banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

E-Ticarette Hızlı Teslimatın Yükselişi Devam Ediyor

Hızlı büyümesini pandemiyle zirveye taşıyan e-ticaret, 400 milyar TL işlem hacmine ulaştı.

Güncel 24.01.2022, 17:00 Melike Kaya Bayram
73
E-Ticarette Hızlı Teslimatın Yükselişi Devam Ediyor

Covid-19 pandemisi öncesindeyüzde 30’ları aşan büyümesini ikiye katlayan e-ticaret sektörü 2021 yılını 400 milyar liralık rekor bir rakamla kapattı. Bu yükselişte tüketicinin e-ticarete artan güveni kadar hızın da oldukça fazla etkisi var. Sektörel araştırmalara göre tüketiciler fiziksel alışveriş için endişeli. Online alışverişlerin teslimatında 2017 yılında ortalama süre beş günken, bugün bu süre yeni nesil hızlı teslimat teknolojileri ile ortalama iki güne kadar indi.

HIZ VE TESLİMATTA HİZMET KALİTESİ EN ÖNEMLİ KRİTER OLDU

E-ticaret sektöründe teslimatı hıza ve kaliteye kavuşturan şirket PackUpp’ın Kurucu Ortağı ve COO’su Rıdvan Göçemen, değişen tüketici taleplerini karşılamak için firmaların hızı ve hizmet kalitesini önceliklerine aldıklarını söyledi. Göçemen, “Tüketicinin satın alma kararını fiyattan sonra etkileyen en önemli iki kriter ürünlerin kısa sürede tüketiciye ulaşması ve teslimatta edindiği müşteri memnuniyeti deneyimi oldu. Evde kaldıkları dönemde online alışveriş yapan tüketiciler için ertesi gün ya da aynı gün teslimat hizmeti, bir ürünün birden fazla sitede bulunduğunda alışveriş yapılacak e-ticaret sitesinin tercih edilmesinde en önemli kriter oldu. Teslimatta hızı sağlayamayan şirketler, pandemi döneminde anlık yükseliş yaşasa da müşteri memnuniyeti sağlanmadığında pazardaki payını zaman içindekaybediyor. Müşteri artık sadece ürünü değil, ürünle birlikte mükemmel ve dijital bir teslimat deneyimi istiyor” dedi.

E-TİCARETTE SEPET YÜZDE 60 BÜYÜDÜ

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nin (ETİD) açıkladığı verilere de değinen Göçemen, “PackUpp olarak üyesi olduğumuz sektördeki en saygın derneklerden ETİD verileri de bu trendi doğruluyor. Koronavirüs salgınının da etkisiyle, 2020 yılında online alışveriş harcamaları geçen yıla göre yüzde 85 büyüdü. Sipariş başına ortalama ürün sayısı ise yüzde 60 oranında arttı. ETİD tarafından açıklanan son verilerde ise 2021 yılında online alışveriş harcamaları 400 milyar TL’lik işlem hacmine ulaştı. E-ticaret sektörünün 2022 hedefi ise yüzde 40 büyüme ile 560 milyar TL.Pandeminin etkisinin devam edeceği 2022 yılında sadece ürün değil teslimat noktasında da kriterler yeniden belirlendi” dedi.

ÜÇ HANELİ BÜYÜYEN SEKTÖRLER VAR

Ticaret Bakanlığı verilerine göre tüm sektörlerde hızlı bir büyüme olduğunun da altını çizen Göçemen, “Giyim, ayakkabı ve aksesuarda yüzde 39, elektronik eşyada yüzde 56, yeme-içmede yüzde 62, mobilya ve dekorasyonda yüzde 104 ve gıda-süpermarket harcamalarında yüzde 279’luk bir artış olduğunu görüyoruz. Biz detüm online satış yapılan sektörlerde hızlı teslimat hizmeti sağlıyor, dağıtım sürecinde kendi yazılım ve algoritmalarımızla teslimatlarda üç farklı seçenek sunuyoruz. E-ticaret firmalarına Sonraki-Gün, Aynı-Gün ve 3 Saatte Ekspres teslimat olmak üzere farklı teslimat imkânlarıı sağlıyoruz. Böylece bir firmanın ihtiyaç duyacağı tüm teslimat ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“TEKNOLOJİ VE HIZLI TESLİMAT TÜKETİCİ SADAKATİNİ KAZANIYOR”

 “Teknolojive hizmet kalitesini hızla bir araya getirebilen şirketler tüketici sadakatini kazanmayı başardı.” diyen Göçemen sözlerine şu şekilde devam etti: “PackUpp olarak pandemi öncesinde de tüketicinin hızlı teslimat konusundaki talebini görerek sektöre yeni nesil teknolojik teslimat şirketi olarak giriş yaptık. Hızlı yükselişimizi pandemi döneminde sürdürdük. Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli yazılımımızla teslimat sürecinin tüm aşamalarını dijitalleştirdikve tüketicinin bu ihtiyaçlarını yüzde 100’e yakın memnuniyet oranıyla karşılıyoruz. 2021 yılında Şikayetvar tarafından gerçekleştirilen Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Araştırması’nda bu yıl ilk kez açılan ‘Hızlı Teslimat’ kategorisinde 93.7 puanla tüm kargo ve kurye firmaları arasında açık ara farkla 1. olarak başarımızı da taçlandırdık. “Paketi Haritadan Canlı İzleme” ve paket sahibi evde yoksa “Komşuma Bırak” seçeneği ile alıcının paketinin adresine yakın noktaya bırakılmasını sağlayarak süreci de şeffaflaştırdık. Teslimat sonrası “Puanlama ve Yorum Yapma” özellikleriyle de tüketicilerin aldıkları hizmeti değerlendirmesini ve yorumlamasını sağladık. E-ticaret teslimatında en iyi teknoloji, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini sunmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@