banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Artiox’tan Picasso’nun La Danseuse Naine Eserine Ortak Olma Fırsatı

Artiox, Picasso’nun dünyaca ünlü eserlerinden birini daha sanat yatırımcılarının beğenisine sunuyor.

Güncel 31.01.2022, 13:00 Melike Kaya Bayram
495
Artiox’tan Picasso’nun La Danseuse Naine Eserine Ortak Olma Fırsatı

2021 Kasım ayında Picasso’nun “TeteD’Histrion (Le Danseur) eserinden pay satın alma fırsatı sunan yerli girişim Artiox, 27 Ocak Perşembe günü 19:00 itibariyle Pablo Picasso’nun “La Danseuse Naine” eserini 200.000 TL değer üzerinden satışa sunacak. Şimdiye kadar 10 farklı sanat eserini satışa sunan platformun 11’inci eseri olacak La Dandeuse Naine sanatsever yatırımcılar tarafından heyecanla bekleniyor.

Türkiye’nin önde gelen yatırım gruplarından Hedef Holding’in çok ses getiren yatırımlarından Artiox, küçük yatırıcımlara blockchain teknolojisi kullanarak, değerli sanat eserlerine istedikleri miktarda güvenli yatırım imkanı sunuyor.  Bu kez Picasso’nun Ladandeuse Naine isimli eserini satışa sunacak olan platformun daha önce satışa sunduğu TeteD’Histrion eseri yüksek ilgi görmüş ve sadece 132 saniyede tükenmişti.

Artiox’un kurucusu Tuncay Dakdevir, şu an Yalçın Gökçebağ, Adnan Çoker, Nejat Melih Devrim, Ahmet Güneştekin, Devrim Erbil, Adnan Turani, Nuri Abaç, Ergin İnan ve 11 genç sanatçıdan oluşan bir sepeti yatırımcılara arz ettiklerini söyleyerek, Picasso’nun eserleriyle de portföylerini taçlandırdıklarını belirtti.

DEĞERLİ SANAT ESERLERİNE YATIRIM YAPMANIN EN KOLAY YOLU

Artiox yatırımcılar için yeni yatırım alanı doğururken, sanatçılar için de fırsatlar yaratıyor.Tuncay Dakdevir ve Cemal Doğan tarafından yüzde yüz yerli olarak Ankara’da kurulan Artiox; değerli sanat eserlerine yatırım yapmak için gereken yüksek sermaye bariyerini ortadan kaldırarak, küçük yatırımcılara sanat yatırımı yapmaları için olanak sağlıyor.

Artiox platformunda yatırımcılar, bir eserin tümüne yüklü miktarda fon yatırmak yerine bir kısmına ortak olmayı tercih edip, portföylerini diğer eserlerle çeşitlendirme imkanına sahip oluyor, 7/24 anlık olarak eserlerin değerlerini hisse senedi piyasası gibi izleyebiliyor. Hedef Holding, iştiraklerinden İdeal Finansal Teknolojiler aracılığıyla geçtiğimiz aylarda yerli girişim Artiox’a, 2,5milyondolar değerleme üzerinden ortak olmuştu. Blockchain teknolojisinin yarattığı fırsatları yakından takip ettiklerini söyleyen Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Namık Kemal Gökalp, “Her zaman gelişim göstereceğine inandığımız fikirleriyle bizi heyecanlandıran girişim ve şirketlere yatırım yapmaktan, onlara destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknoloji ve finans alanlarındaki yatırımlarımıza, kapsamlı sanat eseri yatırım platformu Artiox ile yeni bir halka daha ekledik. Bu girişimle,sanatçılara değerli katkılar sağlanırken, eserler de gerçek değerini bulacak. Küçük yatırımcılarise bütçeleri doğrultusunda değerli sanat eserlerine güvenle yatırım yapabilecek. Artiox’un yerli bir girişim olması da bizim için çok önemliydi. Artiox’un geleceğinin çok parlak olduğuna ve ileride büyük bir gelişim göstereceğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@