banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

“ICF Türkiye”den, “İTÜ Arı Teknokent” ve “Girişimcilik Vakfı” işbirliğinde anlamlı etkinlikler

ICF Türkiye,“Girişimcilik Haftası”nı genç girişimcilerle kutluyor.

Güncel 02.03.2021, 18:20 02.03.2021, 18:10 Melike Kaya Bayram
299
“ICF Türkiye”den, “İTÜ Arı Teknokent” ve “Girişimcilik Vakfı” işbirliğinde anlamlı etkinlikler

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in ülkemizdeki imtiyazlı kuruluşu ICF Türkiye, gündemi yakalamaya ve anlamlı işbirliklerine devam ediyor. ICF Türkiye, ülkemizde Mart ayının ilk haftası kutlanan “Girişimcilik Haftası” kapsamında, “Girişimcilik Vakfı” ve “İTÜ Arı Teknokent- İTÜ Çekirdek” işbirliğinde, bir dizi online etkinlik hayata geçiriyor.



10 gönüllü koç, 10 genç girişimciye koçluk verdi


ICF Türkiye’nin Girişimcilik Haftası kapsamındaki etkinliklerinin ilki, ICF Türkiye üyesi koçların gönüllü olarak verdikleri online koçluk seansları ile gerçekleştirildi. ICF Türkiye üyesi 10 koçun, İTÜ Çekirdek ve Girişimcilik Vakfı’nın yönlendirdiği 10 genç girişimciyle birebir eşleşerek verdiği koçluk hizmeti sonrası genç girişimlerin yaptıkları açıklamalarda ilginç noktalar öne çıktı.

Doğru soruları sorabilmek


Geleceğin projelerinin mucidi ve uygulayıcısı olan genç girişimcilerin birçoğu, yaşamlarında ilk kez koçluk deneyimi yaşadıklarını ve böylesi bir desteğe ihtiyaçları olduğunu bu etkinlikte fark ettiklerini vurguladılar. Koçluk desteğinin, mentorlük ve danışmanlık gibi hizmetlerden çok farklı olduğunu vurgulayan genç girişimciler, özellikle projeler sırasında tıkandıkları anlarda doğru soruları sormanın ne kadar önemli olduğunu fark ettiklerinin altını çizdiler. 

Girişimcilik ve Koçluk geleceğin meslekleri


Konuyla ilgili bir açıklama yapan ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç, temel varlık nedenlerinden birisinin, gençler, çocuklar ve kadınlara, meslekleri koçluk üzerinden destek vermek olduğunu belirterek; “Bugüne kadar ülkemizin birçok sivil toplum kuruluşuyla ortak projeler yürüttük ve hepsi de alanlarının öncü kurumlarıydı. Girişimcilik Haftası kapsamında, geleceğin meslekleri kabul edilen girişimcilik ve koçluğu bir arada ele almaya karar verdik. İlk etkinliğimizi bilinçli bir kararla, genç girişimcilere direkt koçluk eğitimi vererek gerçekleştirmek istedik. Aldığımız geri bildirimlerde ne kadar doğru bir karar aldığımızı gördük. İşbirliği için “Girişimcilik Vakfı” ve “İTÜ Arı Teknokent” yöneticilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Koçluk ve Girişimcilik” webinarı 4 Mart’ta


ICF Türkiye’nin Girişimcilik Haftası kutlamaları, ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyeleri Beyhan Fahriye Kılıçarslan ve Yunus Emre Şentürk moderatörlüğünde; 4 Mart 2021 Perşembe günü, Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül; İTÜ ARI Teknokent Kuluçka ve Hızlandırma Programları Müdürü Selma Bahçıvanoğlu; İTÜ Öğretim Üyesi ve İTÜ Çekirdek Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Erçek; SparkUs Kurucusu, Türkiye Girişimcilik Vakfı Mentoru Dani Benreytan ve ICF Türkiye Başkan Yardımcısı ve girişimci Tuna Aktuna’nın konuk olacağı “Girişimcilik ve Koçluk” konulu webinar etkinliği ile sona erecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@