banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

FoundersHub’ın Desteklediği Girişimciler Microsoft Türkiye’de Buluştu

FoundersHub tarafından Microsoft Türkiye ofisinde düzenlenen Microsoft Girişimci Buluşmaları’nda 200’den fazla start-up yöneticisi bir araya geldi.

Güncel 27.12.2022, 09:30 Melike Kaya Bayram
61
FoundersHub’ın Desteklediği Girişimciler Microsoft Türkiye’de Buluştu

Bir Microsoft for Startups inisiyatifi olan FoundersHub tarafından 23 Aralık Cuma günü Microsoft Türkiye ofisinde düzenlenen Microsoft Girişimci Buluşmaları’nda200’den fazla start-up yöneticisi bir araya geldi. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in açılış konuşmasıyla başlayan organizasyon, Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı’nın FoundersHub kapsamında verilen destekleri anlattığı sunumuyla devam etti.

Microsoft’un tüm servis ve çözümlerini bulut üzerinde sunan bir platform şirketi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Levent Özbilgin, Microsoft’un lider olduğu tüm segmentleriyle girişimlere katma değer yaratmak üzere çalıştığına dikkat çekti. Özbilgin sözlerine şöyle devam etti: “Microsoft olarak aynı zamanda dünyadaki en büyük kurumsal yazılım şirketiyiz. LinkedIn ile en büyük kurumsal medyaya sahibiz. Açık kaynak kullanımının %60’ı GitHub üzerinden ilerliyor. Microsoft sistemlerine yapılan her 1 dolarlık yatırıma karşılık şirketler 7 dolarlık katma değer yaratıyor ve biz bu katma değerin en dinamik şekilde yaratıldığı segmentin start-up ekosistemi  olduğunu düşünüyoruz. Yazılım üretmeyi ve Ar-Ge’yi çok iyi bilen bir şirketiz. Tüm bu ekosistemi bir bütün halinde start-up’lara nasıl fayda sağlamak için nasıl seferber ederiz, nasıl daha iyisini yaparız diye her gün kendimize yeniden soruyoruz. FoundersHub, sunduğu teknoloji kredilerinin yanı sıra Microsoft mentorlarının girişimlerle birebir ilgilendiği, herkese aynı kalitede hizmet sunan muazzam bir inisiyatif. Girişimlerin bizim gibi dev şirketlerle çalışabilmesini kolaylaştırması açısından da büyük önem taşıyor”.

FoundersHub’ın start-up’lara fikir aşamasından global arenaya açılma aşamasına dek tüm adımlarda destek verdiğine ve büyüme yolculuklarına rehberlik ettiğine vurgu yapan  Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı ise, “Önümüzdeki dönemin yatırım çekmek açısından zorlu olabileceğinin farkındayız ancak girişimlere sunduğumuz fayda paketinin bu olumsuz koşulları dengeleyecek kadar kapsamlı olduğuna inanıyoruz. Yazılım tabanlı ya da içinde yazılım kullanılan herhangi bir ürün geliştirmeniz için ihtiyaç duyduğunuz her şeyi paketimize dahil ediyoruz. Öncelikle 150 bin dolara kadar çıkan Azure kredisi veriyoruz. Hem GitHub tarafında, hem de Visual Studio tarafında lisans sağlıyoruz. Ancak tabii ki ürün geliştirmek yetmiyor, aynı zamanda bir şirket kurmanız ve o şirketi ayağa kaldırmanız da gerekiyor. Bu noktada da şirket içinde çalışanların iletişimini profesyonel şekilde sağlayabilmeniz için gerekli olan Microsoft 365 gibi yazılım ortamlarından süreç tasarımı ve raporlama için kullanacağınız Power Platform gibi araçlara ve satış & pazarlama alanında ihtiyaç duyacağınız Dynamics’e kadar tüm ürün ve platformları kullanımınıza sunuyoruz.  FoundersHub sayesinde, ölçeklenmenizi destekleyecek teknik destek sürekli elinizin altında oluyor” dedi.

Etkinliğin ilk oturumu olan “Stories from Startupsfor Microsoft FoundersHub” panelinde Peyk, Pisano, QuinAI ve Werover şirketlerinin yöneticileri dijital alanda start-up desteği almak için neden Microsoft’u tercih ettiklerini ve FoundersHub programından nasıl faydalandıklarını anlattılar.Girişimcileri yatırımcılarla buluşturan danışmanlık şirketleri Endeavor ve 212’nin katılımıyla gerçekleşen “How to make it in 2023” başlıklı ikinci panelde girişimcilerin büyüme aşamasında dikkat etmeleri gereken konular üzerinde duruldu. Bimser, Getron, Univera ve Vispera’dan yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen “Fromideationto Marketplace” başlıklı son panelde ise Microsoft gibi büyük bir şirket ile çalışmanın özellikle müşteriye erişim konusunda girişimlere büyük katkı sağladığına ve Azure bulutunun güçlü alt yapı desteğinin müşterilere güven duygusu verdiğine vurgu yapıldı. Organizasyon, start-up’ların birbirleriyle ve Microsoft Türkiye yöneticileriyle görüşmesi için ayrılan networking saatinin ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@