banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Kur Ve Fiyat Artışı Teknoloji Sektörünü Diri Tuttu

Savaş Kayacan, bununla beraber cep telefonlarına yönelik taban fiyatlarındaki artışların da tüketiciyi yenilenmiş cep telefonlarına yönlendirdiğini belirtti.

Güncel 24.10.2022, 15:15 Melike Kaya Bayram
63
Kur Ve Fiyat Artışı Teknoloji Sektörünü Diri Tuttu

Gündelik yaşamda teknolojinin daha sık kullanıyor olması sektörün gün geçtikçe daha da büyümesini sağlıyor. Gerek pandemi salgını sırasında gerek de sonrasında dijitalleşme eğiliminin giderek arttığı göze çarparken, söz konusu gelişmeler tüketicilerin satın alma davranışlarını da etkiliyor. İş ortaklarına ve bayilerine sağladığı zengin ve yenilikçi ürün portföyü ile “Türkiye’nin akıllı tedarikçisi” Gençpa Teknoloji’nin CEO’su Savaş Kayacan, yaptığı sektör değerlendirmesinde 2021 senesinin sektör adına çok hareketli geçtiğini, kur ve fiyat artışının beklenenin aksine sektörü diri tuttuğunu söyleyerek, “Apple ürünlerinin lansmanı ile fiyat skalasını yukarı çekmesi diğer markaları da tetikledi. Özellikle giriş segment cihazlar 2.000- 3.000 TL aralığındayken şimdi 4.500- 5.000 TL aralığına çıktı. Pandeminin azalması ile teknolojik ürünlere olan ilgi arttı, kişisel gereksinimler sektörü canlı tuttu” diye konuştu. Bununla birlikte kur artışı ve vergi kalemlerinin yüksek olması nedeniyle cep telefonlarına yönelik taban fiyatlarında artışlar yaşandığını ve bunun da “yenilenmiş cep telefonu” satışlarını olumlu etkilediğini ifade eden Kayacan’a göre sıfır ürün fiyatlarından dolayı daha fazla sadık kullanıcı, aynı marka model ürünün “+ 1 yıl garanti” ile tamamen yenilenmiş hâlini satın almaya yöneldi.  

Kampanya dönemlerinde fiyat odaklı alımlar artacak

Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek Kara Cuma, Bekarlar Günü ve yeni yıl gibi kampanya dönemlerinin de sektörü ve satışları yakından etkiyeceğini düşünen Savaş Kayacan, “Kuşkusuz bu gibi kampanya dönemleri online kanallarda satışı ve ciroyu olumlu etkileyecek fakat tüketiciler bu rakamları hedef rakam olarak baz aldığı için 2 aylık bir durağanlık dönemi yaşanacaktır. İhtiyaç dışı fiyat odaklı alımlar bu dönemde çok yoğun olmaktadır” diyerek sözlerini sürdürdü. 

2023 yılına ilişkin öngörülerini de paylaşan Kayacan, önümüzdeki yıl yaşanması muhtemel fiyat artışları ve ülkedeki seçim belirsizliğinin kararlı alıcılarda satın alma eğrilerini durağanlaştıracağını kaydederek, “Öte yandan üreticiler tarafında ürün talep azalmasını pozitife çevirmek adına talep oluşturma eylemine de geçilecektir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@