banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Akkuyu Nükleer A.Ş. İtfaiyecileri AFAD’dan Teşekkür Belgesi Aldı

AFAD, Akkuyu Nükleer itfaiyecilerine 2021 yazında Mersin ve çevresinde çıkan yangınları söndürme çalışmalarına yaptıklarından dolayı “Teşekkür Belgesi” verdi.

Güncel 28.03.2022, 09:30 Melike Kaya Bayram
151
Akkuyu Nükleer A.Ş. İtfaiyecileri AFAD’dan Teşekkür Belgesi Aldı

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akkuyu Nükleer A.Ş. itfaiyecilerine 2021 yazında Mersin’in Aydıncık İlçesi ve Yeşilovacık Mahallesi çevresinde çıkan yangınları söndürme çalışmalarına yaptıkları katkılardan dolayı “Teşekkür Belgesi” verdi.

Teşekkür belgeleri itfaiyecilere Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatının itfaiye departmanında sunuldu.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Direktörü Sergey Butckikh, belgeleri itfaiyecilere takdim etti. Teşekkür belgeleri AFAD tarafından, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin 38 yangın güvenliği görevlisine verildi.

Sergey Butçkikh itfaiyecileri başarılarından dolayı tebrik ederek, şunları söyledi: “Geçen yaz Mersin’de çıkan orman yangınları, son derece tehlikeli olarak değerlendirilmiştir. Yangınlar, sizin yerel itfaiye teşkilatı ile ortak çalışmalarınız sonucu kontrol altına alınmış ve söndürülmüştü. NGS inşaatının çevresindeki bölgede çıkabilecektüm yangın tehditlerini önlediniz ve sayenizde inşaat çalışmaları normal seyrinde, durmadan devam etti. Ancak işinizin en erdemli yanı insanların hayatlarını kurtararak yerleşim alanlarını, hastaneleri, ormanlık alanları, bahçeleri ve tarım alanlarını korumanızdır. Bugün teslim aldığınız teşekkür belgeleri, çalışkanlığınızın ve profesyonelliğinizin hak edilmiş bir karşılığıdır.”

Mersin’deki yangınlar, 2021 yılının Temmuz ayında büyümüştü. 28 Temmuz’dan itibaren, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin itfaiyecileri çift vardiya yaparak Aydıncık ve Yeşilovacık çevresindeki yerleşim alanlarında çıkan yangınları söndürmek için Mersin’in acil durum görevlilerine destek verdi. 30 Temmuz sabahına kadar Aydıncık’taki yangınlar tamamen söndürüldü. Sonrasında itfaiyeciler ve ekipmanlar Yeşilovacık’taki yangının yayılmasını durdurmak için bu bölgeye gönderildi. Bölgedeki yangın, 1 Ağustos akşamında tamamen söndürüldü. Bölgede bin 500 hektarlık alanda çıkan yangın, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilen sınıflandırılmaya göre “En yüksek seviye tehlike” olarak değerlendirildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Yangın Güvenliği Birimi’nin Şefi Roman Melnikov süreci şöyle anlattı: “Temmuz 2021’de yerel yetkililer, Akkuyu Nükleer A.Ş.’den Aydıncık bölgesindeki yangın söndürme çalışmalarına destek vermesini istediler.Yangın inanılmaz bir hızla yayılıyordu ve yerel güçleryangın söndürme çalışmalarını etkili şekilde yürütmek için yeterli değildi. Acilen yedek aracımızla bir itfaiye ekibi oluşturduk ve acil bir durumda itfaiyecilerin birbirlerinin yerlerine geçebilecekleri şekilde organize olduk. Her çalışan yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Emeklerimizin takdir edilmesinden dolayı çok memnunuz.”

Söndürme çalışmaları, Mersin’deki yerel itfaiye teşkilatları ve itfaiyecilerin çalışmalarını koordine edip sorumlu olunacak bölgelerin paylaşımını yapan yerel orman teşkilatlarının çalışanları ile ortaklaşa yürütüldü. Yangın söndürme çalışmalarına ek olarak, Akkuyu Nükleer A.Ş. İtfaiye Bölümü yerel halkın ve hayvanların tahliye çalışmalarına da katıldı.

Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin İtfaiye Bölümü yangılar sırasında Akkuyu NGS inşaatı çevresinin güvende olduğundan emin olmak için fazla mesai yaptı. Yangın Güvenliği Birimi halen inşaat sahasında da çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler sahayı sürekli gözlemleyerek yangın güvenliği gerekliliklerine uygunluğunu kontrol ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@