banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

GE, Türkiye'ye İnsani Yardım Sağlamak İçin Bağış Yaptı

GE ve GE Vakfı depremin yol açtığı yıkımın ardından, Türkiye'nin Güneydoğu bölgesine yardım sağlamak için 300 bin dolar tutarında katkı yaptıklarını açıkladı.

Güncel 03.03.2023, 13:45 Melike Kaya Bayram
27
GE, Türkiye'ye İnsani Yardım Sağlamak İçin Bağış Yaptı

GE ve GE Vakfı 7,7 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yıkımın ardından, Türkiye'nin Güneydoğu bölgesine yardım sağlamak için 300bin dolar  tutarındakatkı yaptıklarınıaçıkladı. GE ve GE Vakfı'nın, ABD ile Türkiye arasında gönüllüler tarafından yürütülen bir hayırseverlik köprüsü olan Bridge to Türkiye Fonu'na https://bridgetoturkiye.org/ yaptığı bağış, bölgedeki temel ihtiyaçları karşılamak amacıyla çalışan yerel bir afet yardım kuruluşunu desteklemek üzere kullanılacak.

Şu ana kadar deprem, bölge genelinde 45.000'den fazla can kaybına, ciddi hasara ve kesintiye neden oldu. Aynı zamanda  birçok kişinin bölgeden ayrılmak zorunda kalmasına ve acil insani yardıma muhtaç durumda olmasına yol açtı. Toplanan fonlar; gıda, su, giyecek ve barınak gibi temel ihtiyaçların sağlanmasına ve afetten etkilenen çocukların refahına yönelik çabaların desteklenmesinde kullanılacak. Kuruluşun bağışına ek olarak, GE çalışanları da Bağış Eşleştirme Programı aracılığıyla yardım çabalarını destekleyecek.

GE Vakfı Başkanı ve GE Başkan Yardımcısı Linda Boff yaptığı açıklamada: “Ailelerin bu yıkıcı depremin ardından toparlanmalarına yardımcı olmakta kararlıyız" dedi.

Bridge to Türkiye'ye veya katılan diğer hayır kurumlarına uygun bağışlarda bulunan GE çalışanları, GE Vakfı'nın, Bağış Eşleştirme programına eşleştirme kaydı yaparak, kişisel yardım ve bağışlarının birebir oranda artırılmasını sağlayacak.

GE Vakfı, kurumsal bağış eşleştirme programı konseptini 1954'te ortaya koydu. 2021 yılında toplam 6,2 milyon dolarlık bağışın eşleştirilmesini sağladı. Bugün program, vakfın portföyünün önemli bir unsuru olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Bridge to Türkiye Başkanı Emin Pamucak açıklamasında, BTF'nin Türkiye'nin depremden etkilenen bölgesinde her türlü insani ihtiyaç için yardım sağlamaya devam edeceğini söyledi.

GE'nin Afet ve İnsani Yardım Programı, afet ve kriz bölgelerinde iyileşmeyi hızlandırmak için GE çalışanlarından, teknolojisinden ve diğer kaynaklarından yararlanarak destek sağlamaktadır. 2020 yılından bu yana, GE Vakfı'nın COVID-19’a bağışı yaklaşık 7,2 milyon dolara ulaşmıştır. Kısa süre önce GE Vakfı, Nijerya'da sel sonrası yardım çalışmaları gerçekleştirmek için CARE ile ortaklık kurmuştur. GE, finans, teknoloji ve insan kaynaklarının etkisini özenle en üst düzeye çıkarma ve gelecekteki doğal afetler ile insani krizlere hazırlanma ve bunlara yanıt verme taahhüdünü sürdürmektedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@