banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Ekomaxi Genel Müdürü Osman Yağız, 2022 Yılını Değerlendirdi

Osman Yağız: “2022 pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında yaşanan enerji krizi nedeniyle dünya genelinde tüm sektörlerin zor süreçten geçtiği bir yıl oldu.

Güncel 26.01.2023, 13:45 Melike Kaya Bayram
50
Ekomaxi Genel Müdürü Osman Yağız, 2022 Yılını Değerlendirdi

Su depolama sistemlerinin öncü markası Ekomaxi, suyu uzun yıllar kalitesini bozmadan muhafaza eden GRP modüler su depolama sistemleri ile 2022 yılında da büyümesini sürdürdü.

“Suyun endüstriden konutlara kadar birçok yaşam alanında güvenle depolanması için çalışıyor ve yatırımlarımıza devam ediyoruz” diyen Ekomaxi Genel Müdürü Osman Yağız 2022 yılını değerlendirip, 2023 yılı hedefleri hakkında bilgiler paylaştı:

Güney Kore’den teknoloji transferi

“2022 yılı pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında yaşanan enerji krizi nedeniyle dünya genelinde tüm sektörlerin zor süreçten geçtiği bir yıl oldu. Ekomaxi olarak tüm zorluklara rağmen yatırımlarımıza devam edip, sektördeki pazar payımızı yüzde 25, ihracatımızı ise yüzde 20 artırdık. Başarımızda yılın ilk çeyreğinde Güney Kore’den yaptığımız teknoloji transferi de önemli bir paya sahip. Bu teknoloji transferi ile suyu kalitesini bozmadan muhafaza eden “Modüler GRP su depolama sistemleri”ni artık yüzde 100’e yakın yerlilik oranı ile Türkiye’de üretmeye başladık.

“Türkiye’nin dünyanın üretim üssü olmasını hedefliyoruz”

Malatya’da bulunan ve 30 bin metrekare üretim alanına sahip olan fabrikamızda ileri teknoloji makine parkurumuz ile uluslararası standartlara uygun üretim yapıyoruz. SMC – kompozit hammadde üretim bandı, hidrolik baskı presleri ve robotik delme - paketleme istasyonu gibi güçlü makine parkuru yatırımımız ile SMC - kompozit panel üretiminde Avrupa’da ve Ortadoğu ve Orta Asya’da lider konuma ulaştık. Türkiye’nin SMC - kompozit panel üretiminde dünyanın üretim üssü olmasını hedefliyoruz.

Geleceğin mühendislik malzemesi olarak tanımlanan SMC veya cam elyaf takviyeli kompozit malzeme ile ürettiğimiz GRP modüler su depolama sistemleri için yaptığımız her yatırımı aynı zamanda insan sağlığına ve sürdürülebilir dünyaya yapılan bir yatırım olarak da görüyoruz. Son teknolojileri ülkemize kazandırmak için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

“İhracatımızın cirodaki payını yüzde 35 seviyelerine çıkarmayı planlıyoruz”

2023 yılında da suyun kalitesini sürdürülebilir kılan ‘Modüler GRP su depolama sistemleri’mizi Türkiye’de ve global pazarlarda daha fazla duyurarak, sektördeki pazar payımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Hedef pazarlardaki markalaşma çalışmalarımızı hızlandırarak, ihracatımızın cirodaki payını yüzde 25 seviyelerinden yüzde 35 seviyelerine çıkarmayı planlıyoruz. Müşteri memnuniyetini odağına alan bir şirket olarak, satış öncesinde olduğu kadar satış sonrasında sunduğumuz hizmetin kalitesi de 2023 yılında önem verdiğimiz konular arasında yer alacak” dedi.

 “Yağmur hasadı ve gri su uygulamaları, kuraklıkla mücadelede etkili çözümler sunuyor”

Sürdürülebilirlik ve bu kapsamda iklimi krizi ile mücadele için suyun her damlasını korumak amacıyla durmaksızın çalıştıklarını belirten Osman Yağız, “yağmur hasadı" ve "gri su" uygulamalarının önemine dikkat çekti:

“Ekomaxi olarak, Modüler GRP su depolama sistemleri”miz ile “yağmur hasadı" ve "gri su" uygulamalarını destekliyoruz. Ancak yurt dışında birçok projede karşılaştığımız “yağmur hasadı" ve "gri su" uygulamaları, ülkemizde henüz yaygın olarak kullanılmıyor. Bu uygulamalara, şartnamelerde ve projelerde yer verilmesi iklim krizinin sonuçları arasında yer alan kuraklıkla mücadelede etkili çözümler sunacaktır. Bu noktada belediyelere ve diğer kamu kuruluşlarına önemli görevler düşüyor” dedi.

Ekomaxi’nin 300 kişilik büyük bir aile olduğunu belirten Osman Yağız: “Her yıl güçlenerek ilerlediğimiz bu yolda, birlikte yürüdüğümüz çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza bugüne kadar olan emekleri ve katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@