banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Insense Globale Açılıyor

IKAR Holding, devrim yaratan uygulamayı tüm dünyadaki epilepsi hastalarına ulaştırabilmek için Turkish Insense HealthTech ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Güncel 12.04.2023, 09:30 Melike Kaya Bayram
30
Insense Globale Açılıyor

Epilepsi nöbeti gelmeden 180 saniyeye kadar önce hasta ile yakınlarının görsel ve işitsel olarak uyaran “inEpilepsy” uygulamasını hayata geçiren Insense HealthTech Company ile 2019 yılında Londra’da kurulan ve teknolojinin de dahil olduğu farklı sektörlerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli şirketlere yatırım yapan IKAR Holding ortaklık kurarak globale açıldıklarınıduyurdu.

Insense HealthTech Company tarafından geliştirilen ve “Nöbet Algılama ve Takip Yazılım’ına sahip dünyadaki ilk epilepsi uygulaması inEpilepsy, nöbet esnasında hastanın bulunduğu yeri görsel harita ile yakınlarına anında mesaj olarak iletiyor. Uygulama epilepsi hastalarının yaşam konforunu olumsuz etkileyen nöbetleri en az riskle atlatmalarına da katkıda bulunuyor. inEpilepsy uygulaması ile istenildiği takdirde uzman görüşü ve uzman takibi özelliği ile veriler hastaların kendi doktorları ile anlık paylaşılıyor. Bu sayede doktorlar süreç hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğu için hastalarını daha yakından tanıma imkânına sahip oluyor. Aynı zamanda uygulama, ilaçların kullanım saati ve dozları kayıt altına alarak hatırlatma da yapıyor. Bu sayede epilepsi hastaları tedavilerini aksatmadan sürdürebiliyor.

Yatırım 30 milyon euro’luk değerleme üzerinden iş birliği gerçekleşti

IKAR Holdings olarak bu yenilikçi teknolojiyi dünyanın dört bir yanındaki epilepsi hastalarına ulaştırmak için Insense HealthTech Company ile ortaklık yapmaktan heyecan duyduklarını söyleyen IKAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı MarioDiel, “Bu ortaklık, epilepsi hastalarının yaşam kalitesini artırmaya ve onlara mümkün olan en iyi bakımı sağlamaya yardımcı olacaktır” diye konuştu. Şirket olarak kendilerini epilepsi hastalarına mümkün olan en iyi bakımı sağlamaya adadıklarını belirten Insense HealthTech Company CEO’su Yasin Sönmez ise “Bu ortaklığın, epilepsiden etkilenen kişilerin yaşamlarında bir fark yaratmaya yardımcı olacağından eminiz” dedi. Insense HealthTech Company Kurucu Ortağı Ulaş Kayacan da hedeflerinin 2023 yılında 1 milyon epilepsi hastasına ulaşmak olduğunu söyledi. 

Tarafların açıklamasına göre yatırım 30 milyon euro’luk değerleme üzerinden iş birliği gerçekleşti. Söz konusu yatırım, uygulamanın dünyanın farklı bölgelerindeki epilepsi hastalarına ulaşabilmesi için kullanılacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@