banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Can Tiken, Lidio markasının Risk Yönetimi ve Uyum Direktörü

Türkiye’nin en büyük dijital ödeme platformu olmaya aday Lidio’da Risk Yönetimi ve Uyum Direktörlüğü görevini Can Tiken üstlendi .

Güncel 01.06.2021, 16:00 Melike Kaya Bayram
264
Can Tiken, Lidio markasının Risk Yönetimi ve Uyum Direktörü

Avustralya Swinburne University of Technology’nin Muhasebe Finans bölümünden mezun olduktan sonra Melbourne Institute of Technology’de Muhasebe/MPA alanında master yapan Can Tiken, iş hayatına 2003 yılında BNP Paribas Fortis’te atıldı ve 2006 yılında Garanti Ödeme Sistemleri’nde Risk Uzmanı olarak çalışmaya başladı. 5 yıllık çalışma hayatı deneyiminin ardından eğitim için Avustralya’ya gitti. 2015 – 2018 yılları arasında PayU Türkiye ve EMEA’da iç kontrol ve risk yönetimi alanlarında çeşitli görevlerde bulunan Tiken, 2018 yılı itibariyle sırasıyla Hepsipay ve Paribu’da Risk Yönetimi ve Uyum alanlarında ekip yönetimlerini gerçekleştirdi.

Tiken kariyerini bundan böyle, yapay zeka gücüyle geliştirdiği çözümler, ödemeler dünyasındaki derin uzmanlığı ve yeni nesil yaklaşımıyla sektörde ezber bozmaya hazırlanan Lidio’da Risk Yönetimi ve Uyum Direktörü olarak sürdürecek.

6493 sayılı kanun kapsamında TC. Merkez Bankası'na lisans başvurusunu gerçekleştiren Lidio,  Türkiye'nin en büyük işletmelerinin yıllardır kullandığı Mobilexpress platformunu yeni nesil servislerle herkesin erişimine açmayı planlıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@