banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Iyi Tasarim Fark Yaratir

Tasarist, 2022 yılının ilk yarısında 4 farklı markaya tasarladığı ambalajlarla dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarında 7 ayrı ödülle döndü.

Güncel 21.06.2022, 11:15 Melike Kaya Bayram
92
Iyi Tasarim Fark Yaratir

2011’den bugüne 40’tan fazla ödüle layık görülen Tasarist, global arenada da ödüle doymuyor. Greyder’e tasarladığı V Design ambalajıyla Muse Design Awards’ta “Silver” ödülünü kazanırken WPO World star yarışmasında da pazarlama ve e-ticaret kategorilerinden iki ayrı ödülün sahibi oldu.Ayrıca Gleen Eco-Smile tasarımıyla da A’ Design Awardand Competition ve Muse Design Awards yarışmalarından iki ödülle dönen Tasarist, A’ Design Awardand Competition’dada Kertil Çam için tasarladığı Messenger Angel ambalajıyla “Iron” ödülünün kazananı oldu. Yılın ilk yarısında 7 ödüle layık görülen Tasarist, Lezita İçli Tavuk tasarımı sayesinde hem Muse Design Awards hem de NY Product Design Awards’ta “Silver” ödülüyle taçlandırıldı.

Farklılıklara Odaklanmak Kazandırdı

Her sektörün kendine özgü kalıpları var. Ambalaj tasarımında da mutlaka göz önünde bulundurulması gereken belli başlı kalıpların yanı sıra markanın farklılıklarını ön plana çıkarmak hem satış artışı hem de marka bilinirliği kazandırıyor.Ekstra poşete ihtiyaç duyulmadan taşınabilen ve özellikle ofis çalışanlarının yanlarında yedek ayakkabı taşımalarından ilham alarak kapladığı alandan tasarruf etmeyi amaçlayan “Greyder V Design” ayakkabı kutusu, Tasarist’in Muse Design Awards’ta kazandığı 3 ödülden ilki oldu.Muse Design Awards’ta kazanılan “Silver” ödüllerinden bir diğerinin sahibi “Gleen Eco-Smile” ambalajı ise ünlü mimar Gaudi’nin doğaya bakışından ilham alarak geri dönüştürülebilir malzemelerden tasarlandı veA' Design Awardand Competition’da da ayrıca“Iron” ödülüne layık görüldü. Bu tasarımda israfı önlemenin temel amaçlardan biri olarak belirlendiğini aktaran Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, tasarımda bütünlüğün ve marka kimliğinin önemini vurguladı.A' Design Awardand Competition’daki “Iron” ödüllerinden ikincisi ise “Kertil Çam Messenger Angel” tasarımı oldu. Markanın geçmişte kullandığı ve tanrıçalarla ilişkilendirilenhikayesine sadık kalarak yaratılan “Haberci Melek” temsili sayesinde logo olmadan bile hatırlanabilecek bir tasarım oluşturuldu.

Ambalaj 50 Binden Fazla Kişinin İlgisini Çekti

Tasarım dünyası da tüm sektörlerde olduğu gibi her geçen gün kendini yeniliyor. Bu değişim sürecine uyum sağlayabilmek, gündemi takip etmekten geçiyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte son zamanlarda iyice popüler hale gelen QR kod kullanımı ile AR filtrelerini birleştiren Tasarist, tüketicinin ilgisini yüksek tutacak bir tasarıma daha imza attı. Lezita’nın İçli Tavuk ürün ambalajına yerleştirilen QR kod, kullanıcıyı Instagram’da bir AR filtresine yönlendiriyor. Filtrede ambalaj üzerindeki karakterlerden birine dönüşen kullanıcıların satış noktasındaki ve dijital ortamdaki deneyimlerini birleştirmeyi hedefleyen tasarım, markanın hedef kitleyle arasındaki bağı güçlendirdi. Ürünün ilk tanıtım sürecini takip eden bir ay içerisinde AR filtresi 50 binden fazla kullanılan Lezita İçli Tavuk tasarımı hem Muse Design Awards hem de NY Product Design Awards’ta “Silver” ödüllerinin sahibi oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@