banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Konsantre Temizlik Ürünleri İle Büyük Su Tasarrufu

Doğa ve insan dostu temizlik ürünleri ailesi Life by Fakir, konsantre ürünlerinin üretiminde % 75 su tasarrufu ile kuraklığa karşı önemli bir adım atıyor.

Güncel 19.05.2021, 17:00 Melike Kaya Bayram
154
Konsantre Temizlik Ürünleri İle Büyük Su Tasarrufu

Bugünün ve geleceğin en büyük sorunları arasında kuraklık yer alıyor. Doğal kaynakların azalması ve iklim değişiklikleri gibi faktörlerin bu konuyu yakın gelecekte tekrar tekrar insanların önüne getirmesi bekleniyor. Uzmanlar, kişilerin bilinçlendirilmesinin ve tüketim alışkanlıklarına dikkat etmesinin kuraklığın azalmasında büyük rol oynadığını belirtiyor. Özellikle bireysel olarak uygulanan tasarruflarla bu krizin önlenmesine katkı sağlamak mümkün.

Markalar da yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ve üretimdeki hamleleriyle kuraklık konusunda önemli adımlar atıyor. Saruhan Kimya bünyesinde bulunan Life by Fakir, %100 bitkisel bazlı aktif madde içeren ekolojik ve vegan ürünleriyle doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor.

Doğa ve insan dostu Life By Fakir ürün serisinde; sıvı-toz çamaşır deterjanları, konsantre yumuşatıcılar ve ekolojik bulaşık makinesi tableti bulunuyor.

Life by Fakir’in konsantre ürünlerinin üretiminde, konsantre olmayan ürünlere göre ortalama yüzde 75 daha az su kullanılıyor. Marka, total üretime bakıldığında yüksek oranda su tasarrufu sağlıyor.

Bitkisel içerikli temizlik ürünleri pazarının her gün daha da büyüdüğünün altını çizen Saruhan Kimya ve Temizlik Ürünleri Pazarlama Müdürü Zeynep Mercan, “Doğanın sürdürülebilirliği bugün geniş kitlelerin çok duyarlı olduğu ve önemsediği konuların başında geliyor. Özellikle yeni gelen Z kuşağının tüketim alışkanlıklarına baktığımızda bu konuda oldukça hassas olduğunu söyleyebiliriz. Bireyler artık marketlerdeki raflarda ekolojik ve vegan sertifikalı ürünlere öncelik veriyor. Dünyanın geleceğine ufak bir katkı sağlama duyarlılığı insanları mutlu ediyor. Biz de buradan yola çıkarak Life by Fakir serisi hijyen ürünleri ailesini geliştirdik. Hem doğal içerikli hem de yüksek hijyen sağlama özelliğine odaklanarak tüketicilere bu alanda en iyisini sunmayı hedefledik.

Doğanın sürdürülebilirliği konusunu çok geniş bir bakış açısıyla ele aldığımız için kuraklık konusu da en çok önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Ürün ailemiz içerisinde yer alan konsantre ürünlerimizin üretiminde, konsantre olmayan emsallerine göre ortalama 4’te 3 daha az su kullanıyoruz. Bu da genele baktığımızda tonlarca su tasarrufu demek oluyor.

Ürünlerimizin vegan ve ecomark sertifikalı ve serinin hiçbir ürünü insan sağlığına olumsuz etkileri olan GDO, SLS, klor, paraben, boya gibi kimyasallar içermiyor. Gelecek nesillere daha doğal kaynaklar bakımından zengin ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için ekibimiz ile birlikte tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Unutmayalım ki; dünya hepimizin!” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@