İYİ İŞLER DÜKKÂN YENİ GİRİŞİMCİLERİNİ BEKLİYOR

İyi İşler’den mezun olan kadınların ürünlerini Morhipo’da yer alan İyi İşler Dükkan’da müşterileri ile buluşturma fırsatı bulduğunu hatırlatan Boyner,“İyi İşler Dükkan” ile kadın girişimcilerin en önemli ihtiyacı olan pazara erişim konusunda onlara destek olurken iyi işler üreten kadın girişimciler de ‘iyi’ süreçlerle üretilen ‘iyi” ürünleri Morhipo müşterilerimize sunarak bize çok önemli bir katkı sağlıyorlar.” dedi.

EMİNE ERDEM: ‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ VE YARATTIĞI DÖNÜŞÜM İLE ÖRNEK BİR PROJE’

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ise programa ilişkin şunları ifade etti: “İyi İşler programı 5 yaşında. Sürdürülebilirliği ve yarattığı dönüşüm ile örnek bir proje olduğunu düşünüyorum. Programa bu yıl 20 kadın girişimci katıldı ve bu 5 senede, toplamda 92 kadın girişimci mezun oldu. Bu program ile kadın girişimcilere pazarlamadan liderliğe, iletişimden hukuka, finanstan dijitalleşmeye, işi büyütmekten yeni pazarlara açılmaya kadar pek çok konuda alanının uzmanı olan başarılı kadın girişimciler tarafından bilgi ve mentörlük desteği verdik. Programın katılımcısı kadın girişimcilerin ürünlerini Morhipo’daki İyi İşler Dükkan üzerinden tüketici ile buluşturduk. Kadın girişimcilerin güçlendirilmesi için yapılması gereken işte bu kadar basit aslında. Programın yeni doğacak projelere ilham olmasını diliyorum.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@