banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Hilmi Türkmen: “Hepimiz Birer Engelli Adayıyız”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye’de bir ilk olan Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireyler bir araya geldi.

Güncel 02.12.2022, 09:00 02.12.2022, 08:49 Melike Kaya Bayram
14
Hilmi Türkmen: “Hepimiz Birer Engelli Adayıyız”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye’de bir ilk olan Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireyler bir araya geldi. Özel Kutlamaya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı. Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan ve içindeki donanımları ve hizmetleriyle Türkiye’de örnek gösterilen Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki kutlama programına engelli bireyler ile aileleri yoğun ilgi gösterdi. Engelli çocuklar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yeteneklerini sergilerken aynı zamanda ücretsiz şekilde ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Program çerçevesinde engelli çocuklar hazırladığı gösterilerde sahne alırken, bir yandan imza attıkları eserleri sergiledi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de programa katılım sağlayarak vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hilmi Türkmen: “Her birimiz birer engelli adayıyız”

Günün anlam ve önemine dair açıklama yapan ve her birimizin engelli adayı olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Engelsiz yaşam merkezi bize gösteriyorki çok önemli çok hayırlı bir işi, Allah’ın lütfuyla yapmış bulunmaktayız. Bana belediye başkanı arkadaşlarım ve basın mensubu arkadaşlarım, diyorlar ki başkanım bunca işler yapıyorsunuz Allah sizden razı olsun, sizi böyle etkileyen işiniz ne diye sorduklarında burayı söylüyorum. Engelsiz Yaşam Merkezi diyorum. Engelli bireyler ile ilgili konuda topyekûn bir toplum olarak seferber olmak durumundayız. Türkiye ortalamasının yüzde 7’si engelli. Dünya engelliler günü dolayısıyla tekrar söylüyorum. Her birimiz birer engelli adayıyız. Üsküdar’a başarıyla hizmet veren, Üsküdarlıların sahip çıktığı, Türkiye’ye model olmuş bu güzel merkezimizle duyduğumuz gururu bu başarının gerçek sahipleriyle siz Üsküdarlılarla sizinle paylaşmak istedik. Bizim bütün projelerimizin temelinde sevgi ve insan onuruna yakışan hizmet anlayışı vardır. Bu merkezimiz işte bu duyguların üzerinde yükseldi. Burada, engelli yurttaşlarımız için yeni bir dünya kurduk. Terapi, eğitim, sosyalleşme, rehabilitasyon, danışmanlık, özel bakım, konaklama gibi hizmetlerimiz var. Dünya standartlarında hizmet veriyoruz.. Üsküdarlılar olarak şehrimizdeki engellilerin hayatını kolaylaştırmak hepimizin görevi. Biz bu merkez ile model olmaya devam edeceğiz. Mutluluk kaynağı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

7 Yıldızlı Otel Konforunda Engelsiz Yaşam Merkezi

Hilmi Türkmen Türkiye’nin en gelişmiş ve en geniş imkanlara sahip Engelsiz Yaşam Merkezi’nin büyük ilgi gördüğünü söyledi: “Başka hiçbir kamu alanında olmayan hem kız hem de erkek çocukları için terapi havuzlarımız var. 7 yıldızlı otel konforunda özellikle yatağa bağımlı engelli çocukların günübirlik konaklayacağı odalar bulunuyor. Evde engelli çocuğu olan aileler bize telefon edecek. Onları gidip evlerinden alacağız. Çocukları merkezde uzmanlar gözetiminde istirahat ederken anneler, babalar kendileri için zaman ayırabiliyorlar. Burada tüm hizmetlerimiz ücretsiz. Öyle özel hizmetlerimiz var ki, dışarıda özel sektörde 45 dakikalık seansı 3 bin lira olan bazı tedavi hizmetlerini Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde tamamen ücretsiz gerçekleştiriyoruz. ”

Türkiye’de bir ilk; Alzheımer Okulu

Türkiye’nin En Kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başka hiçbir merkezde olmayan Alzheimer Okulu olduğunu da belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘’Alzheimer günümüzde hızla yayılan bir hastalık. Hem hastalar hem de aileler için zorlu bir süreç. Bu nedenle hem hastalar için hem de yakınlarına yönelik eğitimler düzenliyoruz” dedi. 

Down Sendromlu Gençlerden 90’lar Dans Gösterisi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine ilişkin konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gelen tüm misafirler konferans salonunda toplandı. Sahne çıkan Tebessüm Kahvesi’nin downsendromlu gençleri yaklaşık iki yıldır hazırlandıkları dans gösterisini sundular. Gençlerin birbirinden güzel ve coşkulu figürleri salonu coşturdu. Downsendromlu gençler salondan büyük alkış aldılar.

Engelli üniversite öğrencisi Buse, “20 yaşındayım. Sporla, rehabilitasyon alıyorum. Ahşap boyama eğitimide görüyorum. Benim hastalığım sonradan olduğu için kendimi burada buldum. Kendimi burada çok daha iyi hissediyorum. Sık sık gelmek istiyorum. Psikoloji okuyorum. Herkese tavsiye ediyorum buraya gelmesini. Engelliler günü kutlu olsun” dedi.

Omurilik felç hastası Muhammet Yamaç, “Bütün engelli kardeşlerimizin engelli gününü kutluyorum. Burası bizim ikinci evimiz gibi. Burada çeşitli çalışmalar yaparak vakit geçiriyoruz. Güzel bir yer. Hilmi Başkanımıza böyle bir yer için teşekkür ederim. Bir gün değil de 365 gün hatırlanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@