banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Kaan Projesi Kapsamında 322 Bin Özel Güvenlik Görevlisine Eğitim Verilecek

Genel Kolluk – Özel Güvenlik İşbirliği kapsamında, 80 bin 150 özel güvenlik görevlisi ile 16 bin 114 genel kolluk personeline eğitimler verildi.

Güncel 21.09.2021, 12:30 Melike Kaya Bayram
84
Kaan Projesi Kapsamında 322 Bin Özel Güvenlik Görevlisine Eğitim Verilecek

Özel güvenlik görevlilerinin görev yaptığı tüm alanlarda etkin, denetlenebilir bir güvenlik hizmetinin sunulması ve bu alandaki kalitenin artırılmasını amaçlayan KAAN Projesi'nde bugüne dek 80 bin 150 özel güvenlik görevlisi ile 16 bin 114 genel kolluk personeline eğitim verildi. Özel güvenlik hukuku, yönetici-güvenlik sorumlusunun görevleri, etkili iletişim, genel kolluk-özel güvenlik ilişkileri ile koordinasyon ve acil müdahale gibi konu başlıklarında verilen eğitimlerle; etkin, verimli, denetlenebilir, sürdürülebilir ve ölçülebilir bir güvenlik hizmetinin sunulması amaçlanıyor.

Proje, özel güvenlik görevlilerinin aidiyet duygularının geliştirilmesini, özel güvenlik ve genel kolluk görevlilerinin etkin işbirliği ve koordinasyonu ile olay meydana gelmeden suçun önlenmesini, meydana gelen olaylarda ise en hızlı şekilde olayın genel kolluk görevlilerine bildirilmesini hedefliyor.

Proje kapsamında hayata geçirilen KAAN mobil uygulamasıyla özel güvenlik görevlileri, görev yaptıkları yerlerdeki olayları polis ekiplerine ileterek zaman kaybını da ortadan kaldırmış olacak. Bu çerçevede asayiş olaylarında genel kolluk personelinin olaylara süratli bir şekilde müdahale etmesi de sağlanmış olacak.KAAN Projesi’nde yıl sonuna kadar 90 bin noktada görev yapan 322 bin özel güvenlik görevlisine eğitim verilmesi hedefleniyor.

KAAN PROJESİ, ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN AİDİYET DUYGULARINI GELİŞTİRECEK

GÜSOD Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU, “Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nın özel güvenlik şirketlerinden beklentileri kapsamında, gerek eğitim süreçlerinde gerekse de uygulama usül ve yöntemleri konusunda yakın işbirliğinin sağlanması oldukça önemli bir gelişme. Bu bağlamda sistemin etkin olarak işletilmesi kapsamında, mevzuatta bir düzenleme yapılması ve KAAN Projesi’nde belirlenen kriterleri sağlayan başarılı özel güvenlik görevlilerinin kamu ödül sistemi içinde ödüllendirilmeleri ile Kamu-Özel Sektör işbirliğinin daha etkin olarak tesis edileceğine inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@