banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Bağcılar Belediyesi, KalDer Üyeliği ile Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı

KalDer tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, kalite yolculuğunda her zaman bir adım ileriyi hedefleyen yerel yönetimlerin yakın markajında yer alıyor.

Güncel 21.10.2021, 12:00 Melike Kaya Bayram
154
Bağcılar Belediyesi, KalDer Üyeliği ile Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren yerel yönetimlere rehberlik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda KalDer üyeliği ile UKH’ye katılan en yeni isim Bağcılar Belediyesi oldu. Temel insan hak ve özgürlüklere bağlılığı, toplumsal değerlere duyarlılığı, adalet, eşitlik ve hukuka bağlılığı, dürüstlük ve liyakat, erişilebilirlik, güvenilirlik ve saygınlık, katılımcılık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik gibi temel değerleri tüm çalışmalarının merkezine alan Bağcılar Belediyesi, UKH’ye katılımıyla iş süreçlerinde benimsediği mükemmellik anlayışını taçlandırmayı hedefliyor.

Bağcılar Belediyesi’ndeki UKH İyi Niyet Bildirgesi imza töreni; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Başkan Yardımcıları Mehmet Akif Görentaş ve Şahin Köse, Strateji Geliştirme Müdürü Serbay Öztürk, Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Yılmaz, Strateji Geliştirme Müdürlüğü Entegre Yönetim Sistemi Temsilcisi Gülhan Pelit ile birlikte KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Fatma Aydoğdu, Genel Sekreter Sabri Bülbül, Üyelik Yöneticisi Sanem Paklar Sümer ve Ulusal Kalite Hareketi Yöneticisi Melisa Örnek’in katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öncü ve örnek belediyecilik faaliyetlerini korumak, bu alandaki tüm çalışmaları da sürdürülebilir kılmak adına UKH İyi Niyet Bildirgesi’ni imzaladıklarını vurguladı. Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, “İmzaladığımız UKH İyi Niyet Bildirgesi’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çalışmaların takipçisi olacağım. Bağcılar’da yaşayan herkesin memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefliyoruz. Bu bildirge ve daha sonra yapacağımız çalışmaların buna katkı sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

“BAĞCILAR BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DEKİ TÜM YEREL YÖNETİMLERE ÖRNEK OLACAK”

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar ise UKH’nin kalite yolculuğunu başlatan kurum ve kuruluşlar için bir rehber niteliğinde olduğunun altını çizdi. Yılmaz Bayraktar, “Bağcılar Belediyesi’nin UKH’ye katılımıyla başlattığı bu süreç; hiç şüphesiz ki büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bu kapsamda; kalite anlayışının belediyenin yürüttüğü tüm çalışmalarda ön planda tutulacağına inanıyoruz. KalDer olarak; Bağcılar Belediyesi’nin bu adımı ile Türkiye’deki yerel yönetimlere örnek olacağını düşünüyoruz. Mükemmellik yolculuğunun başlatılması kadar sürdürülebilir olması da son derece önemli. Söz konusu anlayıştan yola çıkarak bu yolculukta Bağcılar Belediyesi’nin her zaman yanında olacağız” açıklamasını yaptı.

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNUN İLK ADIMLARI BELİRLENİYOR!

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@