banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Global Pazara Hızlı Giren Arkerobox İkinci Kez Kitle Fonlamada

5 yaş ve üzeri çocuklara kültürel miras bilincini uygulamalı bir biçimde kazandıran Arkerobox, fonbulucu platformunda ikinci yatırım turuna başladı.

Güncel 11.08.2022, 14:15 Melike Kaya Bayram
28
Global Pazara Hızlı Giren Arkerobox İkinci Kez Kitle Fonlamada

Çocukların kültürel mirasımıza karşı farkındalıklarını artırmak üzere geliştirilen, deneyerek öğrenmeye dayalı arkeoloji setlerini tüm dünyayla buluşmayı amaçlayan Arkerobox, Türkiye’nin lider kitle fonlama platformu fonbulucu’da ikinci kez yatırım turunda. Ürünlerini eğitim teknolojilerine entegre etmek ve dünya çocukları arasında bir kültür ağı kurabilmek adına kolları sıvayan girişim, globalleşme açılımını hızlandırmak adına çıktığı yatırım turunda şirket paylarının %7,2’sinin yatırımcılara arzıyla 2,75 milyon TL’ye ulaşmaya çalışacak. Arkerobox, geçtiğimiz yıl kasım ayında yine fonbulucu platformunda çıktığı tur sonundahedefini tutturarak bini aşkınyatırımcıdan yaklaşık 1,3 milyon TL fon toplamayı başarmıştı. Bu başarının ardından Avrupa pazarına girerek İngiltere şirketini kuran ve Avustralya, Kıbrıs, Belçika ve Amerika pazarlarına ürün ihracatına başlayan girişim, yeni yatırım turu sonrasında ABD merkezli bağış platformu Kickstarter’de fonlamaya çıkarak global çapta daha da erişilebilir hale gelecek. 

Arkerobox sermaye artırımı yapacak, yatırımcılar bedelsiz pay sahibi olacak

8 Ağustos 2022’de başladığı ikinci yatırım turunun başarıyla sonuçlanması durumunda şirket sermayesini 4 milyon TL’ye çıkaracak olan Arkerobox,bu artırım sonucunda ilk yatırım turuna katılan yatırımcıların şirket sermayesinde sahip oldukları pay oranını korumaları adınabir fırsat yaratacak. Bu fırsatla, ilk yatırım tutarlarının %24’ü kadar ek yatırım yapan yatırımcıların, bu tutarın %50’si oranında yatırım yapmaları yeterli olacak. Ek yatırımın kalan %50’si ise girişim şirketinin payından karşılanacak. Ayrıca ilk yatırım turunda yatırım yapan yatırımcılar, ek yatırım yapmaları ve ikinci turda da yatırımcı olmaları durumunda %30 bedelsiz pay sahibi olacak. Kampanyanın kapanış olarak belirlenen 26 Ağustos’tan önce hızla fonlanarak tamamlanması durumunda ise ek ödemesini yapamayan yatırımcılar girişim şirketine kampanya dışından doğrudan ödeme yapabilecek. Ancak doğrudan ödeme yapan yatırımcılar %30 bedelsiz paydan istifade edemeyecek. Bu taahhüt bundan sonra gerçekleşmesi muhtemel tüm yatırım turları için geçerli olacak.

Arkerobox yeni yatırım turumuzun başlama tarihi olan 8 Ağustos Pazartesi saat 10.00 itibari ile ilk 5 iş günü içerisinde EFT veya kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda tüm yatırımcılara koşulsuz olarak %25 bedelsiz hediye pay da verecek. İlk 5 iş günü içerisinde fonlama tamamlanmaz ise fonlama oranı %120'ye ulaşana kadar yapılan yatırımlarda yatırımcılara %15 bedelsiz dağıtılacak.

Arkerobox, deneyerek öğrenmeye dayalı alternatif bir eğitim modeli

Arkerobox, kültürel mirasımızı bir arkeolog gibi keşfettirerek yenilikçi öğrenme modeli sunan bir arkeoloji seti olarak 2015 yılında 3Durak Dijital Fabrika tarafından geliştirildi. Kültürel mirasa gereken önemin verilmemesi, kültürel mirasın yıllar içinde tahrip olması, tanıtıcı içeriğin eksikliği gibi problemleri çözmek amacıyla tasarlanan Arkerobox, 5 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap eden arkeoloji setleri ile deneyerek öğrenmeye dayalı, uygulamalı ve alternatif bir eğitim modeli sunmayı amaçladı.Arkerobox ürün satışları 2021 Aralık’akadar 3Durak A.Ş. çatısı altında yurt içindeki müşterilere gerçekleştirildi. fonbulucu’da yürüttüğü kampanya sonrası Arkerobox Eğitici Oyun Tek. A.Ş.’yi kuran girişimin ana satış ağını müze, perakende, oyuncak zincirleri ve kitapevleri oluşturuyor. Girişimin belediyeler, vakıflar, dernekler ve kurumsal firmalarla da iş birlikleri bulunuyor.

İlk kitle fonlaması sonrası ilk 6 ayda 1,8 milyon TL ciro elde etti

2021 yıl sonu itibariyletoplamda 15 bin adet satışla kısa zamanda popüler hale gelen Arkerobox’ınelde ettiği ciro, 2020 yılında 115 bin TL iken 2021 yılında 5 katın üzerinde artışla 630 bin TL olarak gerçekleşti. Kitle fonlaması sonrası 2022 yılının ilk 6 ayında 1,8 milyon TL ciro elde eden ve yaklaşık 20 bin adet satış gerçekleştiren Arkerobox, Türkiye’de 250’den fazla satış noktasıyla 45 bin çocuğa ulaşmış ve Avustralya, Kıbrıs, Belçika ve Amerika pazarlarına ürün ihracatına başlamış durumda. Bu finansal başarının yanı sıra kurulduğu günden bu yana sürdürülebilir bir geleceğe, toplumsal ve çevresel sorunların çözülmesine son derece büyük bir hassasiyetle yaklaşan Arkerobox, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı -UNDP’nin sürdürülebilir kalkınma amaçlarından Nitelikli Eğitim ve Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı konusunu sahiplenerek gelecek nesillere katkı sağlayacak doğaya zarar vermeyen ürünler geliştirdi. Girişim, 2022 yılında Social Impact Award Ödülü’nü alarak bu yaklaşımını tescilledi.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@