banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Hayatı Beefull’le, Enerjinin Yeni Yolculuğu Her Yerde

‘Enerjinin Yeni Yolculuğunu’ başlatan Beefull, dünyada bir ilke imza atarak 3 hizmeti tek platformda buluşturdu.

Güncel 11.04.2022, 17:45 Melike Kaya Bayram
120
Hayatı Beefull’le, Enerjinin Yeni Yolculuğu Her Yerde

Herkesin enerjiye kolay ve hızlı ulaşması hedefiyle yola çıkan Beefull, “enerjinin yeni yolculuğunu” başlattı. Günlük yaşam alanlarında, ihtiyaç duyulan kilit noktalarda kullanıcıların enerji talebine yanıt vermeyi amaçlayan Beefull, dünyada bir ilke imza atarak üç hizmeti tek platformda buluşturdu. 

Günlük hayatta sık sık ziyaret edilen, restoran, kafe, spor salonu, kuaför gibi noktalarla yapılan anlaşmalar sonucunda, telefon, kulaklık, kamera, hoparlör gibi küçük akıllı cihazların hareket halinde şart edilmesine olanak veren ‘paylaşımlı şarj istasyonları’ ile kullanıcılara hizmet veren Beefull, laptop, scooter gibi enerji ihtiyacı yüksek cihazların elektrik enerjisine kolaylıkla ulaşımını sağlamak için kamp ve pazar yerlerinde ‘paylaşımlı priz’lerini devreye almaya hazırlanıyor. Hayata ‘bi’ dolu enerji sağlayan Beefull, çok yakın zamanda metro, AVM, havalimanı, kamu binaları gibi noktalarda da ‘elektrikli araç şarj istasyonları’ ile boy gösterecek. Cep telefonlarına Beefull mobil uygulamayı indiren kullanıcılar, en yakın noktadaki paylaşımlı şarj istasyonları, paylaşımlı priz ve elektrikli araç şarj istasyonlarıyla enerji sorunlarına kısa sürede çözüm bulacak.

 “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PAYLAŞIMLI ENERJİ AĞI OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Hayalimiz, insanların enerjiye erişim kaygısı olmadan hayatlarını özgürce yaşamasını sağlamak” diyen Beefull Kurucu Ortağı ve CEO’su Alper Terciyanlı “İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Bodrum ile Ankara Esenboğa Havalimanı’nda paylaşımlı şarj istasyonlarımızı kullanıcılarımızla buluşturduk. Yakın zamanda paylaşımlı prizlerimiz ve elektrikli araç şarj istasyonlarımızı da tüketicilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Hedefimiz bu sene sonunda, 1.000 noktada elektrikli araç şarj istasyonu,

3.000 noktada paylaşımlı powerbank istasyonu ve 1.000 noktada da paylaşımlı prizlerimiz ile tüketiciye ihtiyaç duyduğu her an hizmet sunmak. 5 sene içerisinde Beefull’ün, Türkiye'de 10 milyon kişinin cebinde olan, arabasına, telefonuna, kulaklığına, bisiklet ve scooter'ına enerji sağlayan bir uygulama olmasını planlıyoruz. Bu yola çıkarken bizi en çok motive eden Beefull’ün geliştirdiği ürün ve hizmetlerin kısa zamanda küresel pazarlara açılması ve ülkemizin enerji alanındaki ilk unicorn teknoloji şirketi olması fikri oldu. Hedefimiz Beefull’ün 2023 sonunda Türkiye’nin en büyük paylaşımlı enerji ağı olması” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN TASARLANDI

Sürdürülebilir bir dünya için kaynakların verimli kullanılması gerektiği inancı ile faaliyet gösteren Beefull, enerjisini de ‘yenilenebilir enerji kaynaklarından’ sağlayacak. Elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen uluslararası sertifikasyon sistemi IREC’e sahip olan şirket, bir yandan kablo, adaptör ve şarj ünitelerinin alımını azaltırken diğer yandan elektrikli araç ekosistemini geliştirerek sürdürülebilir bir gelecek hedefine de hizmet edecek.

Beefull’ü insanlara her an, her yerde enerji sağlayan ve erişimini kolaylaştıran bir teknoloji girişimi olarak tanımlayan ve bu sırada sürdürülebilirliğin önemine işaret eden Terciyanlı, “Daha az bireysel tüketim, daha az atık, daha az karbon ayak izi ve daha sürdürülebilir bir gelecek için ürünlerimizi tasarladık. Paylaşımlı powerbank’lerimiz ile daha az kablo ve daha az pil atığını hedeflerken, elektrikli araç şarj istasyonlarımızla elektrikli araç kullanımını destekleyerek fosil yakıtlardan kaynaklı karbon salımını en aza indirmeyi hedefledik. Tüm Beefull şarj noktalarında sağlanan enerjinin sadece rüzgâr ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından gelmesini sağladık.  Bugün Türkiye'de senede 20 milyon powerbank, 96 milyon şarj kablosu alınıyor.  Bu kullanımları azaltmak, gereksiz alımları engellemek,  fosil yakıt tüketimini azaltacak çözümleri oluşturmak Beefull ile sürdürülebilir bir gelecek yaratma hayalimiz. Bugüne kadar geliştirdiğimiz tüm ürünlerde olduğu gibi Beefull’ün “sürdürülebilirliği” odağına alması ve gündelik hayatta enerjiye ihtiyaç duyulan her an, mekân ve zamanda buna kolayca erişmeyi sağlaması, bizi çok heyecanlandırdı ” değerlendirmesinde bulundu.

“ENERJİYE ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRAN BİR TEKNOLOJİ”

Beefull’ün doğuşunun enerjiye erişimin dijitalleştirilmesi, kolaylaştırılması ve çevreye duyarlı hale gelmesi düzleminde gerçekleştiğine işaret eden Terciyanlı, “Günümüzde mobil cihazlarımız üzerinden birçok hizmete kolayca erişebiliyoruz, neden enerjiye erişimi de mobilleştirmeyelim, hatta paylaşımlı hale getirmeyelim diye yola çıktık. Bir yerden bir yere gitmek için her bir adımda karşımıza çıkan scooter’lardan kiralayabiliyorsak; ‘neden gün içerisinde cep telefonlarımızı, tabletlerimizi veya elektrikli araçlarımızı, paylaşımlı istasyonlar ya da cihazlarla şarj etmeyelim, kamp alanlarında, pazar yerlerinde veya fuar alanlarında elektrik enerjisi ihtiyacımızı paylaşımlı prizlerle zahmetsizce karşılamayalım’ diye düşündük. Bu fikrimizi besleyen ve dört elle sarılmamızı sağlayan nokta ise elektrikli araçların çok kısa bir süre içinde hayatımızda önemli bir yer edineceğine olan inancımız oldu” diye konuştu.

BEEFULL MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEK YETERLİ

Paylaşımlı şarj istasyonlarında bulunan 5.000 mAh kapasitesindeki powerbank’ler ile mobil cihazları bir saat içerisinde yüzde 80’in üstünde şarj eden Beefull, gerekli güvenlik sertifikalarına sahip donanımları sayesinde kullanıcılara elektronik cihazlarını güvenle şarj edebilme imkânı sunuyor. Bunun için kullanıcılara sadece Appstore veya Google Play’denBeefull uygulamasını ücretsiz indirmek ve QR kodu telefonlarına okutmak kalıyor. Birkaç dakika süren bu işlemden sonra kullanıcılar, taşınabilir şarj ünitesini alarak; telefon, tablet ya da kulaklığını dilediği gibi şarj edebiliyor ve yine mobil uygulamadan görülecek teslim noktalarından en yakın olana bırakabiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@