banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Atık Plastikler Yuvaya Dönüşüyor

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, sosyal sorumluluk kapsamında “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesine 69 adet kulübeyi bağışlıyor.

Güncel 21.04.2021, 15:00 21.04.2021, 14:24 Melike Kaya Bayram
118
Atık Plastikler Yuvaya Dönüşüyor

Sosyal sorumluluk projesi olarak 2014 yılında Plastik Sanayiciler Derneği (PAGDER) tarafından hayata geçirilen “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesi kapsamında, çevreye ve hayvan dostluğuna katkı sunmak, hayvan dostlarımızı gerek soğuk kış şartlarından korumak gerekse mutlu olacakları bir yuva sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, PAGDER ile İKMİB arasında iş birliği gerçekleştirildi.

İKMİB’in iş birliği ile PAGDER tarafından yürütülen “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesi kapsamında, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister ve PAGDER Başkanı Selçuk Gülsün’ün katılımıyla Dış Ticaret Kompleksi (DTK) bünyesinde yer alan İMMİB, İTKİB ve İİB Genel Sekreterliklerine toplam 9 adet kulübe bağışı gerçekleştirildi.

KULÜBELER, YÜZDE 100 GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ PLASTİKLERDEN ÜRETİLİYOR

Yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik ile üretilen kulübeler ile sokakta yaşayan dostlarımızı sağlam ve sıcak yuvalarına kavuşturmayı hedefleyen projenin amacı aynı zamanda, kaynakların lüzumsuz kullanılmasını önlemek, atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık çöp miktarının azaltılmasını sağlamak ve değerlendirilebilir nitelikli atıkların geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak yeniden kullanılmasını sağlamak.

İSMAİL GÜLLE: “KÜÇÜK DOSTLARIMIZ DAHA GÜVENLİ VE SICAK BİR YUVAYA KAVUŞMUŞ OLACAKLAR”

Oldukça anlamlı ve değerli bir proje kapsamında bir araya geldiklerini belirten TİM Başkanı İsmail Gülle, “’Yuvaya Dönüşen Plastikler’ projesi ile atık plastikler, önce geri dönüşüme kazandırılarak ülkemize değer katıyor, ardından da sokak hayvanlarına yuva oluyor. Proje kapsamında bugüne kadar dağıtılan 2 bin 500 adet kulübe, 2 bin 500 sokak hayvanına sıcak bir yuva demek. Dış Ticaret Kompleksimiz, geniş ve yeşil arazisiyle pek çok sokak hayvanına ev sahipliği yapıyor.  Onlar da bu kurumun, bu kompleksin bir parçası. Bizler, halihazırda onların gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılarken, sevgimizi de bir an olsun eksik etmiyoruz.  Bugün, kompleksimize kazandırılan 9 kulübe için, Adil Pelister Başkanımıza ve Selçuk Gülsün Başkan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu 9 yuvayla beraber, küçük dostlarımız daha güvenli ve sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacaklar” dedi.

ADİL PELİSTER: “BU PROJEYE TÜM BİRLİKLERİMİZİN DE KATKI VERMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

Proje ile doğal kaynakları koruma, enerji tasarrufu sağlama, atık miktarını azaltma, geleceğe ve ekonomiye yatırım, geri dönüşümün katkıları konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve sokak hayvanlarının barınma sorununa çözüm bulunmasının hedeflendiğini söyleyen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Birliğimiz ve PAGDER arasında 2018-2021 yılları arasında Dünya Plastik Atlası, TPMag Projesi, Siperlik projesi, seminer ve eğitim gibi birçok konuda iş birliği yaptık. “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesi için de 2020 ve 2021 yıllarında iş birliği yaparak destek oluyoruz. Söz konusu projeye bu zamana kadar sektörün önde gelen birçok firma ve kurumu sponsor olmuş. İKMİB olarak biz de 2020 yılında “Yalova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi” ve “Silivri Canları Yaşam Bahçesi”ne toplam 30 adet kulübe bağışladık. Bu yıl ise 39 adet plastik kulübeyi, Türkiye genelinde yer alan İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine 3’er adet olarak göndereceğiz. Bugün DTK bünyesinde yer alan İMMİB, İTKİB ve İİB Genel Sekreterliklerine 9 adet kulübemizi teslim ettik. Bununla birlikte EİB ve UİB Genel Sekreterliklerine de 3’er adet kulübemizin teslimatını gerçekleştirdik. Diğer genel sekreterliklere de yapacağımız gönderimlerimiz ile birlikte toplamda 69 kulübeyi bağışlayacağız. 69 adet kulübe yaklaşık 2 bin 760 kilo geri dönüştürülmüş plastikten üretildi. Sosyal sorumluluk olarak düşündüğümüz bu projeye tüm birliklerimizin de katkı vermesini arzu ediyoruz. Amacımız hem geri dönüşüm için bir bilinçlendirme oluşturmak hem de hayvan dostlarımıza sıcak bir yuva sağlamak” dedi.

PROJE BAŞINDAN BERİ BELEDİYE VE GÖNÜLLÜ BARINAKLARINA 2.500’DEN FAZLA KULÜBE BAĞIŞLANDI

2014 yılında hayata geçirdikleri Yuvaya Dönüşen Plastikler projesi ile plastik atıkların çöpe atılmak yerine geri dönüştürülmesi konusunda farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini belirten PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Gülsün ise, “Projemizin en güzel tarafı ise geri dönüşüm bilincini arttırırken sokak hayvanlarına da yuva sağlıyor olmamız. Projemiz ilk gününden beri sponsorlarımızın destekleri ile büyümeye devam ediyor. Geldiğimiz noktada belediye ve gönüllü barınaklarına 2.500’den fazla kulübe bağışında bulunduk. Bugün de İKMİB iş birliği ile Dış Ticaret Kompleksi’nde yaşayan dostlarımıza sıcak bir yuva sağlıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu kapsamda göreve geldiği günden beri projemize destek olan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adil Pelister’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@