banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Lipton Doğu Karadeniz’de Çay Hasadına Başladı

Lipton, yeni şirketi ekaterra çatısı altında Doğu Karadeniz’deki çay hasadına 20 Mayıs Cuma günü başladı.

Güncel 20.05.2022, 13:15 Melike Kaya Bayram
232
Lipton Doğu Karadeniz’de Çay Hasadına Başladı

Yaklaşık 40 yıldır çayseverleri Doğu Karadeniz’in lezzetli çaylarıyla buluşturan Lipton,yeni şirketi ekaterra çatısı altında ilk hasadına 20 Mayıs Cuma günü başladı. “Çayımız için Hep Birlikte” çağrısıyla ilk sürgün alımlarına başlayacak olan Lipton, önceki yıllarda olduğu gibi sürecin kesintisiz bir şekilde ilerlemesi için çay alım evleri, Lipton fabrikaları, çay üreticileri ve iş ortağı yerel işletmelere yönelik bir dizi uygulamayı hayata geçiriyor.

Lipton, çay alım işlemleri sırasında üreticilerinin ve çalışanlarının sağlık ve güvenliği için hijyen önlemlerini uygulamaya da devam edecek. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 5000 çiftçiye de hasat kapsamında gıda ve ev hijyeni paketinden oluşan bir destek sağlanacak.

ÜRETİCİLERE YÖNELİK ÜCRETSİZ EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Pandemi sürecinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen üreticilere yönelik eğitimler de bu yıl hasadın başlamasıyla birlikte yeniden yüz yüze buluşmalarda verilmeye başlanacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bu eğitimler kapsamında üreticilere Sürdürülebilir Çay Tarımının Önemi, Toprak Numunesi Alımı ve Gübreleme, Erozyonla Mücadele ve Tampon Bölge Kavramı, Evsel Atık Yönetimi, İstilacı Türlerle Mücadele Yöntemleri ve Kayıt Tutulması, İş Sağlığı ve Çalışan Güvenliği, Çalışanlara Adil Muamele, Bahçe Bakımı ve Budama, Zirai İlaç Kullanımı ve Kişisel Koruma Ekipmanı (KKE) Kullanımı konularında bilgiler verilecek.

ekaterra Türkiye Genel Müdürü Fatih Atay, “Türkiye dünyada en çok çay tüketilen ülke.ekaterra olarak Türkiye’deki ilk Lipton hasadımızı, senelerdir uyguladığımız yüksek kalite standartlarımızdan hiç ödün vermeden gerçekleştiriyoruz. Lipton markamızın bu topraklardaki 36 yıllık mirasını devralmaktan, Doğu Karadeniz’deki üreticilerimizle birlikte bu kıymetli mirası geleceğe taşırken tüm Türkiye’yi çok sevdikleri çaylarımızla buluşturmaktan gururluyuz. Çay hasadımız vesilesiyle 150 bin kişilik geniş bir ekosisteme temas ediyoruz. Bu sürecin ekosistemdeki tüm paydaşlarımız için sağlıkla tamamlanması ve kusursuz ilerlemesi için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gerekli önlemleri aldık. ekaterra olarak Lipton’un Doğu Karadeniz bölgesinin ekonomik, sosyal ve doğal hayatı için değer yaratmaya devam edeceğiz. Hasadımızın sağlıklı, çayımızın bereketli olmasını dileriz.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@