banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Görseller Yapay Zekâ Kullanan Cromagnon Artile Müziğe Dönüşüyor

Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu, paya dayalı kitle fonlaması kapsamında yatırımcılara sunduğu yeni kampanyasını duyurdu.

Güncel 01.11.2021, 17:30 Melike Kaya Bayram
88
Görseller Yapay Zekâ Kullanan Cromagnon Artile Müziğe Dönüşüyor

Paya dayalı kitle fonlama sistemini Türkiye’de hayata geçiren ilk platform olanfonbulucu, Invest platformu üzerinden fonlamaya açarak yatırımcılarla buluşturduğu yeni kampanyasını duyurdu. Devam eden kampanyalar dışında şu ana kadar sekiz girişimin başarıyla fonlanmasını ve girişim şirketlerinin 7 milyon liradan fazla yatırıma ulaşmasını sağlayan fonbulucu’nun on birinci kampanyası yapay zeka teknolojileriyle görsel malzemelerden müzik üreten CroMagnon Art oldu.

Fotoğrafları ve görsel objeleri renkleri üzerinden analiz ederek müziğe çeviren yapay zeka destekli müzik servisi CroMagnon Art, 25.10.2021 itibariylefonbulucu Invest platformunda yatırım turuna çıktı. Girişim şirketi, 684 bin TL tutarındaki fona ulaşma hedefiyle 24.12.2021 tarihine kadar yatırım turunda kalarak şirket paylarının yüzde 9,6’sını girişime ortak olmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılara arz edecek. Yatırımcılar, fonbulucu’nun online sistemine kolaylıkla üye olarak 1 TL’den başlayan alt limitle diledikleri miktarla girişimden pay alarak şirkete ortak olabilecekler.

CROMAGNON ART,  GÖRSEL TEMELLİ MÜZİK ÜRETEN İLK YAPAY ZEKÂ TEKNOLOJİLERİNDEN…

Görsellerden müzik elde etmek uzun zamandır üzerinde çalışılan bir konu olsa da bu alanda yapılan çalışmalar ve ortaya konan ürünler son derece sınırlı. Bu sınırlılığın farkındalığıyla 2020 Mart’ta geliştirilen CroMagnon Art,  dünya genelinde görsellerden müzik üreten ilk yapay zekâ uygulamalarından biri.

Görselleri renk ve dokuları üzerinde analiz eden bir görüntü işleme algoritması ve bunu müziğe çevirebilen bir yapay zekâ uygulaması olarak özetlenebilecek proje, dijital sanatlara yönelik talebin arttığı bu dönemde birçok farklı alanın ihtiyacını aynı anda çözmeyi amaçlıyor. Geliştirilen görüntü işleme ve yapay zekâ modelli servis ile sisteme yüklenen resimler renk ve dokuları üzerinden işlenerek özgün müzik üretimi sağlanıyor.  Yaratılan bu servis ile markalar ürünleri için görsel temelli müzikler oluşturarak, müşterilerinin markaya yönelik aidiyetlerini pekiştirebiliyorlar. Ayrıca telifsiz müziğe ihtiyaç duyan bağımsız film ve oyun üreticileri ile influencer’lar da içerikleri için uygun ücretlerden yararlanarak aylık üyelik imkânıyla görüntülerle uyumlu, berrak, etkili ve telifsiz müzik üretimi gerçekleştirebiliyorlar.

Kampanya hakkında açıklama yapan CroMagnon Art CEO’su Muhammed Alperen Taşyürek,“Projemizi ortaya koyduğumuz ilk andan itibaren farklı sektörlerden ve farklı branşlardan insanların görüşleri doğrultusunda ilerliyoruz. Çalışmamızı daha iyi hâle getirmek için müzisyenler, yapay zekâ araştırmacıları ve görsel sanatlarla ilgilenen sanatçıların da aralarında bulunduğu geniş bir grupla kapalı beta programı uygulamasını gerçekleştirdik.Kapalı beta testi ve pazar analizleri sonucunda uygulamamızı çok farklı şekilde ve amaçla kullandığını fark ettik. Biz de bu aşamada hem müziği özelleştirme hem de kullanıcı deneyimini üst noktaya çıkarmak için çalışmalara devam ediyoruz.Geliştirmiş olduğumuz teknolojinin bugün olduğu gibi gelecekte de pek çok farklı alandaki ihtiyacı karşılayacağını öngörmekteyiz. Geleceğin yapay zeka teknolojilerine inanan tüm yatırımcılarımızı fonbulucu desteğiyle büyük bir heyecanla çıktığımızyatırım turuna katılmaya davet ediyoruz” dedi.

fonbulucuPlatformları Co-CEO’su Enis Erdem Yurdatapan ise yaptığı açıklamada,yapay zekanın günümüzün ve geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olduğunu, CroMagnon Art’ın üzerine çalıştığı model ile telifsiz müzik odağında önemli işler başarabileceğine sonuna kadar inandıklarını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@