banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Balparmak Arıcılık Akademisi’nin Yeni Mezunları Sertifikalarını Aldı

Balparmak Arıcılık Akademisi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Menteşe Halk Eğitim Merkezi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde yeni mezunlarını verdi.

Güncel 30.05.2022, 11:45 Melike Kaya Bayram
58
Balparmak Arıcılık Akademisi’nin Yeni Mezunları Sertifikalarını Aldı

Balparmak Arıcılık Akademisi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Menteşe Halk Eğitim Merkezi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, kaliteli ve verimli, katma değerli arı ürünlerinin üretimini artırmak hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Balparmak Arıcılık Akademisi çatısı altında gerçekleştirilen eğitimlerde arıcı adaylarına arı ırkları ve özelliklerinden arıcılığın ülke ekonomisindeki yerine, bal hasadı ve balın işlenmesinden apiterapiye, zararlılar ve hastalıklarla mücadeleden arıcılıkta mevsimsel bakım işlerine farklı konularda önemli bilgiler Dr. Ali İhsan Öztürk tarafından aktarıldı. 9 Mayıs’ta başlayan teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından 6 kadın 7 erkek toplam 13 yeni arıcı adayı eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

24 Mayıs’ta Balparmak Arıcılık Akademisi Yönetimi’nin ev sahipliğinde Menteşe Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Menteşe Halk Eğitim Merkezi MüdürüEmel Demez ve Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdür YardımcısıÖzgür Öz’ün yanı sıra Balparmak Arıcılık Akademisi çalışanları da katıldı.

Törende konuşan Balparmak Arıcılık Akademisi Eğitim Uzmanı Dr. Ali İhsan Öztürk, şunları söyledi: “Arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliği için eğitim büyük önem taşıyor. Balparmak Arıcılık Akademisi’nde verdiğimiz teorik ve uygulamalı eğitimler hem yeni arıcıların yetişmesini hem de mevcut arıcıların bilgilerini güncellemesini sağlıyor. Akademide verdiğimiz teknik arıcılık uygulamalarıyla sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretimin devam ettirilmesine, bal ve diğer arı ürünlerinin üretiminde verimin artırılmasına destek veriyoruz. Eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını alan arıcı adaylarımızı kutluyor, Balparmak Arıcılık Akademisi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@