banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

E-Ticaret Siparişlerinde 7/24 Teslimat Dönemi

PTT AŞ, Kargomat 7/24 cihazlarını e-ticaret sitelerine entegre ederek müşterilerin e-ticaret siparişlerini, 7 gün 24 saat teslim alabilmesine olanak sunuyor.

Güncel 28.06.2021, 09:30 Melike Kaya Bayram
145
E-Ticaret Siparişlerinde 7/24 Teslimat Dönemi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 7 gün 24 saat kargo teslim avantajı sağlayan yerli ve millî Kargomat 7/24 cihazlarının kullanım alanını genişletti. PTT, müşterilerin gönderilerine istedikleri anda ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla Kargomat 7/24 uygulamasını e-ticaret sitelerine entegre etti. PttAVM.com’da verilen hizmeti yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren PTT, diğer e-ticaret siteleriyle söz konusu hizmetin entegrasyonu için anlaşma sağladı.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, müşterilerin kargolarını teslim almak için adreste beklemelerine gerek kalmadan, istedikleri zaman diliminde Kargomat 7/24 cihazından gönderilerini alabildiklerini belirterek, “Bu hizmetimiz artık diğer e-ticaret sitelerinde de geçerli. Ülke ekonomimize önemli bir katkı sağlayan e-ticaret alanındaki aktif faaliyetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

PTT’nin ilk olarak PttAVM.com’dan yapılan alışverişler için doğrudan “Kargomat 7/24 teslimli” sipariş seçeneği hizmetini verdiğini ifade eden Gülten, “Şirket olarak, e-ticaret firmaları ile entegrasyon çalışmaları yaparak, gönderilerin teslim süreci için yeni bir dönem başlattık. Müşterilerimiz, artık alışveriş sonunda kendilerine en yakın Kargomat 7/24 cihazını teslim noktası olarak tercih edebiliyor ve gönderilerini istedikleri zaman cihazdan teslim alabiliyor” dedi.

GÖNDERİLER MESAİ SAATLERİ DIŞINDA DA ALINABİLİYOR

Temassız ve hızlı teslim avantajlarını müşterilere sunan Kargomat 7/24 hizmetiyle gönderi kabul işlemleri esnasında alıcının cep telefonu bilgilerinin alınması şartıyla, adreste teslimi sağlanamayan ihbarlı gönderiler de alıcının adresine en yakın Kargomat 7/24 cihazına bırakılıyor. Ayrıca müşteriler, kargolarını PTT iş yerlerinden "Kargomat 7/24 teslimli" olarak da gönderebiliyor.

Kargo tesliminde, müşterilerin evde bulunamadıkları durumlarda yaşanan sorunların çözümünde etkili olan Kargomat 7/24, PTT iş yerlerine gelinmesine gerek kalmadan, hayatı kolaylaştıran alternatif teslim seçeneği sunuyor. Gönderiler bu cihazlardan mesai saatleri dışında da kolaylıkla alınabiliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’nde hizmet veren Kargomat 7/24 hizmetinin ülke genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdüren PTT, önümüzdeki süreçte cihaz sayısını da artırmayı hedefliyor.

QR KODUYLA KOLAY TESLİM İMKÂNI

Müşteriler, SMS yoluyla kendilerine gönderilecek olan akıllı şifreyle, SMS içeriğinde adresi belirtilen "Kargomat 7/24" cihazından gönderilerini teslim alabiliyor. Kargomat 7/24 hizmetinde, Türkçe dışında İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça olmak üzere dört farklı dil seçeneği mevcut.

Kargomat 7/24 ile kargolar, çeşitli ebatlara sahip çelik konstrüksiyondan oluşan haznelerde emniyetli bir şekilde muhafaza ediliyor ve cihazlar günün her anında güvenlik kameralarıyla takip ediliyor. PTT, gönderilerin muhafaza edildiği haznelerin, alıcı tarafından kimlik numarası ve akıllı şifre girişiyle açılmasını sağlayarak, güvenliği en üst düzeyde tutuyor.

Müşteriler, IOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlarına Kargomat 7/24 uygulamasını indirmeleri halinde, Kargomat 7/24 cihazına bırakılan gönderiye ait QR kodunu cihazın barkod okuma bölmesine okutarak akıllı şifre girmeden de ürünlerini alabiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@