banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Emirates, Sri Lanka ile Mutabakat Anlaşması imzaladı

Şubat 2021’de ülkenin güvenli bir şekilde uluslararası turistlere kapılarını açmasının ardından, Emirates Kolombo’ya 80.000’den fazla yolcu taşıdı.

Güncel 14.03.2022, 17:15 Melike Kaya Bayram
56
Emirates, Sri Lanka ile Mutabakat Anlaşması imzaladı

Emirates, Dubai’deki Genel Merkezi’nde Sri Lanka Turizm Teşvik Bürosu ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı. Emirates’in Sri Lanka ile yaptığı  anlaşma, ülkede ticareti ve turizmi canlandırmaya yardımcı olmak adına karşılıklı fayda sağlayan girişimlerin ana hatlarını içeriyor.

Mutabakat Anlaşması, Emirates Batı Asya ve Hint Okyanusu Bölgesi Ticari İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Khoory ve Sri Lanka Turizm Teşvik Bürosu Başkanı Kimarli Fernando tarafından imzalandı. Anlaşma, Sri Lanka Turizm Bakanı Hon Prasanna Ranatunga, Sri Lanka BAE Elçisi Malraj De Silva, Sri Lanka Dubai Başkonsolosu Nalinda Wijerathna ve Emirates Uluslararası İlişkiler Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Şeyh Majid Al Mualla huzurunda imzalandı.

Emirates'in Batı Asya ve Hint Okyanusu Bölgesi Ticari İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Khoory anlaşmayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sri Lanka Emirates’in global uçuş ağında son derece kilit bir pazar olmayı sürdürüyor ve bugün imzalanan anlaşma Sri Lanka ile  olan sarsılmaz bağlılığımızı vurguluyor. Kolombo seferlerimizi 35 yılı aşkın bir süre önce başlattık ve iş ortaklığımız giderek güçlenmeye devam ediyor. Ülkede ticaret ve turizm sektörlerini canlandırmaya yardımcı olacak karşılıklı fayda sağlayan girişimleri keşfetmek ve Emirates’e pazardaki talebi karşılama fırsatı sağlamak için sabırsızlanıyoruz.”

Sri Lanka Turizm Teşvik Bürosu Başkanı Kimarli Fernando yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Güzel bir ada ülkesi olan Sri Lanka’nın, Emirates gibi saygın iş ortakları olması ülkenin seyahat ve turizm sektörüne yön veren çok önemli bir unsurdur. Dolayısıyla, bu iş ortaklığı ortaya çıkan fırsatları keşfetmemiz, bunlardan faydalanmamız ve global turizm pazarında marka farkındalığı ve kalite algısı oluşturmaya yönelik birçok yola kapı açması bakımından kritik öneme sahiptir. Nitekim bu iş ortaklığından ötürü heyecanlıyız ve Emirates’in otuz yılı aşan köklü ilişkimiz boyunca ve özellikle de pandemi süresince bize verdiği tüm destek için minnettarız. Birlikte etkili bir tanıtım yaparak pazarıntaleplerine hizmet edeceğimizi umuyorum.”

Anlaşma kapsamında, Emirates ve Sri Lanka Turizmi ticaret fuarları, ticari tanıtım gezileri, sergiler ve seminerler dahil olmak üzere ticaret ve turizmi geliştirmeye yardımcı olacak ortak faaliyetlerden faydalanılacak.

Şubat 2021’de ülkenin güvenli bir şekilde uluslararası turistlere kapılarını açmasının ardından, Emirates Kolombo’ya 80.000’den fazla yolcu taşıdı. Önde gelen turistik yerler arasında BAE, İtalya, İngiltere ve Almanya yer alıyor. Halihazırda Kolombo’ya haftada 28 uçuş gerçekleştiren Emirates, yolculara havada ve yerde birinci sınıf ürünler ve üstün konfor sunarak ülkeye First Class hizmet veren tek uluslararası havayolu konumundadır.

Emirates, global uçuş ağı kapsamındaki 120’den fazla  noktaya Dubai üzerinden uçuşlarını güvenli  bir şekilde yeniden başlatmış durumda. Havayolu,  yenilikçi ürünler ve hizmetlerle sektöre yön vermesiyle de tanınıyor. Bunların arasında, yolculuğun her aşamasında sunduğu kapsamlı bir sağlık ve emniyet tedbirleri paketi, Dubai Havalimanında temassız teknoloji çözümleri,esnek rezervasyon politikaları ile ücretsiz Covid-19 tıbbi seyahat sigortası yer almaktadır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@