banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

DemirDöküm'ün Liderler Zirvesi İstanbul'da Gerçekleşti

DemirDöküm'ün geleneksel olarak düzenlediği Liderler Zirvesi, iki yıllık aranın ardından fiziki olarak İstanbul'da gerçekleşti.

Güncel 27.01.2023, 10:00 Melike Kaya Bayram
24
DemirDöküm'ün Liderler Zirvesi İstanbul'da Gerçekleşti

Türkiye iklimlendirme sektörünün en köklü markalarından DemirDöküm’ün, iş ortaklarıyla ilişkilerini güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Liderler Zirvesi, bu yıl fiziki ortamda gerçekleşti. DemirDöküm, Türkiye'nin dört bir yanından 300’ün üzerinde yetkili satıcısıyla İstanbul'da buluştu. DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan ve DemirDöküm üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda yenilikler yılı olarak ilan edilen 2022'nin iş sonuçları ile 2023 yılı hedefleri paylaşıldı. "Konu Rekor Olunca DemirDöküm" temasıyla Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleştirilen Liderler Zirvesi'nin sunuculuğunu Simge Fıstıkoğlu üstlenirken, tüm gün süren etkinlik sonunda Türkiye genelinde dereceye giren yetkili satıcılara başarı ödülleri takdim edildi.

“2022 YILINDA DA YATIRIMA VE PAZARA YENİ ÜRÜNLERİMİZİ SUNMAYA DEVAM ETTİK”

Liderler Zirvesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, koronavirüs pandemisi kaynaklı iki yıllık aranın ardından tekrar fiziki bir ortamda tüm DemirDöküm ailesiyle birlikte olmaktan mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek; 2022 yılı iş sonuçları ile 2023 yılı hedeflerini paylaştı. 2022 yılına hızlı bir başlangıç yaptıklarını ve satışa sundukları yeniademiX ile vintomiX kombilerin hem iş ortakları hem de tüketiciler tarafından büyük beğeni kazandığını belirten Avdel; "Küresel çapta yaşanan olumsuzluklara rağmen biz geleceğe odaklanmaya, yatırıma ve pazara yeni ürünlerimizi sunmaya devam ettik. İklimlendirme sektörü olarak şanslı bir sektörüz. Son 3 yıldır diğer sektörlerden pozitif ayrışıyoruz. DemirDöküm olarak biz de hizmet verdiğimiz pazarda olumlu anlamdafarklılık gösteriyoruz" dedi.

“KENDİ REKORUMUZU TAZELEDİK”

Geleneksel iş kollarının haricinde yeni alanlarda da büyümeyi perçinlediklerini belirten Alper Avdel, "Fabrikadaki üretimden, satış, pazarlama, yetkili satıcıve satış sonrası destek birimlerimize kadar büyük bir performans göstererek kendi rekorumuzu kırmayı başardık. Satışa sunduğumuz yeni ürünlerimiz pazarın gözdesi oldu. Yeni girdiğimiz alanlarda da çift haneli büyümemizi sürdürmeyi başardık. Kombi, ısı pompası ve klima en çok büyümeyi yakaladığımız alanlar oldu. Hem adet hem ciro olarak hedeflerimizi tutturduk. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve iş ortaklarımıza teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜYÜZ”

Sürdürülebilir büyüme için ciro, karlılık, nakit akış dengesinin yanında müşteri memnuniyetinin de büyük öneme sahip olduğuna değinen DemirDöküm CEO'su Avdel şöyle konuştu:"Birincil önceliğimiz müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak, artırmak. Müşterilerimize yeni bir deneyim yaşatmak için 10 yıla yakın süredir önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bu alanda her yıl kendi başarımızı yeniliyoruz. 2022 yılı da yüzde 90’ın üzerindeki müşteri memnuniyet oranımızı geliştirdiğimiz bir yıl oldu.Bu oranlar bizim işimizin, geleceğimizin en büyük garantisi. Bu alanda hayata geçirdiğimiz projelerle müşteri memnuniyetindeki öncülüğümüzü koruduk.”

“2023 YENİLENEBİLİR ENERJİLİ ÜRÜNLER İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI”

Yenilenebilir enerji ürünlerinin küresel ölçekte gündemde kalacağını, DemirDöküm'ün bu alanda ciddi mesai harcadığını belirten Alper Avdel; "Sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve bu alandaki ürünler bizim uzunca yıllar önceliklerimiz içerisinde yer alacak. Önümüzdeki mevzuatlara göre 2023 yılından itibaren 5 bin metrekare üzerindeki binalarda minimum yüzde 5; 2025 yılından itibaren ise 2 bin metre kare olan binalarda minimum yüzde 10 yenilenebilir enerji kaynaklı ürünler kullanımı zorunlu kılınacak. Bu alanda ön plana çıkacak ürünler ısı pompaları, hidrojenle çalışan ürünler olacak. Kombi, şofben, panel radyatör gibi ürünlerdeki öncülüğümüzü önümüzdeki yıllarda bu alanda da elde etmek için tüm hazırlıklarımızı yapıyor; ilgili ürün ve hizmetlerimizi tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Pazara da bu kapsamda yeni ürünler sunmaya devam edeceğiz. 2023, sektörümüz açısından yeni bir hikayenin başlayacağı yıl olacak. Yenilenebilir enerji alanındaki ürünlerimizle hem Türkiye'de hem de dünyanın dört bir yanında tüketicilerimize fayda sağlamaya devam edeceğiz, sektörde bir kez daha trendleri belirleyeceğiz" dedi.

“YAŞANAN ZORLUKLARA RAĞMEN YENİ REKORLARA İMZA ATTIK”

Farklı zorlukların yaşandığı 2022'de rekor bir büyümeye imza atmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu, "2022 yılında bizimle omuz omuza ilerleyen tüm iş ortaklarımızla birlikte başarıya ulaştık. Genel giderlerin, hayatın içindeki maliyetlerin arttığı, enflasyon başta olmak üzere birçok zorluğun yaşandığı 2022'yi;ürünlerimizin kalitesi, yetkili satıcılarımızın müşteri taleplerini en iyi şekilde karşılaması, Satış Sonrası Hizmetlerdeki üstünlüğümüz ile güçlü bir şekilde tamamlıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Tüm iş ortaklarımıza böylesine bir yılda büyük bir özveri ile çalıştıkları için teşekkür ederiz" dedi.DemirDöküm'ün ciro, adetsel bazda satış ve tüm iş kollarındaki büyüme hedefine ulaştığını kaydeden Kayaoğlu, "İkinci stratejimiz her bölgede dengeli bir büyümeye ulaşma arzumuzdu. Dengeli bir şekilde büyüdüğümüz 2022'de rekor kırdığımız bir alan da iş kategorilerimizde gerçekleşti. Üç iş kolumuzun ikisinde rekora imza attık. Kombide adetsel bazda kendi rekorumuzu kırdık, klima pazarında ise pazarın daralmasına rağmen büyümemizi sürdürdük. Isı pompasında ise hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz" açıklamasını yaptı.

"2023'E DAHA İDDİALI HEDEFLERLE BAŞLIYORUZ"

2023 için yüzde 20'nin üzerinde bir adetsel büyüme hedefi koyduklarını kaydeden Erol Kayaoğlu şöyle konuştu: " Tüm süreçlerimizi her zamankinden daha fazla ve teknolojinin de desteğiyle yakından edipgeliştireceğiz. Sektörde herkese hitap eden, en geniş ve rekabetçi ürün gamına sahibiz. Ürünlerimizin yanı sıra tedarik, sevkiyat, satış sonrası hizmetlere kadar yeni yıla hazırız. 2023'te kombinin yanı sıra başta ısı pompası olmak üzere yükselen iş kollarında yeni bir stratejiyle kendi rekorumuzu kırmak için yola çıkıyoruz."

“İŞİMİZİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAK İÇİN UZUN SOLUKLU STRATEJİLER GELİŞTİRİYORUZ”

Koronavirüs pandemisi sonrasında küresel ölçekte çalışma hayatından davranışlara ve karar alma süreçlerine kadar önemli bir değişim yaşandığını belirten Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan, "Sektördeki köklü geçmişimizi, lider olduğumuz alanları daha uzun yıllar sürdürebilmek için sadece ülkemizdeki değil, küresel ölçekteki gelişmeleri, gelecek öngörüleriyle ele alarak uzun soluklu stratejiler geliştiriyoruz. Koronavirüs pandemisiyle yaşanan değişimin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini öngörüyoruz. Dünya nüfusu 8 milyara ulaştı, 2050 yılında 10 milyar seviyelerine ulaşması bekleniyor. Dolayısıyla gıda sisteminden enerji kaynağına kadar insanoğlu yeni bir sistemin, daha yeşil bir geleceğin stratejilerine odaklanmak durumunda. Küresel ölçekte yaşanılacak değişimin yansımalarını ülkemizde de göreceğiz. Dolayısıyla geleceğe şimdiden hazırlanmalıyız, 2023 DemirDöküm açısından bunun ilk adımı olacak" dedi.

Yeni jenerasyonun hayata katılmasıyla birlikte tüketici trendlerindede değişimler olduğuna dikkat çeken Ufuk Atan, "Nüfusumuzun önemli bir bölümü önümüzdeki süreçte tercih ettikleri markalara 'Benim için ne yapıyorsunuz?', 'Benim faydam ne?', 'Gelecek için hangi adımları atıyorsunuz?' sorularını soracak. Buna yanıt veren markaları tercih edecekler. Dolayısıyla 2023 ve sonrası, daha kişiselleşmiş, sosyal, şeffaf ve müşterisine daha iyi bir deneyim, hizmet sunan firmaların daha çok ön plana çıkacağı bir dönem olacak." açıklamasını yaptı.

“SİSTEMLERİMİZİ “EN İYİSİ” OLACAK ŞEKİLDE KURGULUYORUZ”

DemirDöküm'ün tüm bu süreçlerin yanı sıra değişen enerji ihtiyaçları doğrultusunda da gelecek hazırlıklarını yaptığını belirten Atan şunları kaydetti:"Ülkemizde elektriğin yüzde 33'ü hidroelektrik santrallerinden, yüzde 24'ü doğalgaz, yüzde 25'i kömür, yüzde 20'si ise yenilenebilir enerjiden üretiliyor. Önümüzdeki 7 yıl içinde elektriğin yüzde 50'sinin yenilenebilir enerjiden üretilmesi hedefleniyor. Doğalgaz bizim güncel işimiz ve önümüzdeki 4 yıl içerisinde 320 ilçede doğalgaz kullanımının dahil olacağı belirtiliyor.  Biz hem halihazırdaki ihtiyaçlar hem de gelecek gereklilikleriüzerine kendimizi hazırlıyoruz. Bu süreçte tüketiciler tarafından DemirDöküm'ün sağlam, dayanıklı aynı zamanda teknolojik marka olarak görülmesi bizleri gelecek için daha da motive ediyor. 2022'de olduğu gibialanlarında öncü olacak ürünleri pazara sunmaya da devam edeceğiz. Dijitalleşme atılımlarımız sürecek. Amacımız, 68 yıldır olduğu gibi müşterilerimize sunduğumuz ürünleri, hizmetleri DemirDöküm'e en yakışır şekilde verebilmek. Yapacağımız yeni atılımlarla hep birlikte yeni rekorlara imza atacağımıza yürekten inanıyoruz."

Liderler Zirvesi’nin sürpriz ismi ise milli sporcu, profesyonel dağcı, yazar, sosyal girişimci Ali Nasuh Mahruki oldu. Zirvede DemirDöküm yetkili satıcılarınınsürdürülebilir gelişimi için "Kendi Everest'inize tırmanın" diyen Mahruki, gelişimi sürdürebilmek, krizleri avantaja çevirmek, hedef odaklılık, kararlılık, risk yönetimi ve takım çalışması konusundaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@