banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Lezzet Fabrikası’dan Anadolu’nun Kadın Üreticileri için En “Mutlu Cuma”

Catering sektörünün önde gelen temsilcilerinden Lezzet Fabrikası, “Mutlu Cuma” uygulamasıyla her ay hem lezzet dağıtıyor hem de kadın üreticilere destek oluyor.

Güncel 02.09.2021, 12:30 02.09.2021, 12:05 Melike Kaya Bayram
109
Lezzet Fabrikası’dan Anadolu’nun Kadın Üreticileri için En “Mutlu Cuma”

Mresco Türkiye Group bünyesinde 2000 yılından bu yana toplu yemek ve catering hizmeti veren Lezzet Fabrikası, “Mutlu Cuma”uygulamasıyla her ay farklı bir ürünü odağına alarak hem lezzet dağıtıyor hem de kadın üreticilere destek oluyor. Lezzet Fabrikası, her ayın son cuma günü, toplu yemek menülerinde görmeye alışık olmadığımız sınırlı üretimi olan “nitelikli” bir yerel gıda ürünü ile çok özel bir menü oluşturuyor.Hizmet verdikleri kurumsal firmaların çalışanlarına sıra dışı bir yemek deneyimi sunan Lezzet Fabrikası, menüde kullandığı bu ürünleri tarımsal üretim yapan kadın kooperatiflerinden temin ediyor. “Mutlu Cuma” uygulaması kadın üreticilere destek niteliği taşırken yerel gıda ürünleriyle ilgili de farkındalık oluşturuyor.

ENGİNARLAR URLA KADIN KOOPERATİFİ’NDEN

“Mutlu Cuma” uygulamasında sofralara konuk olan ilk ürün, enginar oldu. Toplu yemek menülerinde pek de yer bulmayan günün baş kahramanı enginarlar ise Urla Kadın Kooperatifi’nden temin edildi. Lezzet Fabrikası, ağustos ayında Eczacıbaşı çalışanları için salatadan çorbaya, zeytinyağlıdan etli ana yemeğe kadar tüm yemeklerin enginar ile hazırlandığı çok özel bir menü hazırladı.

“Mutlu Cuma”yımaliyet kaygısından uzak olarak, kadın emeğini güçlendirme perspektifiyle kurguladıklarını söyleyen Lezzet Fabrikası CEO’su Oya Zingal, pandemi sürecinden oldukça olumsuz etkilenen küçük üreticiler ve tarımsal üretimin en değerli parçalarından kadın kooperatifleriyle bu sıkıntılı süreçte güç birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtiyor.Bir sonraki “Mutlu Cuma”larda ise, Erzak Kooperatifi ve Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılacak iş birlikleri var.

DAYANIŞMANIN ZAMANI

“Mutlu Cuma”nınçıkış noktasının, bu zorluklara bir nebze de olsa merhem olabilme düşüncesi olduğuna değinen Oya Zingal, “Şimdi hepimiz için yenilenme ve dayanışma zamanı. Amacımız, toplu yemek menülerinde özel menüler ve sunumlarla müşterilerimizi mutlu ederken biryandan daülkemizdeki tarımsal üretimin en değerli unsurlarından olan kadın kooperatifleriyle bu sıkıntılı süreçte güç birliği yapmak, pandemi sürecinin yıkıcı etkilerini aşmalarına yardımcı olmak. Projemizi, Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen yerel ürünlerle sağlıklı, temiz ve adil gıda prensibiyle üretim yapan kadın kooperatifleri hakkında farkındalık yaratması açısından çok önemsiyorum” diyor.

ÜÇ ÖĞÜN’DEN LEZZET FABRİKASI’NA…

Lezzet Fabrikası, Mresco Türkiye Group bünyesinde 2000 yılından bu yana taşıma yemek hizmetinin yanı sıra yerinde üretim ve ziyafet catering hizmetleri de veren Üç Öğün’ün yatırımlarını ve dönüşüm sürecini taçlandırdığı yeni marka ismi. Toplu yemek sektörünün önde gelen şirketi, Ağustos 2021 itibariyle el emeği, beceri ve ustalığın ön plana çıktığı artizan hizmet anlayışını Lezzet Fabrikası markası altında sürdürüyor.

Dönüşüm ve hedef büyütme sürecini yeni bir marka ismiyle somutlaştıranşirket, İstanbul’da son teknolojiyle donatılmış, günlük 50 bin kişi kapasiteli fabrikası ve Ankara, Bilecik, Eskişehir, Denizli’de bulunan butik mutfaklarından Türkiye’nin en önde gelen kurumsal firmalarına taşıma yemek ve yerinde üretim hizmeti veriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@