banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Bayer’in Düzenlediği Youth Ag Summit’e Katılacak 100 Genç Belli Oldu

Dünyanın 44 ülkesinden seçilen 100 delege, Kasım ayında ilk kez dijital platformda gerçekleşecek Youth Ag Summit’te (Gençlik Tarım Zirvesi) bir araya gelecek.

Güncel 11.08.2021, 11:00 Melike Kaya Bayram
112
Bayer’in Düzenlediği Youth Ag Summit’e Katılacak 100 Genç Belli Oldu

Bayer’in Kasım ayında gerçekleştireceği Youth Ag Summit’e (Gençlik Tarım Zirvesi) 44 ülkeden seçilen 100 delege belli oldu. 2000 başvuru arasındanYouth Ag Summit‘e, gıda güvenliği sorunu karşısında küresel tarım için sürdürülebilir çözümler geliştirmek üzere öğrenmeye ve iş birliği içerisinde çalışmaya istekli 18 - 25 yaş arasındaki genç liderler seçildi.

Türkiye’den zirveye katılmayamezun olduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi‘ndemaster eğitimine devam eden 23 yaşındaki Ziraat Mühendisi Ertuğrul Işıkhak kazandı.

Ertuğrul Işık:“Tarımın geleceğini değiştirmeye istekli genç liderlerin arasında yer almaktan ve Youth Ag Summit’e katılmaktan mutluluk duyuyorum. Hayallerinin peşinden koşan bir genç olarak, küresel tarım adına sürdürülebilir çözümler geliştirmek ve değişim yaratan fikirleri hayata geçirmek için dünyanın farklı ülkelerinden seçilen gençlerle birlikte çalışacağım, düşüncelerimi paylaşacağım için çok heyecanlıyım” dedi.

Seçilmek adına bu yılki delegeler, zirvenin genel teması olan “Aç Bir Gezegeni Beslemek” üzerineproje fikirlerini ve daha önceki çalışmalarından örnekler sundu. Bayer AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Ürünleri Bölüm Başkanı Liam Condon, "Gençler, gıda güvenliği sorunlarıyla mücadelede gerçek bir fark yaratmak için tutkuyla çalışmaya hazır. Geleceğin liderlerini destekleyerek, onlara daha sürdürülebilir bir gıda sistemi yaratmaları için yardımcı olacağız” dedi.

Bu yılki Youth Ag Summit kapsamında delgeler aynı zamanda ilk kez düzenlenecek YAS Üniversitesi programında10 haftalık bir sürece dahil olacak. Ocak 2022’de başlayacak programda zirveye seçilen 100 genç; iş ve iletişim becerilerini geliştirmeye, mentorlardan koçluk almaya ve kendi proje konseptlerini geliştirmeye yardımcı olacak haftalık ödevleri tamamlamaya devam edecek. YAS Üniversitesi’nde delegeler, proje fikirlerini uzmanlarasunarak aynı zamandaödüller içinyarışma fırsatına sahip olacak.

Youth Ag Summit 2021 ile ilgili daha fazla bilgiye ve seçilen tüm delegelerin listesine www.youthagsummit.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@