banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Ankara Büyükşehir Belediyesi, KalDer Üyeliği ile Kalite Yolculuğunda Bir İlke İmza Attı

KalDer, Ulusal Kalite Hareketi ile Yerel Yönetimlerin Mükemmellik Yolculuğunu Taçlandırıyor.

Güncel 19.04.2022, 16:00 Melike Kaya Bayram
72
Ankara Büyükşehir Belediyesi, KalDer Üyeliği ile Kalite Yolculuğunda Bir İlke İmza Attı

Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği (KalDer), Ulusal Kalite Hareketi kalite yolculuğunu taçlandırmak isteyen yerel yönetimlerin öncelikli adresi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda KalDer üyeliği ile UKH’ye katılan en yeni isim Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Dünya belediyelerine hizmet anlayışı ve sunumda esin kaynağı olma vizyonu ile hareket eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, UKH’ye katılımı ile tüm faaliyetlerinde merkeze aldığı mükemmellik anlayışını bir adım ileriye taşımayı hedefliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen UKH İyi Niyet Bildirgesi imza törenine; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Alkışlar katıldı. Törende; KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi üst yönetiminde görevli çok sayıda isim de hazır bulundu. Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Vatandaşın hizmet alma yönünde talepkar olmasını istiyoruz. Bizden hizmet talep etsinler, daha iyisini istesinler. Biz bunu sağlamak için buradayız. Eğer bu hizmet sunumu kısmında daha iyi yapabileceğimiz noktalar varsa iyileştirmek bizim görevimizdir” açıklamalarını yaptı.

“ANKARA’DA UZUN ZAMANDIR BİZİ BU KADAR HEYECANLANDIRAN BİR KURUM OLMADI”

KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alkışlar da “UKH, KalDer tarafından kurumların rekabet gücü ve kurumsallaşma düzeyini artırmak, sürdürülebilir kurumlar olmalarını sağlamak amacıyla uygulanan bir program. Şimdiye kadar çok fazla kurum UKH’ye katılarak yönetim kalitesi konusunda değişim, dönüşüm sürecine girdi ancak Ankara’da uzun zamandır bizi bu kadar heyecanlandıran bir kurum olmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi hem vatandaş olarak hem de KalDer Yönetimi olarak baktığımızda bizim için çok kıymetli ve yönetiminde en ufak bir iyileştirmede katkımız olabilecekse mutluluk duyarız” dedi. Konuşmaların ardından Mansur Yavaş’a Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kalite yolculuğu kapsamında yürütülecek çalışmalar özelinde ayrıntılı bilgiler verildi.

UKH’YE KATILAN KURUM VE KURULUŞ SAYISI 756’YA YÜKSELDİ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin KalDer’e katılımının ardından derneğe üye olan büyükşehir belediyelerinin sayısı 4’e yükseldi. Yerel yönetimler kapsamında da 31 üyesi bulunan derneğin UKH’ye katılan toplam 19 üyesi bulunuyor. Ayrıca UKH’ye katılan kurum ve kuruluş sayısı da 756’ya yükseldi.

MÜKEMMELLİK SÜRECİNİN YOL HARİTASINI BELİRLİYOR!

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@