banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Domino’s ve TEGV çocuklarımızın geleceği için el ele verdi

TEGV ve eğitimin her şeyin merkezinde durduğuna inanan Domino’s, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında deprem bölgesindeki çocuklarımız için iş birliğine imza attı.

Güncel 16.05.2023, 11:30 Melike Kaya Bayram
5
Domino’s ve TEGV çocuklarımızın geleceği için el ele verdi

27 yıldır yaptığı çalışmalarla 3 milyondan fazla çocuğun nitelikli eğitimle buluşmasını sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile ülkemizin 79 iline yayılmış 650 şubesiyle batıdan doğuya tüm Türkiye’ye hizmetlerini ulaştıran Domino’s, deprem bölgesinde yaşayan çocuklarımız için anlamlı bir iş birliğine imza attı. Proje, her iki kurum yönetiminin katılımıyla Malatya’da tanıtıldı.

Temel eğitim seviyesindeki çocukların çağdaş eğitim imkanları ile buluşmasını sağlayan, Atatürkçü ve Cumhuriyet’in temel ilke ve inkılaplarına bağlı nesillerin yetişmesi için nitelikli eğitim desteği sunan TEGV aracılığıyla gerçekleştirilecek iş birliği kapsamında; Ateşböceği Öğrenim Birimleri bölgede faaliyet gösterecek. Ateşböceği tırı, Malatya’dan başlayan yolculuğunda yıl boyunca deprem bölgesini ziyaret ederek farklı şehirlerde yaşayan binlerce çocuğumuza nitelikli bir eğitim verilmesini sağlayacak.

Domino’s’a ilgi ve destekleri için teşekkür ettiklerini belirten Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Sait Tosyalı, “Ateşböceği eğitim tırlarından biri olan düş gezginiyle çocuklarımız çeşitli sanatsal etkinliklere katılıyor. Gönüllü eğitmenlerimizin de desteğiyle çocuklarımızı hem sosyal hem de duygusal yönden rahatlatmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi ve gözlerindeki ışığı görmek bizler için en büyük mutluluk. Filomuz 17 araçtan oluşuyor, bu araçların 16’sı deprem bölgesinde faaliyetlerine devam ediyor.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“Toplumdan aldığını topluma vermek sorumluluğunu üstlenmeye devam edeceğiz”

Malatya’da gerçekleştirilen proje tanıtımında açıklamalarda bulunan DP Eurasia Group CEO’su Aslan Saranga, “Ülkemizi derin üzüntüye boğan depremlerin ardından bizler de hemen harekete geçerek neler yapabileceğimizi planlanmaya başladık ve çocuklarımızın geleceği için TEGV ile el ele verdik. Eğitim konusunda TEGV ile ortak bir vizyonu paylaşıyor ve geçtiğimiz yıldan bu yana projelerimizi hayata geçiriyoruz. TEGV, Ateşböceği tırıyla çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor, gerçekten duygulanmamak elde değil. Projenin en önemli özelliği, sanatla ve müzikle çocukları başka bir dünyaya götürmesi onları adeta bir düşler yolculuğuna çıkartması diyebilirim.Başlangıçtan beri en önemli motivasyonumuz değer üretimi ve toplumla bağ kurmak oldu, paylaştığımız bu ortak vizyon kapsamında önemli bir iş birliğine daha imza attık. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında TEGV aracılığıyla deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz projemizle; Ateşböcekleri tırı bölgedeki çocuklarımıza nitelikli bir eğitim desteği verecek. Ateşböcekleri tırı yıl boyunca deprem bölgesinde yer alan farklı şehirleri ziyaret edecek. ‘Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir’ mottosuyla, çocuklarımızın yüzlerinde oluşacak küçük bir gülümsemenin gelecek için büyük anlamlar taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Domino’s olarak sürdürülebilir yardımlar yapmaya devam edeceğiz. Bu iş birliği için Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV’e teşekkür ediyorum.” dedi.

“Eğitimin her şeyin merkezinde durduğuna gönülden inanıyoruz”

Sosyal sorumlulukları sahiplenmeyi işlerinin bir parçası olarak gördüklerini söyleyen Saranga, “Hizmetlerimizi en ideal düzeye ulaştırmak için çalışırken, aynı zamanda paylaşmak ve mutlu anları çoğaltmak için çabalamaya devam ediyoruz. Sağlığa, ihtiyaç sahibi insanlara, mahalle kültürünü yaşatmaya, mahallede mahalleliyle olmaya nasıl özen gösterdiysek sanata da eğitime de spora da aynı yaklaşımla destek vermeyi sürdürüyoruz. Bu toplumun neye ihtiyacı varsa, o ihtiyacı gidermek için elimizden geleni yapacak ve eğitimin her şeyin merkezinde durduğuna gönülden inanan Domino’s olarak toplumdan aldığını topluma vermek sorumluluğunu üstlenmeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarmaya bir adım daha yaklaşacağımıza gönülden inanıyoruz.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

‘Ateşböceği Öğrenim Birimleri’ Türkiye’nin dört bir yanında

Ateşböceği Öğrenim Birimi Eğitim Programı, bilişim, matematik, fen, okuma ve sanat alanlarında kısa süreli etkinliklerden oluşuyor. Türkiye’nin dört bir yanında MEB ile yapılan iş birliğiyle ilköğretim okullarının bahçelerine ya da yakınlarına yerleşen Ateşböceği Öğrenim Birimleri, tematik ve standart olmak üzere iki farklı model ile etkinliklerini sürdürüyor.  Standart Ateşböceği Öğrenim Birimleri, 12 bilgisayarlı Bilişim ve Teknoloji Alanı ve matematik, fen, okuma ve sanat alanlarında etkinliklerin yapıldığı Serbest Etkinlik Alanı’ndan oluşuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@