banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Dronmarket’ten Maden Sektöründe Drone Kullanımı Konusunda Ücretsiz Webinar

Türkiye’de maden sahalarındaki denetimin hızlı ve detaylı şekilde yapılması amacıyla kullanılmaya başlanan dronelar için Dronmarket’ten ücretsiz webinar.

Güncel 15.03.2022, 17:15 Melike Kaya Bayram
414
Dronmarket’ten Maden Sektöründe Drone Kullanımı Konusunda Ücretsiz Webinar

Geomatik Mühendisi Duygu Kıymaz tarafından verilecek webinarda, varlık yönetimi bölümünde uçuş görev planlaması, alan fotoğraflarının çekilmesi, dataların işlenmesi, alan bilgilerinin hesaplanması ve verilerin karşılaştırma analizlerinin yapılması katılımcılara anlatılacak. Operasyon yönetimi konusunda ise droneların, nakliye aracı ve diğer ekipmanların çalışma durumunun kontrol edilmesi, patlatma işleminin tamamının izlenmesi, mayın patlatma alanının ölçülmesinde nasıl kullanıldığı bilgileri aktarılacak.

Webinarda ayrıca, stok sahasının 3D modelleme ile yeniden yapılandırması ve yönetimi, hacim ölçümü ve ürün envanterinin tekrardan hesaplanması, stok miktarının doğrulanması ve ürün envanterinin tahmininin yapılabilmesinin faydalarından bahsedilecek. Kullanım örnekleri üzerinden anlatımın gerçekleşeceği eğitimde maden sahalarında kullanılan dronelarda tanıtılacak.

Maden sahalarında drone kullanımının önem ve avantajlarına değinen Kıymaz; “Maden sahalarında bugüne kadar Elektronik Uzunluk Ölçer ve Hassas GPS cihazlarıyla yapılan ocak ölçümleri için artık dronelardan faydalanıyor. Büyük ölçekteki ocak alanlarının ölçümünde zaman ve iş gücü tasarrufu sağlaması, coğrafi olarak ölçülmesi ve ulaşılması güç olan bölgelerde drone teknolojisinin kullanılması madencilik sektörü için büyük avantajlar getiriyor. Ayrıca, üretim faaliyetlerinin devam ettiği sahalarda drone kullanılarak ölçüm işlemlerinin yapılması iş sağlığı ve güvenliği bakımından da büyük önem arz ediyor” dedi.

Dronmarket tarafından düzenlenecek olan webinar için katılım ücretiz olup, kontenjan sınırsızdır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@