banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Lfca, İlk Global İklim Kampanyasında 24 Milyon Kişiye Ulaştı

LFCA, Dünya Günü'nü kapsayan 19-25 Nisan haftasında şimdiye kadarki en büyük iklim kampanyasını hayata geçirdi.

Güncel 07.06.2021, 09:30 07.06.2021, 08:54 Melike Kaya Bayram
72
Lfca, İlk Global İklim Kampanyasında 24 Milyon Kişiye Ulaştı

Kampanyaya katılan şirketler; karbon ayak izlerini en aza indirme, sürdürülebilirlik hedeflerini gündemlerinin üst sıralarına koyma ve kanıtlanmış bir iklim koruma çabalarına sahip olma sözü verdi. Çoktan karbon-nötr olan ya da operasyonel düzeyde yıl sonuna kadar karbon-nötr olmayı taahhüt eden katılımcılar ek olarak, bugüne kadar birden fazla azaltım önlemi uyguladılar ve 2021'in geri kalanı için net bir iklim koruma stratejisine sahipler. Bu kampanyaya dahil olan şirketler, tüm çabalarını halka açık ve şeffaf bir şekilde açıklıyor.

Katılımcı şirketlerin web sitelerinde ve uygulamalarında Time For Climate Action kampanyasına yer verilmesiyle 13 milyon kişi kampanyaya erişim sağladı. Katılımcı şirketlerin birçoğu, ürün ve hizmetlerinin sürdürülebilir özelliklerini vurguladı, iklim dostu alternatifler için indirimler sundu, bazıları satın alma veya hesap oluşturma için ağaç dikti ve kısa videolar aracılığıyla sürdürülebilirlik yolculuklarını paylaştı.

Bunun da ötesinde, birçok şirket kendi web sitelerinde eğitim materyalleri paylaştı veya Dünya Haftası boyunca seminerlere ev sahipliği yaptı. Kampanya süresince toplam 62 bin 424 kişi iklim eylemi tartışmalarına katıldı ve sürdürülebilir iş yaklaşımları hakkında bilgi aldı.

Sosyal medyadan 4.7 milyon kişiye ulaşıldı

Tüm katılımcı şirketler, sosyal medyalarında yayınladıkları TFCA içeriklerini 4.7 milyon kullanıcıya yaydılar. Kampanyanın resmi hashtagleri #TimeForClimateAction ve #5minsForThePlanet, sosyal medyada hafta boyunca 10 binden fazla gönderide kullanıldı. Influencer desteğinin de etkisiyle toplamda 6,5 milyondan fazla kişiye ulaşıldı.

Kampanyaya bir diğer önemli katkı ise katılımcı firmaların birçoğu tarafından gönderilen haber bültenleriyle oldu. İklim eylemiyle ilgili genel bilgiler, şirkete özel katkılar ve gezegene yardım etme hedeflerine kadar çeşitlilik gösteren bültenler toplamda 2.8 milyon kullanıcıya ulaştı.

LFCA Türkiye kurucusu Yvonne Rosenbaum-Afra, kampanya hakkında, "İklim krizinin insanlığın karşı karşıya olduğu en acil sorun olmaya devam ettiğini hiçbir zaman unutmuyoruz. Umut verici bir başlangıçla başarılı sonuçlar alan bu iklim kampanyasını; daha fazla farkındalık yaratmak, sürdürülebilirliği günlük hayatımızda daha fazla uygulamak, özel ve iş ağlarımızda yayılmasını artırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" diyerek görüşlerini belirtti.

Kampanyaya Türkiye’den Figopara, Commencis, Inveon, 212 Capital, Related digital, Wingie Enuygun Group, Musixen, Revo Capital, Tmob, Lidio gibi şirketler katılırken, globalde Universal Music, Spotify, Ecosia, Delivery Hero gibi global şirketler de kampanyada yer aldı ve destek sağladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@