banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Dakar Rallisi Gücünü Motul’den Alacak

2023 senesinin ilk motor sporları organizasyonu Dakar Rallisi’ne sayılı günler kaldı.

Güncel 28.12.2022, 09:30 Melike Kaya Bayram
17
Dakar Rallisi Gücünü Motul’den Alacak

Motor sporlarının zorluk derecesi en yüksek yarışı Dakar Rallisi 31 Aralık 2022 – 15 Ocak 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın zorlu çöllerinde yapılacak.

Otomobil, motosiklet, kamyon, hafif prototip, klasik ve SSV kategorilerinde düzenlenecek yarıştafarklı kategorilerde toplam 365 araç yarışacak. Suudi Arabistan’da 4. kez organize edilecek olan Dakar Rallisi, 4.706 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 8.549 kilometre üzerinden koşulacak.

Honda HRC’nin Tercihi Motul!

Motul desteği ile motosiklet kategorisinde yarışacak olan Honda HRC Takımı yine çok iddialı. Arabistan çöllerinde zorlu koşullara karşı mücadele edecek ekibe bu yıl katılan Adrian Van Beveren'e Dakar efsaneleri Ricky Brabec, JoséIgnacio Cornejo ve Pablo Quintanilla eşlik edecek. 2020 senesinde yarışı kazanan Brabec, 2022 senesinde ikinci olmuştu. Brabec yarış öncesi şunları söyledi: “Dakar'ı kazanabilecek çok sayıda yarışçı var, ancak zorlu günleri atlatmak için zihinsel olarak sağlam ve güçlü kalmak, yarışta herkesin tecrübe etmediği bir konu. Tüm dünyadaki en büyük motor sporları yarışını bir kez kazandınız mı, bunun tekrar yapılabileceğini biliyorsunuz."

HRC takımına bu yılın başlarında katılan Adrian Van Beveren ise yarış öncesi açıklamalarında Motul ile iş birliğinden bahsetti: “Motul, sporumuzdaki ve madeni yağ dünyamızdaki önemli referanslardan biri. Motosiklette Motul gerçekten birinci sınıf bir marka. Ürünleri süper kaliteli ve markanın bir tür moda olan ‘vintage’ havası var. Motul özgün bir marka ve ürünleri yağın ötesine geçerek, kask temizleyiciler gibi bakım ürünlerine kadar uzanıyor. Gerçekten eksiksiz bir marka. Bu benim için gerçekten yararlı bir ortaklık çünkü bu sadece pazarlama ile ilgili değil, her gün kullandığım ve ihtiyaç duyduğum ürünlerle ilgili.”

Motul, sürücülerin takım desteği olmadan yarıştığı OriginalByMotul kategorisinde yarışanları da unutmadı ve bireysel katılımcılarınyine en büyük destekçisi olacak.Motul ayrıca, arazi motosikletlerinden SSV'ye ve Dakar Classic'e kadar Dakar kategorilerinin çoğunda yarışan rakiplere yağlayıcılar ve diğer bakım ürünlerinisağlayacak.

MOTUL mobil laboratuvarı tüm yarışçılara destek olacak

Motul’ün, içerisinde madeni yağ analizi yapılabilen laboratuvarı olan mobil Racing-Lab tırı yarış boyunca takım ve bireysel sürücülerin hepsine teknik destek sağlayacak. Motul ayrıca motosiklet bakım ve temizlik ürünlerinden oluşan McCare serisini Original By Motul kategorisinde yarışan sürücülere ücretsiz olarak temin edecek. İçerisinde basit tamir kitleri ile sürücülerin kişisel eşyalarının bulunduğu Original By Motul kutuları bu kategoride yarışan sürücüler için Motul tarafından taşınacak ve lojistik destek sağlanacak.

2023 senesinde Dakar Rallisi’nin yanı sıra Moto GP, World SBK, LeMans24 Saat gibi daha birçok heyecanlı ve mücadeleci seri bizleri bekliyor. Gelişmeler ve motorsporları dünyasından haberler için Motul Türkiye sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@