banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Fazla, 100 Milyon TL’ lik Daha Gıda Bağışı Sağlanmasına Destek Verecek

Olcay Silahlı, çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ve 3 ay içerisinde 100 Milyon TL’lik daha gıda bağışının sağlanmasına ön ayak olacaklarını açıkladı.

Güncel 22.02.2023, 12:45 Melike Kaya Bayram
16
Fazla, 100 Milyon TL’ lik Daha Gıda Bağışı Sağlanmasına Destek Verecek

Fazla Kurucu Ortağı ve CEO’su Olcay Silahlı, Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği olarak afet haberini aldıkları andan bu yana bölgedeki ihtiyaçların karşılanması için çalıştıklarını vurgulayarak, “Afet süreçlerinde kısa, orta ve uzun vadeli düşünmek; doğabilecek ihtiyaçları öngörerek hareket etmek düzenin yeniden ve sağlıklı şekilde kurulması adına oldukça kritik. Bu bilinç ile projeler geliştirdik ve geliştirmeye de devam ediyoruz. Bugüne kadar kuru gıda, hijyen malzemesi ve hızlı tüketim ürünleri gibi temel ihtiyaçları barındıran 39 TIR’ın 44 noktada dağıtımını koordine ettik. Gıda güvenliği ve besin değerlerinin iyileştirilmesi gibi hedeflerimize sadık kalarak bugüne kadar 5 ilde 25 bin öğün sıcak yemek dağıtımına katkı sağladık. 5 farklı şehirde yer alan toplanma alanlarına iletilmek üzere 7 farklı gıda ürününden oluşan 25 bin adet öğün setlerimizi yola çıkardık.” dedi.

100 Milyon TL’lik daha gıda bağışının sağlanmasına destek olacağız

Koordinasyonu temele yerleştirerek hem Fazla hem de Gıda Kurtarma Derneği’nin sahip olduğu tüm gücü sürece dahil ettiklerini de sözlerine ekleyen Silahlı, “Gıda Kurtarma Derneği’nin sahip olduğu gıda bankacılığı ağıyla önceliklendirilmesi gereken ihtiyaçların aktif şekilde belirlenmesini ve Fazla olarak sunduğumuz dijital altyapı ve geniş paydaş ekosistemi ile bu ihtiyaçların doğru şekilde giderilmesini sağladık. Kısa vadeli ihtiyaçlara ek olarak bölgede yeterli ve besleyici gıda üretiminin sağlanması adına mutfak kurulumunun gerçekleştirilmesi için proje çalışmalarına devam ediyoruz. Bu mutfaklara temiz ve güvenli suyun sağlanması adına da su desteği projemizi geliştiriyoruz. İlk 3 ay içerisinde 100 Milyon TL’lik daha gıda bağışının sağlanmasına ön ayak olacağız. Bu zorlu günleri birlik olup etki odağıyla koordineli çalışarak ve uzun vadeli düşünerek mümkün olan en az hasarla atlatacağız. Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği olarak bu farkındalık ile çalışmaya ve herkes için fayda yaratacak şekilde süreci yönetmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@