banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Ankaralı Çikolatacı Patiswiss Gaziantep’te Proje Geliştirecek

Ürettiği birbirinden kaliteli ürünleri müşterilerine sunan Türkiye’nin yenilikçi çikolatacısı Patiswiss yerli ürünlerle üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Güncel 29.05.2023, 11:00 Melike Kaya Bayram
27
Ankaralı Çikolatacı Patiswiss Gaziantep’te Proje Geliştirecek

Kaliteli üretimi merkezine alan ve ürettiği birbirinden kaliteli ürünleri müşterilerine sunan Türkiye’nin yenilikçi çikolatacısı Patiswiss yerli ürünlerle üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Ankara’da 40 bin metre kare kapalı alan 4 fabrika alanda üretim yapan şirket yılda yaklaşık 10 bin ton çikolata üretimi yapıyor. Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yönelik birçok proje geliştiren ve depremzede kadınlara istihdam imkanı sağlayan Patiswiss Ceo’su Elif Aslı Yıldız ve ekibi Gaziantep’e çıkarma yaptı. Gastronomi kenti olan Gaziantep’te çeşitli incelemelerde bulunan Elif Aslı Yıldız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül ile görüşmeler gerçekleştirdi.

PATİSWİSS’TEN GAZİANTEP’TE YENİ PROJELER YOLDA

Gaziantep Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde incelemeler yapan Patiswiss Ceo’su Elif Aslı Yıldız, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştü. Görüşmeyle ilgili konuşan Yıldız, “Yaptığımız görüşmede Gaziantep’te yeni projeler geliştirip geliştiremeyeceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Gaziantep’te Patiswiss’in meyve ürünlerinin üretimini burada yapıp yapamayacakları konusunda görüştük” diye konuştu. 

GAZİANTEP GASTRONOMİ VE TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ

25 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplamda 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Gastronomi ve Tarımsal eğitim Merkezi’nde tarım eğitimlerinin yanı sıra dondurarak kurutma teknolojisi sayesinde tarımsal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi ile kooperatif kadınlarının ürettiği ürünlere katma değer kazandırılarak gelirlerinin artmasına destek sağlanıyor. Ayrıca e-ticaret ve sosyal medya aracılığıyla bilinirlik ve görünürlük faaliyetleri ile desteklenerek ürünlerin pazarlanmasına ön ayak olunuyor.

Merkezde topraktan sofraya güvenilir gıda ve güvenilir ürün eğitim sürecinin ürün işleme faaliyetleri ile pekiştirilmesinin yanında pazarlama faaliyetleri, yerinde teorik ve uygulamalı eğitimlerle birlikte teknik ve idari destek uzman kadrolar tarafından kadın çiftçilere sunuluyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@