banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Happy Moon’s’tan Daha Yeşil Bir Dünya İçin Örnek Adım

Türkiye’nin en büyük zincir restoranlarından Happy Moon’s, daha temiz ve daha yeşil bir dünya için önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Güncel 10.12.2021, 11:30 Melike Kaya Bayram
453
Happy Moon’s’tan Daha Yeşil Bir Dünya İçin Örnek Adım

Kaliteli restoran anlayışı, zengin menüsü ve erişilebilir fiyat avantajlarıyla; “ulaşılabilir lüks” kavramını restoran ve kafe işletmeciliğine uyarlayan Happy Moon’s, tüm sektörlereörnek olacak önemli bir projeye öncülük ediyor. Müşterilerinin yüzde 80’lik kısmı 18-35 yaş arası gençlerden oluşan Happy Moon’s, elde ettiği kazancı gençlerin geleceğine yatırım yapmak için kullanmayı amaçlayarak, sürdürülebilirlik çalışmalarına odaklandı. Hayata geçirilen proje ile tüm Happy Moon’s şubelerinde; 2020 yılından itibaren geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan kağıt ürünler kullanılmaya başlandı. Türkiye’nin en büyük zincir restoranlarından Happy Moon’s, Amerikan servislerden servis peçetelerine, ıslak mendillerden küçük peçetelere kadar geniş bir yelpazeye sahip kağıt ürünlerinde yaptığı bu köklü değişiklik ile daha temiz bir çevreye katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda Happy Moon’s, bir yılda 3 bini aşkın ağacın kesilmesinin önüne geçti.

BİR YILDA 180 TON KAĞIT TÜKETİMİNE DENK GELİYOR!

Projenin ayrıntıları hakkında bilgiler veren Happy Moon’s Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, “Biz; yılda 7 milyon adedi Amerikan servis, 6 milyonu büyük peçete olmak üzere 25 milyon adet gibimilyonlarla ifade edilen adetlerde kağıt ürün kullanıyoruz. Bunları geri dönüştürülmüş, yani kullanılmış kağıtların tekrar dönüştürülmesi ile elde edilen kağıtlardan yaptırmaya başladık.Happy Moon’s olarak; sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Bu rakamların hepsi bir yılda yaklaşık 180 ton kağıt tüketimine denk geliyor. Bu 180 ton da aşağı yukarı 3 bin 100 ağaç demek. Projemiz şu anda 37 şubede uygulanıyor.Her yıl artan şube sayımızla da daha fazla ağacı kurtarmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

“132 MİLYON KİLOWATT ENERJİ TASARRUFU SAĞLADIK”

Bir yılda 3 bini aşkın ağacın kesilmesinin önüne geçerek elde edecekleri enerji tasarrufuna da değinen Aymutlu, “Böylece bir yılda yaklaşık 5,5 milyon litre su, 132 milyon kilowatt enerji tasarrufu da sağladık” ifadelerini kullandı.

10 BİN AĞAÇLIK BİR ORMAN YEŞERECEK!

“Sadece ağaçların kesilmesini engellemeyeceğiz” diyen Aymutlu, “İş ortaklarımızdan Coca-Cola Türkiyeile yaptığımız ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile hayata geçirdiğimiz işbirliği çerçevesince Happy Moon’s & Coca-Cola Türkiye Ormanı’nı hayata geçiriyoruz. Lezzeti Dönüştürüyoruz projemiz kapsamında Happy Moon’s’ta tüketilen her geri dönüşümlüCoca-Cola şişelerinden elde edilen gelirin bir kısmını Coca-Cola Türkiye ile birlikteÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları projesinde yer alan Happy Moon’s&Coca-Cola Türkiye Ormanı’naağaç dikmek için kullanıyoruz. Yani müşterilerimiz de bu ürünleri tüketerek bir nevi bu ormana bağışta bulunuyor.  Ormanımız, 10 bin ağaçlık bir orman olacak.Silivri Çanta’daki ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları Projesi’nde yer alan ormanımızda fidan dikimleri başladı” dedi.

BİR HEKTAR ÇAM ORMANI, YILDA 30 TON OKSİJEN ÜRETİYOR!

“Bilimsel verilere göre; yetişkin bir çam ağacı 40 insanın bir saatte havaya verdiği karbondioksiti bir saatte oksijene dönüştürebiliyor” ifadelerini kullananAymutlu, “10 bin ağaçlık ormanımız ise6hektarlık alan kaplıyor. Veriler de gösteriyor ki sadece birhektar çam ormanı bile havadaki 34,6 ton tozu süzüyor ve yılda 30 ton oksijen üretiyor. Bunlar geleceğimiz için çok önemli konular. Biz de bu gerçekten yola çıkarak; yeni fidanlar dikmeye ve daha temiz bir çevrenin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu yıl yaşanan elim orman yangınlarından da gördüğümüz üzere ülkemiz için bu denli önemli olan ormanlarımıza geçen sene başlattığımız bu proje ile destek olmaktan da gurur duyuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@