banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Çağrı Merkezleri Derneği aracılığıyla Yataş müşteri hizmetlerinin kalitesi tescillendi

Yataş, müşteri hizmetleri kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu tescil eden ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Güncel 16.04.2021, 17:30 Melike Kaya Bayram
171
Çağrı Merkezleri Derneği aracılığıyla Yataş müşteri hizmetlerinin kalitesi tescillendi

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD), Türkiye’de sunulan çağrı merkezi hizmet kalitesinin uluslararası standartlara ulaşması için yaptığı çalışmalar kapsamında, Bureau Veritas iş birliğiyle ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı’nı tüm sektörde yaygınlaştırmaya devam ediyor. 

Müşteri iletişim merkezlerine ilişkin tüm süreçlerin denetlendiği ve değerlendirmeleri başarıyla tamamlayan şirketler arasına son olarak Yataş da katıldı. Yataş’ın almaya hak kazandığı ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı Belgesi, ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Ağılönü tarafından Yataş Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Bahar Dinç’e takdim edildi.

HİZMET STANDARTLARI ÖNEMLİ BİR REKABET UNSURU

ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Ağılönü, belgelendirme sürecini başarıyla tamamlayan Yataş’ı tebrik ederken, sektörün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için hizmet standartlarının belirlenmesine büyük önem verdiklerini, bu anlamda ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı’nın özel bir rol üstlendiğini belirterek, “Çağrı merkezlerindeki süreçleri kapsamlı bir şekilde ele alan bu standartlar, firmalar için hem bir rekabet unsuru oluşturuyor hem de onları hizmet kalitelerini artırmaları yönünde motive ediyor” diye konuştu. 

GLOBAL BİR ÇAĞRI MERKEZİ OLMA YOLUNDA ADIM ATTIK

Yataş Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Bahar Dinç ise “Amacımız, müşteri hizmetlerimiz ile temasa geçen tüm müşterilerimizin kusursuz bir deneyim yaşaması için yaptığımız tüm çalışmaları bu belge ile tescil ettirmenin yanı sıra müşteri memnuniyetini esas alan bu iş modelimizin dışardan, profesyonel kurum tarafından da değerlendirmesi idi.  Kovid-19 salgını döneminde de çağrı merkezi sektörüne değerleri katkıları olan Derneğimizin yönlendirmelerine çok güvendiğimiz için, süreci onlarla yürütmeyi tercih ettik” dedi.

Bu standartla birlikte global bir çağrı merkezi olmak yolunda önemli bir adım attıklarını ifade eden Dinç, sözlerine şöyle devam etti: “Teknolojik alt yapı, insan kaynakları ve idari süreçler, müşteri hizmetleri süreçleri başlıklarında denetime girdiğimiz bu standardın iyileştirme tavsiyeleri sayesinde, daha iyisini yapabilmek için yeni partnerler veya yeni iş süreçlerini gündemimize aldık.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@