banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Dardanel’den Jazzy İle Kedi-Köpek Maması Sektörüne Büyük Yatırım

Türkiye’de sağlıklı beslenme trendlerinin ve yeniliklerin öncüsü Dardanel, Jazzy ile Dardanel kalitesi ve güvencesini sevimli dostlarımızla buluşturuyor.

Güncel 01.03.2022, 11:30 Melike Kaya Bayram
546
Dardanel’den Jazzy İle Kedi-Köpek Maması Sektörüne Büyük Yatırım

Türkiye’nin balık uzmanı Dardanel, yeni yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Sektöründe global liderliğe odaklanan ve öz kaynaklarıyla büyümeyi sürdüren Dardanel, pet food markası Jazzy ile yatırımlarına bir yenisini ekledi. Çanakkale’de hayata geçirilen Jazzy tesisleri, şubat ayı itibariyle üretime başladı. Yaş konserve kedi-köpek maması üretimi yapılan tesisler; 95 ve 400 gr’lık konserve kutularda yıllık 55 milyon adet üretim kapasitesine sahip.

YÜKSEK PROTEİN VE VİTAMİN KAYNAĞI

Jazzy; sığır etli, tavuklu ve ton balıklı mamalarıyla Dardanel tecrübesi ve kalitesini pet food sektörüne taşıyor. Kedi ve köpeklerin beslenme ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen JazzyCat ve JazzyDog ürünleri, yüksek protein ve taurin içeriyor. Vitaminlerle zenginleştirilen mamalar tahıl içermiyor. İçinde koruyucu ve tatlandırıcı bulunmuyor. Kedi ve köpeklerin sağlıklı beslenmesine katkı sağlarken, tüylerine canlılık veriyor. JazzyCat ürünleri 95 ve 400 gram, JazzyDog ise 400 gramlık kutularda tüketiciye sunuluyor.

‘İKİ YILDA 30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM’

Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, yeni Jazzy tesislerine yaptıkları yatırım ve 2022 yılı hedefleriyle ilgili şunları söyledi: “Güçlü öz kaynağımızla ilerlemeye devam ederken, daha güçlü yatırımlara imza atmayı hedefliyoruz. 2022’deki ilk atılımlarımızdan birini yeni petfood tesisleri ile yaptık. Yıllık 55 milyon adet, yaklaşık 8.000 tona varan yaş kedi-köpek maması üretim kapasitemizle bu sektörde de öncü olmayı amaçlıyoruz. Tesisimizde hali hazırda yaş konserve mama üretiyoruz. Ancak gelecekte kuru mama alanında da yatırım yapmayı planlıyoruz. Son iki yılda yapılan yatırım değeri 30 milyon dolara yaklaştı. Yeni yatırımlarımızla büyüme ivmemizi aynı hızla devam ettirmeyi hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@