banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Gürok Grup “Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu” İle 10 Yılda 700 Öğrenciye Burs Verecek

74 yıldır Türkiye’nin önemli toplulukları arasında yer alan Gürok Grubu, Türk Eğitim Vakfı ile Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu’nu hayata geçirdi.

Güncel 13.01.2023, 07:00 13.01.2023, 06:48 Melike Kaya Bayram
67
Gürok Grup “Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu” İle 10 Yılda 700 Öğrenciye Burs Verecek

Gürok Grup, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Nitelikli Eğitim başlığı altında eğitimde fırsat eşitliği odaklı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Türkiye’nin köklü eğitim vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile güçlerini birleştiren Gürok Grubu, şirketin kurucusu Rıza Güral’ın adını taşıyan bir burs fonu hayata geçiriyor.  “Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu” ile 2022-2023 eğitim öğretim yılında,grup şirketlerinin yer aldığı Kütahya ve Antalya’da okuyan 23’ü meslek lisesi 11’i üniversite öğrencisi 34 öğrenciye karşılıksız burs desteği verilecek. Burs fonuna ilk etapta Gürok Grup ile birlikte bünyesinde bulunan LAV, GCA, Ali Bey Hotels & Resorts ve Gürok Kiremitkatkı sağlayacak.

Esin Güral Argat: “Nitelikli eğitim, ekonomik ve toplumsal gelişmenin öncelikli kriteri”

Ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişimin,yeni nesillere eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasından geçtiğini belirten Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat şunları söyledi: “Gürok Grup olarak her gencin fırsat eşitliği ile nitelikli eğitime erişimi sağladığı takdirde ülkemizin dünya çapında daha ileriye taşınacağına inanıyoruz. Bu yüzden eğitime yapılan her katkıyı çok önemsiyoruz.Şirketimizin‘sınırsız düşün, cesur davran ve iyi yap’ değerleri doğrultusunda faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Eğitim alanındaki tüm çalışmalarımızı ‘İnsan için iyi yap’ anlayışıyla hayata geçirdiğimiz sürdürülebilirlik faaliyetlerimiz kapsamında değerlendiriyoruz.Ekonominin ve toplumun gelişmesinde çok önemli bir rol oynayan eğitimde; nitelikli, erişilebilir, kapsayıcı ve eşitlikçi bir anlayışa her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak açtığımız okullar, sağladığımız burslar ve eğitimler, STEM alanındaki projelerimiz ile bugüne dek 4 bine yakın öğrenciye dokunduk. Açılışını gerçekleştirdiğimiz anaokulu ve okul ile de her yıl yüzlerce öğrenciye dokunmaya, eğitimlerine katkı sunmaya devam ediyoruz.”

“2021’de 600 bin kız çocuğu yüz yüze eğitimi bıraktı”

UNICEF verilerine göre; dünya genelinde 32 milyonu ilkokul çağında, 30 milyonu ortaokul çağında ve 67 milyonu lise çağında olmak üzere 129 milyon kız çocuğu okula gidemediği bilgisini paylaşan Güral Argat şöyle konuştu: “BM verilerine göre; dünyadaki 15-19 yaş gruplarındaki dört kız çocuğundan biri okula gitmiyor, çalışmıyor ve herhangi bir eğitim almıyor. Bu oran erkeklerde 10’da bir. Türkiye’de durum maalesef çok iç açıcı değil, kız çocuklarının eğitimde fırsat eşitliğine ülkemizde de ivedilikle ihtiyacı var. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2021’de 720 bin kız çocuğu okulda ayrıldı. İlkokullara yaklaşık 39 bin, ortaokullara yaklaşık 83 bin, liselerde de yaklaşık 600 bin kız çocuğu yüz yüze eğitimi bıraktı. Tüm bu veriler bize gösteriyor ki her çocuğun nitelikli eğitime erişim sağlanması ve eğitim hayatından kopması için yapılması gereken çok şey var. Gürok Grup olarak bünyemizde faaliyet gösteren markalarımızla eğitim alanında çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”

“Gürok Grubu gibi Türkiye’ye değer katan şirketlerin verdiği destekler hem topluma örnek hem geleceğe umut oluyor”

Konuşmasına Gürok Grubu’na teşekkür ederek başlayan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın ise şunları söyledi: “Türk Eğitim Vakfı olarak 55 yıldır Atatürk’ün izinde, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti idealine ulaşma hedefiyle gençlerimizin eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanabilmesi için çalışıyoruz. Değerli bağışçılarımızın katkılarıyla gençlerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi ve geleceğimize ışık tutabilmesi için çaba gösteriyoruz. Her yıl TEV’e burs talebinde bulunan öğrenci sayısı katlanarak artarken, biz de daha çok gencimize ulaşmayı umuyoruz. Gürok Grubu gibi Türkiye’ye değer katan şirketlerin verdiği destekler hem topluma örnek hem geleceğe umut oluyor. “Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu”, Gürok Grubu’nun eğitime verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor. Burs fonumuzla Gürok Grubu birinci sınıftan mezun olana kadar gençlerimizin yanında olacak. 23’ü meslek lisesi, 11’i üniversite olmak üzere 34 öğrenci “Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Bursu’nu” karşılıksız olarak alacak. Gürok Grubu’nun tek desteği bu bursla sınırlı kalmayacak. Burs programına katılan bursiyerlerimiz Gürok Grubu şirketlerinde staj ve kariyer imkânı da bulacak.”

Gürok Grupeğitim odaklı projelerine devam ediyor

Gürok Grubu çocukların ve gençlerin nitelikli eğitime erişimi ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik pek çok kurumsal sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdi. Gürok Grubu şirketlerinden LAV, TÜSİAD’ın 2018’de başlattığı ve Türkiye’de eğitim sisteminde yaygınlaşması için çalışmalar yürüttüğü STEM-A (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Projesi’ne Altın Sponsor olarak destek verdi.Ayrıca grubun öğrencileri geleceğe hazırlama vizyonuyla başlattığı Ağaçköy Projesi ile 4 yılda 250 öğrenci programlama ve robotik kodlama ile tanışarak eğitim aldı.Eşitlikçi eğitime katkı sağlamak amacıyla Hediye Güral Anaokulu’nu inşa ederek okulu 2008 yılında Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devreden grup, Kızılay başkanlığında yürütülen “81 İl, 81 Kızılay Anaokulu Projesi” kapsamında Burdur Yıldız Güral Kızılay Anaokulu’nu da ülkemize kazandırdı. Grup, Maldivler’de de JOALI markasıyla mesleki eğitim odaklı, özellikle kadınları ve kız çocuklarını hedefleyen sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@