banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Cengiz Holding’den Uluslararası Başarı Kazanmış Sporcu Gençlere Büyük Destek

Sporda dünya çapındaki başarılarıyla Türk ve dünya gençlerine ilham veren gençler, Cengiz Holding’in “Ay Yıldızın Gençleri” projesinde buluştu.

Güncel 18.05.2021, 13:00 18.05.2021, 10:00 Melike Kaya Bayram
196
Cengiz Holding’den Uluslararası Başarı Kazanmış Sporcu Gençlere Büyük Destek

Cengiz Holding, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda uluslararası başarı kazanmış çocuklarımıza sağladığı eğitim desteğinin ardından bu kez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında, başarıları yurt dışına taşmış gençlerimizi desteklemeyi sürdürüyor. Cengiz Holding, çeşitli spor dallarında uluslararası başarı kazanmış Türkiye’nin başarılı ve yetenekli gençleri maddi ve manevi olarak destekleme kararı aldı.

Güreşten, eskrime, binicilikten atletizme kadar çeşitli spor dallarında tüm imkânsızlıkları aşarak ülkemizin bayrağını uluslararası yarışmalarda birincilikler ve madalyalar kazanarak dalgalandırmış gençler, Cengiz Holding’in başlattığı “Ay Yıldızın Gençleri” projesinde bir araya geldi. Azimle ve inançla uluslararası alanda elde ettikleri başarıları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ata’larına armağan eden gençlerimiz, başarıyı hedefleyen sayısız yeni isimlere de ilham olmaya devam edecekler.

Başarılarıyla dünyaya meydan okuyan yetenekli gençler, Atatürk’ün , “Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum” sözünü kanıtlarcasına, Türkiye’ye “Daha iyisini yapacağım ve ülkemizi gururlandıracağım” sözü veriyorlar.

AY YILDIZIN GENÇLERİ” PROJESİ ÖZEL YETENEKLERİ BULUŞTURDU

Uluslararası ölçekte elde ettikleri başarılarıyla dünya gençlerini gölgede bırakan Türk gençleri, Cengiz Holding tarafından başlatılan ‘’Ay Yıldızın Gençleri’’ projesiyle Türk bayrağını dünyada dalgalandırmayı sürdürecek. Ardahan Göle Samandöken Köyü’nde çobanlık yapan bir babanın 7 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen ve atletizmde ülkemize dünya üçüncülüğü kazandırarak gerçek bir başarılı hikâyesine imza atan Gülcan Palavan;  küçük yaşlardan itibaren eskrimde katıldığı çok sayıda yarışmada onlarca derece alan ve bu yıl dünya 6’ncısı olan Aleyna Ertürk; güreşte Dünya Genç Yıldızlar Güreş Şampiyonasında Altın Madalya kazanan Türkiye’nin gururlarından Hamza Bakır ile yine binicilik dalında Türkiye ve dünya çapında aldığı dereceler ve ödüllerle sınırları zorlayan Taha Yedikardeş projenin ilk “Ay Yıldızlı Gençler” i oldular..

Projenin tanıtım filminde rol alan gençler, başarı hikâyelerinin ardında yatan inanç, gayret ve sınır tanımazlığı vurguladılar. Filmde Ay Yıldızlı Gençlerin yeni başarılar elde etmek için inandıkları yolda yürümeye devam ettikleri vurgulandı.

HEDEF YENİ BAŞARI HİKÂYELERİ

Yetenekleriyle ülke sınırlarını aşarak dünya çapında birincilikler kazanan 4 yetenekli gençle başlatılan Ay Yıldızın Gençleri sosyal sorumluluk projesi, yeni başarı hikâyelerinin izinden gidecek. Proje kapsamında, Cengiz Holding tarafından uluslararası ölçekte başarı kazanmış çocuklara maddi ve manevi destek sağlanacak. Cengiz Holding, gençlerimizin profesyonel sporculuk hayatlarında onların gayretlerine en yakın destekçileri olacak.

PROJE DESTEĞİ SPORUN HER BRANŞINA AÇIK

Başarıya ulaşmak için inancından şaşmayan, her türlü imkânsızlığa rağmen yılmadan ter döken 4 yetenekli gencin başarıları, Ay Yıldızın Gençleri projesinin çıkış noktasını oluşturdu. Uluslararası ölçekte ödül sahibi olan her genç, projeye dâhil olabilecek. Gençlerin elde ettiği başarılarda herhangi bir branş sınırlaması olmayacak. Atletizm, kürek, basketbol, bisiklet, binicilik, eskrim, futbol, Jimnastik, halter, hentbol, hokey, judo, tekvando, tenis, masa tenisi, atıcılık, okçuluk ya da voleybol, gençlerimizin uluslararası başarı kazandığı her dalda Cengiz Holding’in desteği yanlarında olacak. Başarılarıyla dünyaya meydan okuyan, Türkiye’ye uluslararası ödüller kazandıran her gencimiz, proje kapsamında sunulan desteklerden faydalanabilecek.

‘’AY YILDIZIN GENÇLERİ’’ KİMDİR?

Gülcan Palavan (Atletizm)

Olimpiyat Ateşiyle Yanan Çoban Kızı

Anadolu’nun bağrından çıkıp tüm imkânsızlıklara rağmen bugün Olimpiyatlarda madalya almayı hedefleyen Gülcan Palavan’ın hayatı kelimenin tam anlamıyla bir başarı hikâyesi… Tamamen başarıya odaklanan, hayat hikâyesini sorduğunuzda, 10 yaşımda spora başladım. Türkiye’de birçok derecem oldu. 2015’de Bulgaristan’da Dünya Yıldızlar Dağ Yarışmasında 3. oldum. 7 kardeşiz, ben 5. sıradayım. Tek hedefim 2024 olimpiyatları ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek ve daha çok başarı elde etmek. Babam çoban, annem ev hanımı aileme yük olmamak için hem çalışıyorum, hem koşuyorum. Boş kalan zamanımda üniversite sınavına hazırlanıyorum” diyerek hayatını üç-dört cümlede özetleyebilecek kadar mütevazı bir sporcu Gülcan Palavan.

Milli atlet Palavan, ilkokul beşinci sınıfta, okulda düzenlenen ve kara lastikle girdiği koşu yarışlarında dikkati çekti ve atletizme yönlendirildi. Çok sayıda ilde müsabakalara katılan ve bütün yarışlardan dereceyle evine dönen Palavan, son olarak 2015 yılında, Bulgaristan'da düzenlenen 'Dünya Dağ Kros Yıldızlar Kategorisi'nde dünya üçüncüsü oldu. Genç Atlet, dünya üçüncülüğünü sakat koluyla koşarak kazandı. Ve o günü şu sözlerle anlattı: “Yarış çok heyecan vericiydi ama yarışa giderken benim kolum sakattı. Ağrı bandı takarak 10 km dağ koşusunda yarıştım ve orada da üçüncü oldum. Sakat olmasaydım belki şampiyon olabilirdim.” Gülcan Palavan’ın en büyük hedefi olimpiyatlarda Türkiye’ye temsil etmek ve ülkemize altın madalya ile dönmek.

Aleyna Ertürk (Eskrim)

Eskrimde Türkiye’nin Gurur

2005 yılında Ankara’da doğan Aleyna Ertürk’ün spor yaşantısı 10 yaşında Ankara Epe Okulunda başladı. Aleyna’nın eskrim sporuna olan yeteneği hocaları tarafından fark edilince haftalık 4 günlük antrenmanını 7 güne çıkardı. Bu tarihten sonra 5 yıl içerisinde Minikler Klasmanında olmasına rağmen kendinden 3-4 yaş büyük yıldız klasmanı, hatta 6-7 yaş büyük Gençler klasmanında madalyalar almaya başladı. Milli sporcu Aleyna Ertürk bugün, U17 Klasmanında 1.,  Gençler Klasmanında 1., Büyükler klasmanında da 1. sıradadır. En son 24-25 Ocak 2020 tarihinde Tunus’ta düzenlenen Akdeniz Şampiyonasında Yıldızlar Epe kategorisinde Akdeniz şampiyonu, Gençler Epe kategorisinde ise Akdeniz üçüncüsü oldu.  Bu yıl Mısır Kahire’de düzenlenen Yıldız Epe Dünya şampiyonasında dünya 6. sı olmayı başardı. Kendisine sorulduğunda hedefinin “Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak ardından da Olimpiyatlarda Ülkemizi temsil etmek olduğunu”  söylüyor. Aleyna Ertürk’ün halen çok sayıda Türkiye şampiyonluğu ve birincilikleri ile 40’dan fazla derece ve madalyası bulunuyor.

Taha Yedikardeş (Binicilik)

Ailesinde Herkes Binici

2002 Bursa doğumlu Taha Yedikardeş, baba, abla ve annesinin ailece yaptığı binicilik sporuna daha 3 yaşındayken başladı. Katıldığı birçok ulusal ve uluslararası yarışta Türkiye’yi, ablası Serra Yedikardeş’le birlikte temsil etti. 10 yaşına kadar bindiği ponylerle, 6 yaşında yarış koşmaya başladı. Bu süre içerisinde, bir Türkiye Şampiyonluğu ve ikinciliği elde etti. 2014 yılında, 12 yaşındayken, İtalya’da gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi yıldızlar kategorisinde temsil etmek üzere, milli takıma seçildi. 2016’da sezonu Türkiye Şampiyonluğuyla açarak, o sene katıldığı birçok uluslararası müsabakada dereceler aldı.  Aynı senenin Eylül ayında Romanya’da gerçekleşen Balkan Şampiyonasında Yıldızlar Türk takımıyla Balkan Şampiyonu oldu. 2018’de, Almanya’da gerçekleşen uluslararası bir Grand Prix’de ikinci sıraya yerleşti. Sonbaharda Türkiye’de gençler kategorisinde koşulan en prestijli yarışlardan biri olan İnönü kupasını kazandı. 2019’da Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu. İstanbul’da gerçekleşen Balkan Şampiyonasında gençler kategorisinde hem bireysel hem takımla Balkan ikinciliği elde etti. 2020’de yaşı küçük olmasına rağmen Usta kategorisine geçerek Ustalar Türkiye Şampiyonasında dördüncü oldu. Bunun ardından Türkiye’de yılın en iyi ikinci sporcusu seçildi. Temmuz ayında Portekiz’de gerçekleşecek Avrupa Şampiyonasında ülkemizi ilk kez Genç Yetişkin kategorisinde ve Yunanistan’da gerçekleşecek World Cup’da, Ustalar takımında temsil etmeyi hedefliyor.

Hamza Bakır (Güreş)

Güreşte Türkiye’nin Olimpiyat Umudu

Muhammet Hamza Bakır 2001 senesinde Gaziantep’te doğdu. Sporcu bir aileden gelmesi sebebiyle sporla tanışması erken oldu.10 yaşındayken başlayan spor hayatına halen devam ediyor. “Zorlu spor hayatımda inişler çıkışlar oldu her daim pes etmeden hedefime doğru ilerledim” diyen Hamza Bakır, “Bunların en zoru da 2017 de dizimden sakatlanmam oldu. Bu sakatlık benim hayatımda dönüm noktası oldu. Bu sakatlıktan sonra Güreşe dört elle sarılıp vücudumu toparlayıp antrenmanlara devam ettim” sözleriyle anlatıyor spora olan düşkünlüğünü ve azmini.  Atlattığı sakatlıktan sonraki sene Yıldızlarda Avrupa Şampiyonluğu ardından o senenin devamında güreşte Dünya Şampiyonluğu kazandı. 2019 senesinde Gençler kategorisinde 2. kere Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Ardından Dünya üçüncüsü oldu.  Yurt içi ve Yurt dışında birçok turnuvalarda çeşitli madalya ve başarılar elde etti. Spor hayatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden Hamza Bakır yüksek öğrenimini İstanbul Aydın Üniversitesinde sürdürüyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@