banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

İTÜ Öğrencisi Avrupa’da Adını Altın Harflerle Yazdırdı

Karton ambalaj tasarımı alanında genç yeteneklerin keşfedilmesi adına düzenlenen Pro Carton Young Designers Award'22 yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel 20.09.2022, 11:00 Melike Kaya Bayram
39
İTÜ Öğrencisi Avrupa’da Adını Altın Harflerle Yazdırdı

Avrupa Karton ve Karton Ambalaj Üreticileri Birliği ECMA ve kardeş kuruluşu Pro Carton tarafından ECMA & Pro Carton European Carton Excellence Award, Pro Carton Young Designers Award (PCYDA) ve Pro Carton Student Video Award olmak üzere her yıl uluslararası bazda 3 ana yarışma düzenleniyor. Mükemmellik, en iyi tasarım, sürdürülebilirlik ve kısa film gibi konuları kapsayan bu yarışmalara birçok ülkenin üniversitelerinden öğrenciler katılıyor. Karton Ambalaj Birlikleri tarafından desteklenen bu yarışmalar ile öğrenciler üretkenliklerini dünyaya sunuyor. Pro Carton Young Designers Award'a bu yıl 24 ülke ve 100’den fazla okuldan 830 proje katıldı. Online olarak yapılan başvurulardan ilk aşamada belirlenen TOP 100’ün içerisinde Türk üniversitelerinden 36 proje yer aldı. Üç boyutlu maketlerin Hollanda’ya Pro Carton merkezine gönderildiği ikinci aşamada ise belirlenen TOP 25’in içerisinde Türk üniversitelerinden 10 proje yer aldı. KASAD'ın da yaklaşık 20 Türk firması ile birlikte katıldığı ECMA Kongresi'nde kazanan projelerin ödülleri takdim edildi.

Ülkemize İki Ödül Birden

Pro Carton Young Designers Award'22 yarışmasının üçüncü ve son aşaması olan TOP 12’de Türk üniversitelerinden 4 proje yer aldı. Avrupa’nın en iyi 12 tasarımı arasına girerek ülkemizi gururlandıran öğrencilerden; Sinan Baltacı "Pickpack", Burak Ayataç "Popcorn Bags", Khuraman Mehdiyeva "Fan Time!" ve Burak Usta "Cagepack" adlı tasarımları ile Pro Carton tarafından ECMA Kongresi’ne davet edildi. Düzenlenen ödül töreninde İTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Burak Ayataç “Creative Cartonboard Packaging - Food and Drink” ve tüm Avrupa’da oylanan “Punlic Voting” kategorilerinde iki ödül birden aldı.ECMA Kongresi’nde düzenlenen ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan KASAD Yönetim Kurulu Başkanı Alican Duran, “Bugün çok gururlu olduğumuz bir gün. Öğrencilerimiz yıl boyunca çalıştılar, emek harcadılar ve tasarladılar. 12 kişilik final etabında 4 öğrencimiz projeleriyle yer aldı. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin emeklerine sağlık. Bu yıl, Burak ile iki ödül birden aldık. Kendisini tebrik ediyorum. KASAD olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız, onları desteklemeye devam edeceğiz. Yakaladığımız bu başarının gelecek yıllarda artarak devam etmesini ümit ediyoruz.” dedi.

KASAD Öğrencilerin Yanında

2019 yılından beri Avrupa karton ambalaj sektörünün en büyük buluşma noktası olan ECMA Kongresi'ne birçok ülkeden meslek birlikleri ve üreticiler katılıyor. Kongrede karton ve ambalaj sektörü üzerine birçok konu konuşulurken aynı zamanda yıl boyu düzenlenen yarışmaların ödül törenleri de gerçekleşiyor. Her zaman ülkemiz üniversite öğrencilerinin ve üreticilerinin yanında yer alan Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği KASAD bu yıl da yaklaşık 20 Türk firması ile kongreye katıldı ve ödül töreninde öğrencilerin yanında yer aldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@