banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Aklease, Kömür Yatirimlarini Finanse Etmeme Taahhüdü Verdi

Aklease, kömür yakıt kullanan termik enerji santralleri ve kömür madenciliği yatırımlarını finansman sağlanmayacak faaliyetler listesine ekledi.

Güncel 21.06.2021, 10:30 Melike Kaya Bayram
81
Aklease, Kömür Yatirimlarini Finanse Etmeme Taahhüdü Verdi

Türkiyenin geleceğinde ve kalkınmasında büyük rol oynayan yatırımları, uzman leasing çözümleriyle destekleyen Aklease, kredi politikasında sürdürülebilir bir çevre için yeni bir adım attı. Bu değişikle beraber şirket, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir bir dünya hedefiyle, kömür yakıt kullanan termik enerji santralleri ve kömür madenciliği yatırımlarını finansman sağlanmayacak faaliyetler listesine ekledi.

Artık kaynakların fosil yakıtlara değil, iklim dostu proje ve yatırımlara harcanması gerektiğinin altını çizen ve bu kararla birlikte müşterilerini yeşil yatırımlar için teşvik etmeyi hedeflediklerini söyleyen Aklease Genel Müdürü Çetin Düz, kredi politikasında yapılan değişiklikle ilgili şu açıklamada bulundu: “İklim krizinin farkındayız ve buna durdiyebilmek için kömür yatırımlarına ve tüm fosil yakıtların üretimine ve kullanımına dayanan endüstriyel yatırımlara durdememiz gerekiyor.  Çünkü bilimsel çalışmalar, kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan iklim krizinin bir sonucu olarak aşırı hava olaylarının sıklığı ve şiddetinde artış görüleceğini gösteriyor. Finans sektörünün finansman faaliyetleri çevre konusunda etkiye sahip ve bu durum da sektöre sorumluluk yüklüyor. Bankacılık sektöründe sürdürülebilirlik alanında somut hedef veren öncü bankalardan biri olan Akbank, sürdürülebilir bir ekonomi için şirketlerin dönüşüm yolculuğunda onlara finansman sağlıyor. Akbank’ın iştiraklerinden Aklease olarak biz de bu konuda bir adım attık ve  kömür yakıt kullanan termik enerji santralleri ve kör madenciliği alanlarını artık finanse etmeme taahhüdü verdik.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@