banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Groupama Sigorta’da Verinin “Rockstarları” Belli Oldu

Serkan Alp, yeni nesil sigortacılık anlayışıyla ilerleyerek Groupama’nın dijital dönüşüm yolculuğuna hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Güncel 14.12.2022, 15:45 Melike Kaya Bayram
39
Groupama Sigorta’da Verinin “Rockstarları” Belli Oldu

Groupama Sigorta, çalışanları arasındaki veri okuryazarlığı bilincini artırmak ve yenilikçi yapay zekâ uygulamaları üretmek için Data Rockstar programını başlattı. Programa katılan Groupama çalışanları,ilk aşamada data ve yapay zekâ konusunda özel bir eğitim aldılar. Bu eğitimsonrasında düzenlenen atölye çalışmasınınardından gruplar halinde proje fikirleriüreterek birbirleriyle yarıştılar.Farklı departmanlardan 28 kişinin katıldığı yarışmada beş grup oluşturuldu ve toplamda 19 proje fikri ortaya çıktı. En çok oy alan projelerin 2023 yılında uygulamaya alınacağı programda, en beğenilen iki proje sağlık ve kasko branşlarında oldu.

Birinci olan proje, kasko tarifelerine mevcut durumda kullanılan yapay zekâ yapısına bölge bazlı uygulamalar katmayı hedefliyor. Proje öncelikle kârlılığı gözeterek müşteri memnuniyetine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Programı ikinci olarak tamamlayan sağlık branşı projesi ise tarifelerin yapay zekâ kullanımı ile kişiselleştirilmesini öngörüyor. Proje müşteriyi 360 derece değerlendirerek ona en uygun primin hesaplanması ve müşteri memnuniyetinin bu şekilde artmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu projenin yenileme oranlarına da olumlu etki sağlanması bekleniyor.

Şirket olarak dijitalleşmeye ve yapay zekâ uygulamalarının gelişimine önem verdiklerini belirten Groupama Sigorta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Serkan Alp, “Groupama olarak yeni nesil sigortacılık anlayışını benimsiyor, gelişmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda iki yıl önce başladığımız sigortacılıkta yapay zekâ kullanımını Data Rockstar programımız sayesinde farklı alanlara da yayacağız. Ayrıca süreçlerimizin otomasyonu kapsamında 12 farklı iş birimimiz ile çalışıp 36 farklı sürecimizi otomasyona dönüştürdük, 2023 yılında da aynı hızla devam edeceğiz.

‘Kendi geleceğimizi bizden iyi kim tasarlayabilir?’ sloganıyla çıktığımız bu yolda Data Rockstar programı ile iş birimlerimizden farklı deneyimlerdeki çalışanlarımız bir araya gelerek süreçlerinde datave yapay zekâ kullanım alanlarını tespit ettiler ve yeniden süreçlerini tasarladılar. Bu projeleri de hayata geçirerek Groupama’nın dijital dönüşüm yolculuğunun hız kesmeden devam etmesini sağlayacağız” dedi.

Groupama Sigorta’nın Data Rockstar yarışmasında başarılı olan proje ekipleri çeşitli ödüllerin sahibi oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@