banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Küresel E-Ticaret Pazarında Türk Satıcılardan 2,1 Milyon Dolarlık Ciro

NeSatılır.com, 15 Mayıs - 15 Haziran 2021 tarihleri arasında Türk satıcıların küresel pazar yerlerindeki satış performansını analiz etti.

Güncel 30.06.2021, 15:50 Melike Kaya Bayram
88
Küresel E-Ticaret Pazarında Türk Satıcılardan 2,1 Milyon Dolarlık Ciro

Yaptığı hesaplamalarla online pazaryerlerindeürünlerin tahmini satış adetlerini ve cirolarını abonelerine sunan NeSatılır.com’un sağladığı verilere göre;el yapımı ürünlerde dünyanın bir numarası kabul edilen ETSY’de Türk satıcılar 15 Mayıs - 15 Haziran 2021 tarihleri arasında 2,1 milyon dolarlık bir ciro elde etti. 175 ülkeden 4 milyon satıcı barındıranETSY’de en çok satış kaydeden ülkeler sıralandığında ilk 5 sırada ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Çin ve Ukrayna’nın yer aldığı görülürkenyine NeSatılır.com’un verilerine göre, Türkiye’den satış yapan aktif satıcı sayısının 16 binden fazla olduğu tahmin edildi.

ETSY’DE ADET VE CİRO BAZINDA ÇOK SATANLAR

Aynı tarihlerde ETSY’de dünya genelinde ve Türkiye’den yapılan satışları ürün kategorisine göre değerlendiren NeSatılır.com verileri şu sonuçları ortaya çıkardı: 

Dünya genelinde adet bazında ençok satan 5 el Yapımı ürün kategorisi Maskeler, Hızma ve Burun Halkaları,İsim Kolyeleri, Saat Kordonları, Evcil Hayvan Künyeleri olurken; aynı kategoride Türkiye’den satışı en çok yapılan ürünler sırasıyla Plaj Havluları, Ev Dekorasyon Ürünleri, Yüzükler, İsim Kolyeleri, Mücevherat olarak belirlendi.

NeSatılır.com ciro bazında çok satanları da ölçümledi. Verilen bilgiye göre; ETSY’de dünya genelinde ciro bazında en çok satan 5 el yapımı ürün kategorisiEvcil Hayvan Künyeleri, Tarot Ürünleri, Spa Kitleri, Yatak ve Yatak Başlıkları,Evcil Hayvan Yatakları şeklinde sıralandı. Aynı kategorinin Türkiye şampiyonları ise Evcil Hayvan Yatakları, Ev Dekorasyon Ürünleri, Yüzükler, İsim Kolyeleri ve Mücevherat.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@