banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

2023 Yılında Orman Yangınlarının Yarası Sarılacak

Son 3 yılda doğal ve sağlıklı olan ürünlere ilgi artarken bal ve arı ürünleri ise yakaladığı ivmeyi artırarak sürdürüyor.

Güncel 16.05.2023, 10:05 Melike Kaya Bayram
20
2023 Yılında Orman Yangınlarının Yarası Sarılacak

Sektörde 50 yıllık tecrübesiyle faaliyet gösteren Enfabal, kurulduğu günden bu yana en güvenilir firma olmayı hedefliyor. Bugün gelinen noktada birçok markanın ana tedarikçisi olan Enfabal; Altın Bal, Kafkas,  ENC Marmaris Balı, Apa Bal, ENC Bal Kaşığı, ENC Bal Petek, Enc birtat ve Ankara Bal Evi markalarıyla çam balı ve süzme çiçek balı dolumu gerçekleştiriyor.

2022 yılında 350 milyon TL’lik satış gerçekleştirdiklerini belirten Enfabal Genel Müdürü Mustafa Ençetin, “Ülkemizde yaşanan orman yangınları ve küresel iklim değişiklikleri sektörümüzü etkilese de markamız adına yılın başında planladığımız büyüme oranlarını yakalamayı başardık. Son 3 yılda balın içerisinde bulunduğu bağışıklık güçlendirici ürünler sıklıkla tüketilmeye başladı, dolayısıyla bu durum satışlara da yansıdı. Ankara Mamak’ta bulunan 75 bin metrekarelik üretim tesisimizde günlük 200 ton kapasite ile üretim gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki hedefimiz yakaladığımız ivmeyi yapacağımız doğru yatırımları markamızı üst yukarılara çıkarmak olacak. Bal, yüzde yüz yerli bir üründür. 2023 yerli malına sahip çıktığımız bir yıl olacak ve orman yangınlarının yarası bu yıl sarılacak” açıklamasında bulundu.

Son 7 yılın bal sektöründe ihracat şampiyonu olduklarını belirten Ençetin, “2022 ihracat pazarında geçmiş olduğumuz yıla göre müşteri portföyümüzü artırarak yüzde 35’lik artış gösterdik. ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İsrail ve İtalya başta olmak üzere 35 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yeni dönemde İspanya pazarı önceliğimiz olacak. Yaptığımız yatırımlar istihdam oranımızı da artıracaktır. Şu anda 140 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yıl sonunda bu rakamın 250’e ulaşacağını düşünüyoruz ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@