banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

GEBKİM OSB Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Kocaeli’de faaliyet gösteren GEBKİM Kimya İhtisas OSB de depremin ilk gününden itibaren bu seferberliğe katıldı.

Güncel 22.02.2023, 14:30 Melike Kaya Bayram
23
GEBKİM OSB Depremzedeler İçin Seferber Oldu

GEBKİM’li sanayiciler, ilk saatlerden itibaren depremin yaralarını birlikte sarmak ve deprem bölgelerine destek olmak için tüm imkanları ile harekete geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliğinde gerçekleşen toplantılarda alınan kararlar ve belirlenen ihtiyaçlara göre depremzede vatandaşlarımızın yanında olan GEBKİM OSB, depremin yaşandığı Kahramanmaraş’ta bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Hatay Defne’de bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile yakın iletişim ve koordinasyon halinde deprem bölgelerine nakdi ve ayni yardımlarını sürdürüyor.

GEBKİM, bölgeye ilk olarak 20’ye yakın arama kurtarma destek ekibi, GEBKİM OSB İtfaiyesi’nden 5 kişilik uzman arama kurtarma ekibi ile deprem bölgesindeki ilk yardım ve sağlık müdahaleleri için GEBKİM OSB Sağlık Memurunu sevk etti.Arama kurtarma çalışmaları sırasında ihtiyaç duyulabilecek tüm teknik ekipmanların yanı sıra jeneratör, kırıcı ve kesici aletler gibi kapsamlı donanımları ile bölgeye gönderilen GEBKİM OSB ekibi, enkaz altında kalan canlarımızı kurtarmak için bölgedeki ekiplerle canla başla mücadele etti.

GEBKİM Sağlık Memuru ilebirlikte bölgeye ihtiyaç duyulabilecek ilaç ve tıbbi malzemeler ulaştırıldı. GEBKİM ekipleri ile koordineli olarak çalışan sağlık memuru, köylere de giderek depremden zarar gören vatandaşlara gerekli ilaç ve sağlık hizmetlerini sundu.

Depremin ilk saatlerinden itibaren acil ihtiyaç duyulan malzemeleri taşıyan GEBKİM yardım tırları da hızlı bir şekilde bölgelere ulaştırıldı. Gıda, su, kışlık giysi, hijyen ürünleri, battaniye, yatak, ranza, soba, ocak gibi ürünlerin yanı sıra en önemli ihtiyaçlardan olan seyyar tuvalet ve banyo kabinleri, depremzedelerin ilk anda barınmaları için gerekli çadırlara ek olarak uzun soluklu barınma ihtiyacı için çok sayıda konteyner de 15’i aşkın tır ile bölgeye sevk edildi.

GEBKİM Kimya İhtisas OSB’nin, Hatay Antakya’ya gönderdiği ahşap bungalov evler ile konteyner evlerin üretimine ve kurulumuna devam edilirken, ilk etabı bitirilen çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Konteyner ve bungalov evler, depremde evleri hasar gören ya da kullanılamaz hale gelen depremzedelerin sıcak ve sağlıklı bir ortamda kalmaları için gerekli ihtiyaçlar düşünülerek oluşturuluyor.

GEBKİM MTAL’li öğrenciler depremzede kardeşleri için üretiyor

GEBKİM’li sanayicilerin kurduğu GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı’nın kimya sektörüne nitelikli elemanlar yetiştirmek amacıyla eğitime kazandırdığı GEBKİM MTAL öğretmen ve öğrencileri de bu seferberliğin bir parçası oldu. GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Pilot Üretim Tesisi’nde, deprem bölgelerine gönderilmek üzere el sabunu, dezenfektan, çamaşır suyu gibi hijyen ürünleri üretiliyor.

GEBKİM Kimya İhtisas OSB ve GEBKİM Vakfı öncülüğünde güç birliği yapan sanayiciler, önümüzdeki dönemde başta barınma ve diğer ihtiyaçlar olmak üzere deprem bölgelerine yardımlarını artıraraksürdürecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@