banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Covid 19 Döneminde Küresel Akıllı Saat Pazarı %35 Büyüdü

Global Smartwatch Model Tracker araştırmasına göre, 2021 yılında küresel akıllı saat sevkiyatı yıllık bazda %35 artış gösterdi.

Güncel 10.08.2021, 13:00 Melike Kaya Bayram
237
Covid 19 Döneminde Küresel Akıllı Saat Pazarı %35 Büyüdü

Yapılan araştırmalar son yıllarda giyilebilir teknolojik cihazların tüketiciler arasında popülerlik kazanarak ilgi odağı haline geldiğini tespit etti. Küresel giyilebilir cihaz endüstrisinin en önemli segmentini ise akıllı saatler oluşturuyor. CounterpointResearch'ün yakın zamanda yayınlanan Global Smartwatch Model Tracker araştırmasına göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde küresel akıllı saat sevkiyatı yıllık bazda %35 artış gösterdi.

International Data Corporation (IDC) WorldwideQuarterlyWearable Device Tracker verilerine göre 2021'in ilk çeyreğinde küresel akıllı saat pazarında Amazfit ve Zepp markalarıyla yüksek bir performans sergileyen ZeppHealth Corporation dünyada ilk 4 sırada yer almış ve yıllık %68,8 büyümeye imza atmıştı. ZeppHealth, akıllı saat sevkiyatlarında Brezilya (%40,9), Rusya (%28,9) ve İspanya'da (%23,5) birinci sıraya yerleşirken, İtalya'da 2’nci, Polonya'da 3’üncü, Almanya, Hindistan, Endonezya ve Tayland'da 4’üncü sırada yer almış ve yükselen satış ivmesini, moda ve yaşam tarzına yönelik Amazfit GTR 2 ve GTS 2 serisi gibi kendini kanıtlamış tasarımların yanı sıra Amazfit T-Rex Doğa Sporları serisi gibi ürünler sayesinde sağlamıştı.

TÜRKİYE’DE DE PAZAR HIZLI BÜYÜYOR, SON ALTI AYDA SATIŞLAR YAKLAŞIK %30 ORANINDA ARTTI

Amazfit Türkiye Ülke Müdürü Murat Sungur Özkan küresel akıllı saat pazarına olan talebin artması ve pazarın büyümesine ilişkin yaptığı açıklamada “Dünya genelinde akıllı saat pazarı son dönemlerde önemli ölçüde büyüme gösterdi. Bu büyümenin sebebi olarak global anlamda kablosuz fitness ve spor cihazlarına olan talebin artması, özellikle Covid 19 sonrasında çok sayıda kişinin sağlıklı yaşam bilinci kazanması ve akıllı saat pazarında, pazarı küresel olarak yönlendirmesi beklenen çok sayıda oyuncunun pazara girmesi faktörleri etkili oldu. Türkiye’ye baktığımızda Amazfit olarak büyük ilgi gördüğümüzü söyleyebilirim. Son altı aylık satış verilerine baktığımızda %30’a varan bir büyüme görüyoruz. Buradaki artışta,covid sonrası sağlığa verilen önemin artması, marka tarafında ürün çeşitliliği sağlanması ve satış noktalarındaki yaygınlık büyük önem taşıyor. Türkiye pazarına yakın zamanda giriş yapan bir marka olarak öncelikli stratejimiz Hepsiburada.com gibi saygın online satış platformları ile iş birliği yapmaktı ve online kanalda önemli platformlarda ürünlerimizi konumlandırdık. Yakın zamanda da Amazfit Türkiye ekibi olarak artık satış ağımızı oldukça genişlettik. Geldiğimiz noktada teknoloji severler Media Markt, Teknosa, Evkur, D&R, Vodafone, Turkcell gibi pek çok kanaldan da ürünlerimize erişilebiliyorlar” dedi.

AR-GE YATIRIMLARI PAZAR PAYINI ARTIRMAK İÇİN KRİTİK BİR ÖNEME SAHİP

Özkan ayrıca hızla değişen ve gelişen bir pazar olarak yeniliklerin öncülerinden olan akıllı saat şirketlerinin Ar-Ge cephesine büyük çaplı yatırımlar yaptığına dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Global teknoloji şirketleri gibi akıllı saat üreticileri de doğaldır ki kendi pazar paylarını artırmak için öncelikli bir strateji olarak Ar-Ge yatırımlarına güveniyor. Sektörün lider markalarından ZeppHealthgrubu olarak, biz de genişleyen akıllı sağlık ürünleri yelpazesini analitik hizmetlerine yönlendiren yapay zeka çipleri, biyometriksensörler ve sağlık verileri algoritmalarından oluşan tescilli bir teknoloji platformu geliştirdik. Küresel ölçekte sensörler yardımıyla golf, beyzbol ve tenis oyuncularının performanslarının izlendiği güçlü bir ağın yanı sıra veriye dayalı sağlık çözümlerine güç veren donanım ve yazılım teknolojilerinden yararlanarak üst düzey akıllı saatler ve dijital sağlık yönetimi hizmetleri de sunuyoruz. Ayrıca kişisel sağlık ve zindelik yönetim uygulaması olan Zepp isimli mobil uygulamamız sayesinde de kullanıcılar sağlık ve spor aktivitelerini kontrol edebiliyor, günlük rutinlerinin daha iyi hale gelmesine katkıda bulunacak verileri etkili bir şekilde yönetebiliyorlar. Gelecek daha da akıllı ve teknolojiyle kontrol edilebilir olacak. Bu anlamda global olarak sektörde çok çeşitli yatırımlara ve çalışmalara imza atmayı sürdürüyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@